My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Opcja:ukryj przedmioty.

SaKe - 29-01-2010, 20:35
Temat postu: Opcja:ukryj przedmioty.
Polega na tym, ze ukrywa nam przedmioty-nie widzimy ich jako-tako w plecaku, ukryte przedmioty tworza oddzielna zakladke, ktora da sie np odhaczac-nieodhaczona pokazuje, odhaczona niepokazuje.

Niektorzy gracze, maja duzo itemkow, ktore nie sa za bardzo im potrzebne w danym momencie, ale moga kiedys sie przydac.
Mowie o rzeczach typu luski tyranozaura, pazury behemota etc.

Mozna tez to zastosowac co do eq i gemow (zwlaszcza nabitych-poprawiloby przejrzystosc).
Mam nadzieje, ze temat zrozumialy i mozliwy do realizacji jeszcze w mf2.

Sage - 29-01-2010, 22:39

Przedmiotów nie jest w tej grze znów aż tak dużo, dobrze że każdego miksa czy pazura nie dodaje jako oddzielna linijka w plecaku, bo to by był horror, a tak to chyba już nie warto grzebać przy tym :)
Co do eq i gemów to może by się takie coś przydało, mi już też się trochę lista wydłuża, zwłaszcza w trakcie przechodzenia fabuły na Salamandrii, gdzie jest mnóstwo rzeczy popakowanych po skrzyniach.

Można by pomyśleć nad ciekawszym sposobem chowania, jakieś zwijane listy lub ciekawą sprawą była by możliwość stawiania separatorów i swobodnym manipulowaniem kolejności itemów w plecaku, ale takie rzeczy tylko w erze, a frytki do tego będą już pewnie w MFO v3. xD

SaKe - 29-01-2010, 22:55

Sage napisał/a:
jakieś zwijane listy

O cos takiego mi chodzilo, mialem to na koncu jezyka.

Sage napisał/a:
Przedmiotów nie jest w tej grze znów aż tak dużo

Jasne. Nadal troszke sie gubie, mimo, ze troche syfu sprzedalem.
A gemow nadal mam... Sporo.

Tomi - 30-01-2010, 00:02

nie będzie żadnych większych zmian w interface'ie tej wersji gry.