|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Achievementy
Anakin S. - 24-01-2010, 09:33 Temat postu: Achievementy Witam ponownie.Mam taki pomysł, aby wprowadzić do MFO3, bo do dwójki już chyba nie ma sensu dodać achievementy, czyli osiągnicia.Mogły by byc one w formie medali,każdy miałby swój unikalny opis, mogły by byc dodane jako nowa zakładka, dałoby się też dodać je do prezentacji.oMżna by je było zdobyć za najróżniejsze osiągnięcia.Tych medali w MFO2 byłoby strasznie mało, ale jeśli trójka będzie bardziej rozbudowana to może...
Przykładowy medal:
Zabijaka
Sztuka zabijania ludzi nie ma przed tobą tajemnic.W czasie swojej kariery poznałeś masę sposobów, aby pokonać i uśmiercić swego przeciwnika.Każdy, nim stanie do walki z tobą powinien się dwa razy zastanowić.
(osiągnięcie otrzymane po zabiciu np.3000 graczy)
Aquagen - 24-01-2010, 10:55
Dobry pomysł^^ Rzadko miewam medale, bo mało kiedy znajdę kogoś z kim moge walczyć (po 15 min. pościgu upoluje jakieś 50-100 pkt). Więc medalików nie posiadam ;( A tak to miałbym chociaż takie.
Anakin S. napisał/a: | Zabijaka
Sztuka zabijania ludzi nie ma przed tobą tajemnic.W czasie swojej kariery poznałeś masę sposobów, aby pokonać i uśmiercić swego przeciwnika.Każdy, nim stanie do walki z tobą powinien się dwa razy zastanowić.
(osiągnięcie otrzymane po zabiciu np.3000 graczy) |
Nie po 3000 ;> Styknie po 1000 ;> I tak mało kto do tej bariery dochodzi
~Fret~ - 24-01-2010, 11:45
Czyżby zainspirowane wowem?
Pomysł dobry ale nie jest to aż tak potrzebne. W dodatku tych achievementów trochę musiało by być(ok 300?)
Lag - 24-01-2010, 12:07
~Fret~ napisał/a: | Czyżby zainspirowane wowem? |
nie tylko w wowie są achievementy -.-
BarylkaSnK - 24-01-2010, 12:09
~Fret~ napisał/a: | Czyżby zainspirowane wowem? |
nawet jeżeli to i tak pomysł jest dobry, czemu by gry nie urozmaicic?
~Fret~ napisał/a: | W dodatku tych achievementów trochę musiało by być(ok 300?) |
do mfo3 jeszcze szmat czasu, wymyśli się, albo ściągnie z WoW'a ;D
Levusek - 24-01-2010, 12:10
Pomysł świetny, tylko trzeba by znaleźć kogoś, kto by się podjął wymyślenia nazw i progów, od których się zdobywa te odznaczenia. Dużo roboty, ale wniosłoby to dużo życia grze
SaKe - 24-01-2010, 12:20
Levusek napisał/a: | ale wniosłoby to dużo życia grze |
LOL
Tylko w przypadku, gdyby np zabicie 1000 graczy dawalo jakis bonus.
BarylkaSnK - 24-01-2010, 12:20
SaKe napisał/a: | Tylko w przypadku, gdyby np zabicie 1000 graczy dawalo jakis bonus. |
a czy wszędzie muszą byc korzyści?
SaKe - 24-01-2010, 12:22
Nie mowie, ze musza.
Ale jesli by nie bylo-to byloby to tylko cos w stylu medali-do chwalenia sie.
Masz bonusy=wieksza motywacja do zdobycia tych achievementow=wiecej walk (moze?)?
Levusek - 24-01-2010, 12:35
Nie byłoby czekania rok na upka, tylko staranie się zdobyć kolejne achievementy, nie wiem o co ci chodzi..
Anakin S. - 24-01-2010, 17:12
~Fret~ napisał/a: |
Pomysł dobry ale nie jest to aż tak potrzebne. W dodatku tych achievementów trochę musiało by być(ok 300?) |
300?!O tak dużej liczbie nie myślałem, chociaż zależy to od rozbudowania 3 wersji.Bo jeśli MFO3 będzie tak złożona jak dwójka to nawet 100 mogłoby być za dużo.Bo w tej wersji gracz nie ma zbyt wiele do roboty oprócz bicia się, bicia się, chodzenia, i oczywiście bicia się. Ale jeśli w MFO3 zostałyby wprowadzone np. łowienie ryb, pieczenie chleba, wydobywanie minerałów, no to by już okazji do zdobycia achivków nie brakowało
Cytat: | Tylko w przypadku, gdyby np zabicie 1000 graczy dawalo jakis bonus. |
Czy ja wiem...mogłyby to być jakieś drobne korzyści jak np. nowe stroje, ale według mnie nie powinno to mieć znaczącego wpływu na rozgrywkę.Byłoby tak po prostu dla szpanu
Sage - 24-01-2010, 21:02
Anakin S.: MFO v3. to będzie nowa gra, ale bez przesady
W sumie to mało kto wie co będzie w nowej wersji, ale łowienie ryb, czy pieczenie chleba to trochę zbyt abstrakcyjne jak na charakter tej gry
Co do pomysły, to dobry. Było by o co powalczyć.
artur9010 - 09-03-2010, 16:05
Za pieczenie chleba dostajesz chleb i 2% expa potrzebnego do wyższego lvl.
Za upieczenie 100 chlebów dostajesz medal.
Za łowienie dostajesz rybe i 1% expa.
Za złowienie 200 ryb dostajesz medal i jakiś item.
Chleb
Dodaje 5000 hp i 600 mp
Wartość:6000g
Ryba
Dodaje 2500hp i 300mp
Wartość:3000g
Co zabicie 100 graczy dostajesz jakiś item i 5% expa.
jasefff - 09-03-2010, 18:41
artur9010 napisał/a: | Za pieczenie chleba dostajesz chleb i 2% expa potrzebnego do wyższego lvl.
Za upieczenie 100 chlebów dostajesz medal.
Za łowienie dostajesz rybe i 1% expa.
Za złowienie 200 ryb dostajesz medal i jakiś item. |
chcesz zostac piekarze lub rybakiem ? zacznij w takim razie juz dzis i nie angazuj sie w sprawy mfo co ma pieczenie chleba do glownego celu gry "walki" przeciez piekarz raczej nie bedzie z by dobry w pvp no nie? no chyba ze to miala by byc alternatywa dla ludzi nie umiejacych stat rozdawac na zaistnienie ;d
Levusek - 09-03-2010, 19:45
Idź sobie pograj w RuneScape...
Swoją drogą miło, że temat został odświeżony, moim zdaniem świetny pomysł, gdyby Admin wyraził chęć wdrożenia tego do gry, myślę, że znaleźliby się chętni do wymyślania achievementów ;>
|
|