|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Hełm
kimero93 - 05-03-2010, 13:50 Temat postu: Hełm Moim zdaniem jest to błąd, a jeśli to nie jest błąd to ten pomysł jest beznadziejny otóż.
Chciałem się dowiedzieć dlaczego nie ma żadnego hełmu co daje tak mniej więcej 1000 obrony fizycznej ?
Bo jeśli dobrze policzyłem to jest 5 różnych hełmów co dają ponad 1000 obrony magicznej więc coś chyba tu nie jest dobrze przynajmniej moim zdaniem, a jaka jest wasza opinia ?
gosia - 05-03-2010, 14:14
Wynika to raczej z pewnej logiki bo hełm ma za zadanie chronić głowę, a ta z kolei jest bardziej narażona na atak magiczny, a nie fizyczny. Także wydaje mi się że jest to celowe działanie administracji, a nie błąd.
Zeke - 05-03-2010, 14:30
Rekompensowane to jest tym że buty i rękawice chyba zawsze dają więcej obrony niż obr. mag
kimero93 - 05-03-2010, 14:45
Może i tak ale przynajmniej mogli by zrobić choć jeden hełm co dodaje lekko ponad 1000 obrony fizycznej, bo tak to teraz to hełm ma lekko ponad 700 obrony fizycznej i na dodatek ciężko go zdobyć ponieważ wylatuje tylko z wojownika ciemności więc moim zdaniem powinni wprowadzić choć jeden taki hełm
Co wy na to ?
BO sami powiedzcie po co komu 5 różnych ale bardzo podobnych hełmów i wszystkie dodają do obrony magicznej ?
Bez sensu co ?
SaKe - 05-03-2010, 15:06
kimero93 napisał/a: | BO sami powiedzcie po co komu 5 różnych ale bardzo podobnych hełmów i wszystkie dodają do obrony magicznej ? |
Bo sa rozne taktyki? Jeden chce miec wiecej celnosci czy tam unikow-zaklada srebny, jeden jak najwiecej obrony magicznej, zaklada magmowy, jeden szybkosci, zalozy mistyczny itd.
Zawsze tak bylo i jest. Za to buty, rekawice i tarcza zawsze daja duzo wiecej obrony na woja.
Pieniu - 05-03-2010, 15:47
Hełmy są od lvl,180lvl nie założy hełm chaosu bo to nie na jego lvl więc założy jakis irydowy który ma 100 mniej oborny mag od najlepszego w mfo ^dlatego są bardzo podobne hełmy na 180,190,200,215lvl..rekawice nie daja 400 obrony mag a tym bardziej buty ktore daja max 75 obrony mag a na woja 240...
Rosio - 07-03-2010, 18:29
gosia napisał/a: | Wynika to raczej z pewnej logiki bo hełm ma za zadanie chronić głowę, a ta z kolei jest bardziej narażona na atak magiczny, a nie fizyczny. Także wydaje mi się że jest to celowe działanie administracji, a nie błąd. |
a jak ktoś chce cię uderzyć mieczem lub chociażby pałką w głowę, to co służy do ohcrony??
..Taki logiczny post ;D
novik - 29-03-2010, 19:05
ale po to zrobili armor oraz tarcze bo buty rękawice hełm to już twój wybór co wybierzesz jak dla mnie
Marwell Revell - 29-03-2010, 19:13
gosia napisał/a: | Wynika to raczej z pewnej logiki bo hełm ma za zadanie chronić głowę, a ta z kolei jest bardziej narażona na atak magiczny, a nie fizyczny. Także wydaje mi się że jest to celowe działanie administracji, a nie błąd. |
Ta bo z magi się celuje w głowę z tego co wiem nie ma w mf jakiejś magi która że tak powiem działa na umysł postaci
novik - 29-03-2010, 19:38
Marwell Revell napisał/a: | gosia napisał/a: | Wynika to raczej z pewnej logiki bo hełm ma za zadanie chronić głowę, a ta z kolei jest bardziej narażona na atak magiczny, a nie fizyczny. Także wydaje mi się że jest to celowe działanie administracji, a nie błąd. |
Ta bo z magi się celuje w głowę z tego co wiem nie ma w mf jakiejś magi która że tak powiem działa na umysł postaci |
wydaje mi się że ty nie nosiłeś hełm w mfo bo coś ci się p o
jak by były hełmy 1000+ to ludzie po 250+ mieli by tyle obrony że żaden woj by ich nie zabił
jasefff - 29-03-2010, 20:51
novik napisał/a: | ak by były hełmy 1000+ to ludzie po 250+ mieli by tyle obrony że żaden woj by ich nie zabił |
nie??? a wiesz ile oni ataku wyciagaja? ja mam amlo a max wyciagne z 4k :}
Marwell Revell - 29-03-2010, 21:19
novik napisał/a: | Marwell Revell napisał/a: | gosia napisał/a: | Wynika to raczej z pewnej logiki bo hełm ma za zadanie chronić głowę, a ta z kolei jest bardziej narażona na atak magiczny, a nie fizyczny. Także wydaje mi się że jest to celowe działanie administracji, a nie błąd. |
Ta bo z magi się celuje w głowę z tego co wiem nie ma w mf jakiejś magi która że tak powiem działa na umysł postaci |
wydaje mi się że ty nie nosiłeś hełm w mfo bo coś ci się p o
jak by były hełmy 1000+ to ludzie po 250+ mieli by tyle obrony że żaden woj by ich nie zabił |
a mi jednak się wydaje ze tobie coś się jednak ..... albo nie umiesz czytać albo nic nie rozumiesz z tego co jest napisane bo nie napisałem że hełmy mają mieć +1000 obron tylko odniosłem się do zupełnie innej wypowiedzi wiec że tak powiem czytaj < myśl < pisz a nie czytaj < pisz < mysl
novik - 29-03-2010, 22:25
forum nie służy do kłótni proszę o zamknięcie tematu
SaKe - 30-03-2010, 07:59
Nie jestes ani moderatorem, ani zalozycielem tematu, wiec nie rozkazuj...
novik napisał/a: | jak by były hełmy 1000+ to ludzie po 250+ mieli by tyle obrony że żaden woj by ich nie zabił |
Ciekawy jestem, skad wiesz, jak nawet nie grales na tym lvlu...
|
|