|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Usługi w innych walutach
MySticK - 14-02-2010, 17:19 Temat postu: Usługi w innych walutach Wydaje mi sie iż SMS na mfo powinien obsługiwac inne waluty np. ten kto mieszka w Anglii , Francji , i gra w mfo sobie juz resa nie zrobi ruchów nie doladuje ... Karty tez sa inne wiec prosze aby ów zmiana była wprowadzona , wydaje mi sie iz ten kto gra w mfo w innym kraju powinien miec równe prawa z tymi którzy graja w Polsce
Jurassa - 14-02-2010, 17:42
Przecież nie trzeba koniecznie wysyłać SMS, wystarczy przed wyjazdem kupić sobie kartę paysafecard lub po prostu mieć konto w banku i korzystać z DotPay.
Zresztą wydaje mi się, że nawet z zagranicy opłata za SMS (MF'y) będzie taka sama jak w Polsce.
minek123 - 14-02-2010, 17:43
Problem w tym że taki kanał płatności z obcą walutą kosztuje,
a nie sądzę aby utrzymał się sam, ze względu na małą liczbę osób grających zza granicy
(już nawet nie wspominam że lwia cześć kwoty za sms nie trafia do MF).
MySticK - 14-02-2010, 17:47
Jurassa napisał/a: | Przecież nie trzeba koniecznie wysyłać SMS, wystarczy przed wyjazdem kupić sobie kartę paysafecard lub po prostu mieć konto w banku i korzystać z DotPay.
Zresztą wydaje mi się, że nawet z zagranicy opłata za SMS (MF'y) będzie taka sama jak w Polsce. |
Dobrze ale taka karta wkoncu się skonczy ... i co dalej ?
minek123 napisał/a: | Problem w tym że taki kanał płatności z obcą walutą kosztuje,
a nie sądzę aby utrzymał się sam, ze względu na małą liczbę osób grających zza granicy
(już nawet nie wspominam że lwia cześć kwoty za sms nie trafia do MF). |
wszystko kosztuje ... ale to jest lekka dyskryminacja ... ludzie ktorzy graja zza granicy tez by chcieli wbic lepszy lv w krótki okres czasu ...
minek123 - 14-02-2010, 17:53
MySticK napisał/a: |
wszystko kosztuje ... ale to jest lekka dyskryminacja ... ludzie ktorzy graja zza granicy tez by chcieli wbic lepszy lv w krótki okres czasu ... |
Znacznie bardziej opłacalne jest (dla gracza jak i dla Admina) używanie do tego celu przelewu lub PSC,
Dotpay obsługuje obce waluty więc myślę że nie byłoby z tym problemu.
MySticK - 14-02-2010, 17:55
minek123 napisał/a: | Znacznie bardziej opłacalne jest (dla gracza jak i dla Admina) używanie do tego celu przelewu lub PSC,
Dotpay obsługuje obce waluty więc myślę że nie byłoby z tym problemu. |
O tym wiem , ale głownie chodzi mi tu o mlodzież ... która nie posiada karty a watpie zeby w Francji albo gdzies indziej obsługiwali PSC
ADIHC1 - 14-02-2010, 17:59
MySticK napisał/a: | Dobrze ale taka karta wkoncu się skonczy ... i co dalej ? |
Kartę PSC można kupić nie tylko w Polsce.
Cytat: | Kartę paysafecard można szybko i łatwo kupić za gotówkę w ponad 280.000 punktów sprzedaży
w całej Europie. |
http://www.paysafecard.com/pl/b2c/product/sales/
Do tego zawsze możesz zapłacić kartą kredytową czy płacąc z MoneyBookers.
Niestety, ale DotPay (operator płatności, z którym współpracuje MFO) nie obsługuje płatności Premium SMS z zagranicy.
Sax - 16-02-2010, 01:10
można poprosić kogoś z rodziny aby wysłał Ci smsa na MFa z Polski i po co tu coś utrudniać.
Nie opłaca się robienie kolejnej bramki na smsy w innej walucie bo to tak jak Minek zobaczył jest nieopłacalne dla Admina
SHADOW-XIII - 16-02-2010, 11:35
ja płacę z UK kartą i nie ma problemu, automatycznie przelicza na złotówki plus 1 funt za zagraniczną transakcję.
Karty są te same jak w Polsce, tj. Visa, Mastercard itd ...
PS. Polecam nie używać MoneyBookers ponieważ ostatnio są wątpliwości na temat bezpieczeństwa danych
ADIHC1 - 16-02-2010, 18:07
SHADOW-XIII napisał/a: | PS. Polecam nie używać MoneyBookers ponieważ ostatnio są wątpliwości na temat bezpieczeństwa danych |
To prawda, ostatnio ktoś im zrobił kuku...
Tak czy siak karty PSC są dostępne w całej Europie, więc proszę z nich korzystać.
|
|