|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Źle dodany lvl
Boomer - 11-02-2010, 22:11 Temat postu: Źle dodany lvl Witam,
Przed chwilą zalogowałem się na my-fantasy i jak od dłuższego czasu miałem 100 lv i sporo expa na minusie. O 20 skończył się turniej ograniczający lvl, więc byłem w zamku. O tej również porze miałem pojedynek z innym graczem (o wszystko). Wygrałem go, ale exp poszedł dalej na minus, ponieważ turniej kończył się tej samej godzinie. Z ciekawości sprawdziłem report z pojedynku i nagle "boom", dostałem 7 lvli. Jest to jakiś błąd w grze. Nie powinienem go dostać, gdyż w czasie rozgrywania pojedynku miałem poziom ograniczony do 100. Tym bardziej uważam to za błąd, iż dopiero po zobaczeniu raportu awansowałem. Chciałbym wziąć udział w turnieju w grupie 86-100, więc proszę jak najszybciej o "zwrócenie" mi 100 poziomu oraz ~15kk expa na minusie. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
ambity - 11-02-2010, 22:15
Rozgrywając pojedynek zdobyłeś doświadczenie, co spowodowało zdobycie tych poziomów. To tak samo jakbyś zrobił ruch na mapie. Dlaczego dopiero po zobaczeniu pojedynku zdobyłeś te 7lvli? Pojedynki odbywają się dopiero po wejściu jednego z graczy w zakładkę "pojedynki".
PS. Na odjęcie doświadczenia i powrót do 100lv nie masz nawet co liczyć. Inni użytkownicy tracili dużo bardziej wartościowe rzeczy przez "prawdziwe błędy" gry i też nie były im zwracane.
3siu - 11-02-2010, 22:15
pojedynek jest rozegrany w momencie obejzenia go przez którąkolwiek ze stron więc to żaden błąd
Tomi - 11-02-2010, 22:15
godzina pojedynku to tak naprawdę najwcześniejsza pora jego rozegrania. Tak naprawdę walka rozgrywa się dopiero wtedy gdy ktoś z przeciwników obejrzy raport po tej godzinie.
PS. nawet gdyby tak nie było to ta sama godzina pojedynku i turnieju mogła by dokładnie to samo spowodować.
Boomer - 11-02-2010, 22:17
Tomi napisał/a: | godzina pojedynku to tak naprawdę najwcześniejsza pora jego rozegrania. Tak naprawdę walka rozgrywa się dopiero wtedy gdy ktoś z przeciwników obejrzy raport po tej godzinie |
Cóż, nie ma tego nigdzie napisane, więc ciągle uważam to za błąd... I nadal proszę o powrót do 100 poziomu. Już nawet możecie mi odjąć 15kk expa, byle bym był na 100lv.
Tomi - 11-02-2010, 22:19
Boomer napisał/a: | Tomi napisał/a: | godzina pojedynku to tak naprawdę najwcześniejsza pora jego rozegrania. Tak naprawdę walka rozgrywa się dopiero wtedy gdy ktoś z przeciwników obejrzy raport po tej godzinie |
Cóż, nie ma tego nigdzie napisane, więc ciągle uważam to za błąd... I nadal proszę o powrót do 100 poziomu. Już nawet możecie mi odjąć 15kk expa, byle bym był na 100lv. |
ta sama godzina pojedynku i turnieju = dokładnie to samo by się wydarzyło, nawet w przypadku gdyby pojedynek odbywał się punktualnie
Boomer - 11-02-2010, 22:20
Czyli rozumiem, że nie ma najmniejszych szans na odjęcie mi 15kk expa?
Tomi - 11-02-2010, 22:21
Boomer napisał/a: | Czyli rozumiem, że nie ma najmniejszych szans na odjęcie mi 15kk expa? |
nie ma - bij level dalej
ambity - 11-02-2010, 22:22
Tomi napisał/a: | ta sama godzina pojedynku i turnieju = dokładnie to samo by się wydarzyło, nawet w przypadku gdyby pojedynek odbywał się punktualnie |
Walki turniejowe odbywają się o godzinie pełnej + 1min, więc teoretycznie istniała szansa zobaczenia pojedynku "zwykłego" przed zakończeniem turnieju.
Boomer - 11-02-2010, 22:23
Z tego co napisał ambitny wynika dalej, że to ja mam rację. Więc nadal proszę o odjęcie 15kk expa.
#Tomi
Z chęcią, ale po turnieju. Nie po to czekałem od ponad miesiąca, żeby w dzień turnieju niesprawiedliwie dodano mi poziom...
3siu - 11-02-2010, 22:24
ale faktem jest, że nigdzie nie jest wspomniane o tym, że walka odbywa się w momencie, gdy ktoś wejdzie w zakładkę pojedynki... kiedyś już wspominałem o tym, że można dać jakąś zwykłą informację w pojedynkach o tym, ale przeszła, bez echa...
ambity - 11-02-2010, 22:26
Boomer napisał/a: | Z tego co napisał ambitny wynika dalej, że to ja mam rację. Więc nadal proszę o odjęcie 15kk expa. |
Ja tylko wspomniałem o teoretycznej możliwości, której nie wykorzystałeś. Nie uważam, żeby exp miałby zostać Ci odjęty.
Boomer - 11-02-2010, 22:29
ambity napisał/a: | Boomer napisał/a: | Z tego co napisał ambitny wynika dalej, że to ja mam rację. Więc nadal proszę o odjęcie 15kk expa. |
Ja tylko wspomniałem o teoretycznej możliwości, której nie wykorzystałeś. Nie uważam, żeby exp miałby zostać Ci odjęty. |
Z tej "teoretycznej możliwości" wynika, że gdyby pojedynek rozgrywał się dokładnie o 20, to bym nie awansował. Nigdzie nie ma wspomniane o tym, że pojedynek rozgrywa się w momencie, gdy zobaczymy raport. Więc któryś z szanownych game masterów powinien mi zwrócić 100 poziom
Tomi - 11-02-2010, 22:29
Boomer napisał/a: | Z tego co napisał ambitny wynika dalej, że to ja mam rację. Więc nadal proszę o odjęcie 15kk expa.
#Tomi
Z chęcią, ale po turnieju. Nie po to czekałem od ponad miesiąca, żeby w dzień turnieju niesprawiedliwie dodano mi poziom... |
było pilnować godzin. Ta sama godzina zejścia blokady = Ewidentnie Twoja wina. A nawet gdyby to była16.00 to bym Ci nic nie cofnął, bo ta blokada w turniejach wcale nie miała takiej funkcji spełniać. Jest to tylko przy okazji. Właściwie to jest pewna luka, którą wykorzystują gracze aby stać z poziomem. Jednego stojącego mniej
3siu - 11-02-2010, 22:30
Tomi a co z jakąś informacją? da się zrobić?
|
|