My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - 40 tur w walce...

Edzio - 28-01-2010, 22:20
Temat postu: 40 tur w walce...
Wcześniejsza moja propozycja:

Zmiana:
"Zwiększono liczbę tur w walkach z 30 do 50"

Powinno być zwiększono liczbę ruchów w walce z 60 na 100...

Moim zdaniem trzeba cofnąć tą zmianę. Ona likwiduje praktycznie remisy w walkach nawet dla magów używających gem leczenia. Poza tym ta zmiana mocno ingeruje w style rozdawania statów i kod gry. Jak już to powinna być wprowadzona do MFO 3. Ale te zmiany są za małe, żeby mfo 3 robić. Mam wrażenie, że coraz nowe zmiany utrudniają zdobywanie ranku nowym graczom... Ta z pewnością do nich należy a TOP 10 praktycznie się nie zmienia.

Nie wejdzie w życie :(

____________________________________________________________________________________________________________________

Wymyśliłem nową :)
Dojdźmy do kompromisu i wprowadźmy 40 tur w walce (czyli 80 ruchów) :)
(50+30)/2=40

Taka ilość podcięła by skrzydła wojom anty magom na niskich poziomach.

A co do propozycji 50 tur to magowi może sie skończyć manna spokojnie przy 3 rodzajach mikstur manny!

Dla przykładu ma ma 50 ruchów z tej racji iż mag musi mieć dużą szybkość to ok. 55.
Na levelach od ok 20 do 40 dużo magów daje w magie tyle statystyk, żeby mieć na 3 strzały (jakby mieli dawać na 4 to by ostro na obronie i szybkości spadli).

I liczymy:
3(ilość manny na strzały)*4(limit używania jednej mikstury)*3(ilość rodzajów mikstur manny, 4 rodzaje nie wchodzi w grę za duża różnica najsłabszy z tych rodzajów dawał by manny na 1 strzał) i otrzymujemy równanie

3*4*3=36

A w walce mamy przecież mamy zazwyczaj ponad 50 ruchów...
Do tych 36 możemy dodać 8 z 2 rodzajów mikstur życia tj.
36+8=44
Czyli i tak poniżej 50 i to aż 6 ruchami.

I tak mimo iż mamy bardzo dobre staty przegrywamy pod koniec z dużo słabszym graczem :(

Tak, więc proponuje wprowadzić 40 tur w walce :)

Dodam ulepszoną ankietę bo Ci gracze co głosowali na "NIE" nie potrafili przedstawiać, żadnych mocnych argumentów i w większości byli to gracze z dużym rankiem co im się nie chce już grać i doskonale wiedzą, że te zmiany są złe a w ich sytuacji ta zmiana jest dobra...

Ankieta trwa 3 dni. :651: g:bunny :696:

I do cwaniaczków co myślą, że mają argumenty niech napiszą je w poście...

Po 3 dniach podliczę glosy i odejmę na nie wszystkie co były "Nie - mam argumenty" i nie były one napisane w poście i wyjdzie PRAWDZIWY wynik.

Pozdrawiam

Crypton - 28-01-2010, 22:44

Być może postąpię w tej chwili egoistycznie ale nie mam wyboru..
Jestem doświadczonym graczem i grałem praktycznie na każdym
poziomie lvlowym.. Problemem były praktycznie od zawsze remisy,
bo nie pozwalały wyłonić lepszego. Przy aktualnym limicie jeżeli
spotka się 2 równie dobrych graczy i zdarzy się remis to walka faktycznie
musiała być wyrównana (nie licząc high lv), dlatego też walki stały
się teraz bardziej emocjonujące.

Wątpię, aby limit został zmniejszony