|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Forum - brak fortalu
minek123 - 26-02-2010, 21:17 Temat postu: brak fortalu Jak widać po dziale "Rozmowa" w ostatnim czasie nasilają się pytania dotyczące fabuły
prawdopodobnie ze względu na brak fortalu- jak widać ktoś jednak z niego korzystał i została mu udzielana tam pomoc.
ADIHC1 napisał/a: | Jak już pojawi się oficjalne potwierdzenie, że fortal został zamknięty na dobre i nie wróci, to wrócimy do tematu... |
No właśnie, to chyba już jasne?
Co do tematów odnośnie fabuły, robiąc porządek przeniosłem je do kosza, (może warto stworzyć miejsce gdzie przenosić względnie interesujące tematy w kwestii bossów i odsyłać tam graczy którzy maja problem z fabułą? ewentualnie zostawiać tematy w rozmowie? co uważam za niezbyt dobry pomysł chyba żeby stworzyć poddział coś w stylu archiwum propozycji? )
uznałem że nie ma sensu ich zostawiać ze wzgledu na to że często są pisane w sposób chaotyczny, często gracze się powtarzają, a pomoc nie zawsze jest rzeczowa.
3siu - 26-02-2010, 21:28
jestem jak najbardziej za najlepiej stworzyć coś w stylu helpcenter z fortalu. tylko w regulaminie dać pkt., który mówi, że najpierw trzeba sprawdzić czy dany quest nie został już opisany, a w przypadku gdy został, a nasz problem nie pokrywa się z tym wyjaśnionym w nim, nie zakładać nowego tylko kontynuować otwarty.
SaKe - 26-02-2010, 21:57
Good idea. W sumie to dosc... Logiczne(?) zeby helpcenter bylo na forum gry...
Mysle, ze odpowiedni dzial stworzyc i dac komus moda, zbyt wiele roboty nie bedzie, gdy odpowiednio sie zmieni regulamin.
MaMuT - 26-02-2010, 21:59
Bardzo dobry pomysł... Na portalu nie ma opisów, a na forum były.
Można by dać kolorek osobie która była modem na fortalu
SaKe - 26-02-2010, 22:00
MaMuT napisał/a: | Można by dać kolorek osobie która była modem na fortalu |
Chyba sobie jaja robisz. Wiekszosc osob, ktore dostaly moda, to byly za przeproszeniem dupowlazy spamujace na SB.
MaMuT - 26-02-2010, 22:01
Większość? Nie powiedziałbym.. Gdyby tak było to taki RiK, Twiss itd. mieli by moda..
SaKe - 26-02-2010, 22:05
Juz nie mowmy kto by mial a kto nie, takie mam zdanie. Nie mowie, ze wszyscy, ale wiekszosc.
Mozna jakiemus obecnemu modowi dac wiecej do roboty, niech sie meczy
ADIHC1 - 27-02-2010, 01:00
minek123 napisał/a: | No właśnie, to chyba już jasne? |
Problem w tym, że nic nie jest jasne. W sumie wychodzę z założenia, że jak już mu minie chandra to wszystko wróci do normy...
Proponuje odczekać z dwa tygodnie zanim podejmiemy jakąkolwiek decyzję. Wszystkie trzy solucje (pierwsza później opublikuję) pokrywają większość fabuły - brakuje "tylko" wszystkiego co jest związane z Folhord (parę osób deklarowało pomoc w uzupełnieniu tej części, ale póki co efektów brak). Po tym czasie zdecydujemy czy przywrócić usunięty niegdyś przez Phantoma dział z opisami misji, czy jednak takie rzeczy wydzielić na zewnątrz (portal, ewentualnie wiki).
Endry - 27-02-2010, 01:38
ADIHC1 napisał/a: | Proponuje odczekać z dwa tygodnie |
Jasne, jasne. Minek, musisz sobie załatwić L4, bo wujas zwleka.
Fortalu nie ma ostatecznie i definitywnie, a jak Marcinowi się odwidzi, to sorry, too late.
Crypton - 27-02-2010, 16:14
Może w końcu docenicie rolę jaką pełnił fortal w tej grze... tak więc:
SaKe napisał/a: | Wiekszosc osob, ktore dostaly moda, to byly za przeproszeniem dupowlazy spamujace na SB. |
WYPRASZAM SOBIE jako administratorowi, nie
toleruję jak osoby z zewnątrz, które nie mają pojęcia o funkcjonowaniu
fortalu wypowiadały się w taki sposób
Cytat: | Jak już pojawi się oficjalne potwierdzenie, że fortal został zamknięty na dobre i nie wróci, to wrócimy do tematu... |
Takie potwierdzenie już jest, dlatego trzeba coś zacząć robić
FantasM - 27-02-2010, 18:11
A ja mam pytanie - jeżeli już jest to potwierdzenie, że fortalu nie będzie to wstawicie na forum głównym mapki, bossów itd. - tak jak na fortalu to było, czy będzie po prostu jakiś dział tutaj, w którym będzie się zadawało pytania?
ADIHC1 - 27-02-2010, 18:46
Crypton napisał/a: | Takie potwierdzenie już jest, dlatego trzeba coś zacząć robić |
Skoro tak, to tematem nich będzie: dział na forum z opisami misji pisanymi przez graczy (wraz z podwieszonym tematem ze spisem treści) czy wiki (czyli wydzielenie wszystkiego co związane z fabułą na zewnątrz)? Przedyskutujcie to sobie do jutra.
FantasM - 27-02-2010, 19:19
Ja bym był za wiki I super by było, gdyby w takiej encyklopedii znajdowały się wszystkie mapki, bossy itd. To by było coś super Tylko z tym dużo roboty i nie wiadomo, czy ktoś by się podjął takiego zadania
ADIHC1 - 27-02-2010, 19:35
FantasM napisał/a: | Tylko z tym dużo roboty i nie wiadomo, czy ktoś by się podjął takiego zadania |
Napisałem o wiki głównie dlatego, że wszyscy bez wyjątku mieliby możliwość tworzenia w niej treści, choćby tylko po trochę (poprawianie błędów, uzupełnianie brakujących informacji).
Asher - 27-02-2010, 19:35
Cytat: | Ja bym był za wiki I super by było, gdyby w takiej encyklopedii znajdowały się wszystkie mapki, bossy itd. To by było coś super Tylko z tym dużo roboty i nie wiadomo, czy ktoś by się podjął takiego zadania |
Jest o podobnej rzeczy o nazwie portal
|
|