|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Hyde Park - Pulpit zdalny
xmen - 30-12-2009, 17:42 Temat postu: Pulpit zdalny Elo, na pewno wielu z Was zastanawiało się, jak podłączyć pulpit zdalny I właśnie z tym przychodzę tutaj na forum bo mam młodszego brata i on ma też kompa ; No więc postanowiłem podłączyć ten pulpit zdalny tylko nie wiem jak... Wpisuję adres IP lub nazwę kompa i nic. Mój komp jest podłączony do sieci a ten drugi mojego breja nie, więc jak mam go podłączyć do pulpitu zdalnego?
Ku_Zi - 30-12-2009, 18:04
Dopatrywałbym się problemu w jednym z komputerów - tym, który nie jest podłączony do sieci, ale nie jestem do końca pewien. Spróbuj zamienić im monitory, być może to pomoże.
Areen - 30-12-2009, 18:07
xmen napisał/a: | a ten drugi mojego breja nie |
Ojej, i co teraz?
xmen - 30-12-2009, 20:00
A gdy mam internet radiowy to jak mam puścić jeden kabel do dwóch kompów?
Ku_Zi - 30-12-2009, 20:24
O, to już jest wyższa szkoła jazdy. Musisz rozbić sygnał przy pomocy specjalnej anteny. Profesjonalny sprzęt jest drogi, ale możesz sobie zrobić prowizorkę z tego, co masz w domu. Potrzebne rzeczy:
1. Duża rolka folii aluminiowej
2. Deska do krojenia albo coś podobnych rozmiarów
3. Metalowy pręt
4. Metalowa blaszka
5. Śrubki
I akcesoria:
1. Wiertarka
2. Śrubokręt
3. Spawarka
Krok pierwszy: Owijasz deskę do krojenia folią aluminiową, szczelnie i grubo.
Krok drugi: Mocujesz tak owiniętą deskę do prętu. Pręt uprzednio wyginasz w kształt litery L. Deskę mocujesz równolegle, tak, żeby utworzyły z prętem linię. Pokażę Ci na znakach ASCII:
Kod: | -----------
| |
| deska |
| |
-----------
|
|------------ |
Krok trzeci: Wywiercasz 4 otwory w blaszce, tak, żeby można było ją przykręcić.
Krok czwarty: Pręt mocujesz do blaszki, wolną stroną. Ta najniższa pionowa kreska na rysunku to właśnie blaszka.
Krok piąty: Przykręcasz blaszkę przy odbiorniku fal radiowych, tak, żeby rozdzielała sygnał. Musisz to zrobić precyzyjnie, bo inaczej nici z netu na dwóch kompach.
Myślę, że z resztą (podłączeniem i tak dalej) już sobie poradzisz.
llludek - 30-12-2009, 20:31
all hail ku_zi !
zeby nie bylo ze offtop, zmien providera
Alask - 30-12-2009, 20:31
xmen nie ! Ku_Zi ci źle podyktował.
Jak zrobisz te otwory w desce to wsadź tam 4 małe drążki i połącz to wszystko bateriami AA aby miało napięcie. Jak będzie mieć napięcie to spróbuj użyć techniki Nanonet. Czyli zmniejszasz napięcie do najmniejszego a potem do największego w miejscu docelowym. Czyli inaczej. Weź w DDosie zmień na maxymalne pobieranie prądu a napięcie na desce zmniejsz do minimum.
Ku_Zi - 30-12-2009, 20:45
Chcesz, żeby mu sprzęt przeciążyło? Xmen, rób, jak Ci mówię i nie słuchaj go. Chcę dla Ciebie jak najlepiej.
xmen - 31-12-2009, 19:12
Ku_Zi bardzo Ci dziękuję, ale ja mam coś nowego. Proszę od moderatorów o nie dawanie ostra za ten leciutki off-top:
-Kupuję sobie nową antenę internetową WiFi taką co będzie stała gdzieś przy kompie bo na razie mam taką na dachu chyba "Yagi"
- Odległość mojego domu od nadajnika to zaledwie 100 metrów więc chyba będzie spoko
-Ta antenka co sobie ją kupię to ma częstotliwość lub coś chyba 2,4 GHz i 12 Db
- Jaką kupić antenkę: Taką co jest od razu przy karcie PCI, czy też na PCI tylko że z kablem ok. 5 metrów i dopiero wtedy mała antenka na biurku?
-Jak bym miał te 2 anteny to łatwiej by mi było podłączyć pulpit zdalny?
- Czy ta antenka którą sobie kupię to by mi umożliwiła połączenie się z netem? Siła sygnału tej dachowej "Yagi" to 100%
Levusek - 31-12-2009, 19:17
xmen napisał/a: | -Jak bym miał te 2 anteny to łatwiej by mi było podłączyć pulpit zdalny? |
No zdecydowanie, 2 anteny, 2 ekrany, znacznie ci to ułatwi pracę.
Tyle, że Ku_zi tutaj opanował temat, więc nie będę mu wchodził w kompetencje, musisz poczekać na jego wypowiedź
Ku_Zi - 01-01-2010, 14:37
Wkręcałem Cię. Kup switcha, trochę skrętki i 4 końcówki RJ-45, kabel od anteny z dachu podłącz do switcha i stamtąd kabelki do komputerów.
xmen - 03-01-2010, 13:53
Mam takiego switcha i jest problem bo jest inne wejście
MichuL - 03-01-2010, 17:31
każdy podstawowy switch ma zwykłe wejście "sieciowe", które z kolei pasuje do każdej zwykłej karty sieciowej (zintegrowanej lub pci), a jak kabel od anteny ma inną końcówkę to... kup przejściówkę !
|
|