My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Usługi w innych walutach

MySticK - 14-02-2010, 17:19
Temat postu: Usługi w innych walutach
Wydaje mi sie iż SMS na mfo powinien obsługiwac inne waluty np. ten kto mieszka w Anglii , Francji , i gra w mfo sobie juz resa nie zrobi ruchów nie doladuje ... :/ Karty tez sa inne wiec prosze aby ów zmiana była wprowadzona , wydaje mi sie iz ten kto gra w mfo w innym kraju powinien miec równe prawa z tymi którzy graja w Polsce ;)
Jurassa - 14-02-2010, 17:42

Przecież nie trzeba koniecznie wysyłać SMS, wystarczy przed wyjazdem kupić sobie kartę paysafecard lub po prostu mieć konto w banku i korzystać z DotPay.

Zresztą wydaje mi się, że nawet z zagranicy opłata za SMS (MF'y) będzie taka sama jak w Polsce.

minek123 - 14-02-2010, 17:43

Problem w tym że taki kanał płatności z obcą walutą kosztuje,
a nie sądzę aby utrzymał się sam, ze względu na małą liczbę osób grających zza granicy
(już nawet nie wspominam że lwia cześć kwoty za sms nie trafia do MF).

MySticK - 14-02-2010, 17:47

Jurassa napisał/a:
Przecież nie trzeba koniecznie wysyłać SMS, wystarczy przed wyjazdem kupić sobie kartę paysafecard lub po prostu mieć konto w banku i korzystać z DotPay.

Zresztą wydaje mi się, że nawet z zagranicy opłata za SMS (MF'y) będzie taka sama jak w Polsce.

Dobrze ale taka karta wkoncu się skonczy ... i co dalej ?
minek123 napisał/a:
Problem w tym że taki kanał płatności z obcą walutą kosztuje,
a nie sądzę aby utrzymał się sam, ze względu na małą liczbę osób grających zza granicy
(już nawet nie wspominam że lwia cześć kwoty za sms nie trafia do MF).

wszystko kosztuje ... ale to jest lekka dyskryminacja ... ludzie ktorzy graja zza granicy tez by chcieli wbic lepszy lv w krótki okres czasu ...

minek123 - 14-02-2010, 17:53

MySticK napisał/a:

wszystko kosztuje ... ale to jest lekka dyskryminacja ... ludzie ktorzy graja zza granicy tez by chcieli wbic lepszy lv w krótki okres czasu ...

Znacznie bardziej opłacalne jest (dla gracza jak i dla Admina) używanie do tego celu przelewu lub PSC,
Dotpay obsługuje obce waluty więc myślę że nie byłoby z tym problemu.

MySticK - 14-02-2010, 17:55

minek123 napisał/a:
Znacznie bardziej opłacalne jest (dla gracza jak i dla Admina) używanie do tego celu przelewu lub PSC,
Dotpay obsługuje obce waluty więc myślę że nie byłoby z tym problemu.

O tym wiem , ale głownie chodzi mi tu o mlodzież ... która nie posiada karty a watpie zeby w Francji albo gdzies indziej obsługiwali PSC :D

ADIHC1 - 14-02-2010, 17:59

MySticK napisał/a:
Dobrze ale taka karta wkoncu się skonczy ... i co dalej ?

Kartę PSC można kupić nie tylko w Polsce.
Cytat:
Kartę paysafecard można szybko i łatwo kupić za gotówkę w ponad 280.000 punktów sprzedaży
w całej Europie.

http://www.paysafecard.com/pl/b2c/product/sales/

Do tego zawsze możesz zapłacić kartą kredytową czy płacąc z MoneyBookers.

Niestety, ale DotPay (operator płatności, z którym współpracuje MFO) nie obsługuje płatności Premium SMS z zagranicy.

Sax - 16-02-2010, 01:10

można poprosić kogoś z rodziny aby wysłał Ci smsa na MFa z Polski i po co tu coś utrudniać.
Nie opłaca się robienie kolejnej bramki na smsy w innej walucie bo to tak jak Minek zobaczył jest nieopłacalne dla Admina

SHADOW-XIII - 16-02-2010, 11:35

ja płacę z UK kartą i nie ma problemu, automatycznie przelicza na złotówki plus 1 funt za zagraniczną transakcję.
Karty są te same jak w Polsce, tj. Visa, Mastercard itd ...

PS. Polecam nie używać MoneyBookers ponieważ ostatnio są wątpliwości na temat bezpieczeństwa danych

ADIHC1 - 16-02-2010, 18:07

SHADOW-XIII napisał/a:
PS. Polecam nie używać MoneyBookers ponieważ ostatnio są wątpliwości na temat bezpieczeństwa danych

To prawda, ostatnio ktoś im zrobił kuku...

Tak czy siak karty PSC są dostępne w całej Europie, więc proszę z nich korzystać.