|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Limit Itemów --> Koniec sponsoringowi.
Woj Mroku - 19-12-2009, 17:00 Temat postu: Limit Itemów --> Koniec sponsoringowi. Mój pomysł dotyczy pierwszego i drugiego świata.
Otóż Niektórzy [GM] Nie tolerują sponsoringu tj. kupowanie itemów znajomym z gry za cenę legalną. Tym sposobem mniejsze lvle są do przodu. To jest nie fair dla innych graczy.
Więc moja propozycja, myślę, że w dość znacznym stopniu, zatrzyma sponsoring.
Czyli:
1. Przypuśćmy że mam 100 lv.
Propozycja polega na tym, że można kupować itemy tylko -10/od twojego lvla za cenę zwykłą.
Reszta itemów, czyli <90 lv. będzie można zakupić za maksimum 50% ceny.
Wyjaśnienie.
Mam 100 lv. Mogę kupować normalnie itemki od 90 lvla.
Itemki poniżej 90 lvla mogę kupić tylko za połowę jej wartości, to jest dla mnie limitem, którego nie mogę przebić [ jak w przypadku eliksirów ]
2. Innym pomysłem może być kupowanie itemów np. od graczy min 20 lvi od naszego.
Czyli jak mam 160 lvl, to mogę kupować itemy tylko od graczy, którzy mają 140 lvl i wyższy.
Komentować ^^
ADIHC1 - 19-12-2009, 17:06
Obawiam się, że w tej wersji gry już nic nie zostanie zmienione na targu.
A w v3 targ najprawdopodobniej będzie "wolny".
Woj Mroku - 19-12-2009, 17:18
ADIHC1 napisał/a: | Obawiam się, że w tej wersji gry już nic nie zostanie zmienione na targu. |
Dlaczego?
Cytat: |
A w v3 targ najprawdopodobniej będzie "wolny". |
Rozwiń wypowiedź.
ADIHC1 - 19-12-2009, 17:24
Woj Mroku napisał/a: | Dlaczego? |
Dlatego, ze Admin niechętnie grzebie przy v2 - skupił się na pracy nad v3.
Woj Mroku napisał/a: | Rozwiń wypowiedź. |
Nie ma czego rozwijać.
Woj Mroku - 19-12-2009, 17:28
ADIHC1 napisał/a: | A w v3 targ najprawdopodobniej będzie "wolny". |
Czyli każdy może kupić od każdego wszystko, zero limitów?
ADIHC1 napisał/a: | skupił się na pracy nad v3. |
czyli na update w tym roku nie ma na co liczyć?
ADIHC1 - 19-12-2009, 17:32
Woj Mroku napisał/a: | czyli na update w tym roku nie ma na co liczyć? |
Nad aktualizacją fabularną pracuje Tomi, nie Admin.
Woj Mroku - 19-12-2009, 17:56
Ale myślę że jest to dość dobre rozwiązanie.
Targ w v3 nie powinien być wolny.
Walkmen - 19-12-2009, 18:04
Woj Mroku napisał/a: | Targ w v3 nie powinien być wolny. |
Na początku na pewno będzie wolny bo gracze zajmą się fabułą i wszyscy będą mieeli równy start (czyt. nie będzie sponsorów).
Jeżeli jednak jakis gracz umówi sie z kilkoma innymi graczami na tzw"układ sponsoringowy" to i bez limitów szybko mu GM popsuje szyki bo regulamin zostanie niezmieniony.
Woj Mroku - 19-12-2009, 18:06
Walkmen, a ogólnie co myślisz o moim pomyśle? To sporo ułatwi pracę [GM].
Walkmen - 19-12-2009, 18:09
Woj Mroku napisał/a: | Walkmen, a ogólnie co myślisz o moim pomyśle |
Myślę, że sprawa sama się wyklaruje z czasem. Na początku nie powinno być jakiś tam ograniczeń ale gdy gracze zaczną się bardzo szybko bogacić w stosunku do "przeciętniaków" wykorzystując "luki" w regulaminie/grze to trzeba będzie coś wymyślić.
ADIHC1 - 19-12-2009, 18:41
A ja liczę na to, że jednak targ pozostanie wolny i nie będziemy musieli się narzucać i go kontrolować. Zwłaszcza, że nie jest to możliwe, każde rozwiązanie będzie najwyżej półśrodkiem, który i tak będzie można w jakiś sposób ominąć.
Poza tym w planach jest pewne rozwiązanie, które powinno mieć negatywny wpływ na chęć rozdawania swojego ciężko zarobionego złota. Znam jedynie zarys tego rozwiązania, przez co na tym zakończę swoją wypowiedź - nie chcę siać dezinformacji. W każdym bądź razie powinno to rozwiązać problem nadmiaru złota w grze.
Mixerslayer - 19-12-2009, 18:43
Witam.
Ostatnio gracz ponad 110 lvl kupował przedmiot na 10 lvl... Autor tematu ma rację. Nie może być tak, że popyt staje się większy przez graczy, którym się "nudzi".
Druga sprawa to zawyżanie cen...
recover88 - 19-12-2009, 19:27
słuchajcie ale tej kasy wyższe lvl nie wyczarowują z kapelusza (chociaż kto ich tam wie ) musieli ja jakoś ją zarobić, a jeśli zarobili ją legalnie to wg mnie mogą robic z nia co chca jestem za wolnym rynkiem
Potezny Trusk - 19-12-2009, 19:34
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=31880
Misiopysio - 19-12-2009, 20:24
Głupie pomysły, kombinatorzy i tak coś wymyślą, a uczciwi gracze nie bedą mieli jak zarabiać poważniejszej gotówki.
Nadmiar regulacji i ograniczeń tylko utrudni grę .
pozdrawiam
|
|