|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Ikonka przy poście
Reksio i Kretes - 07-03-2010, 18:42 Temat postu: Ikonka przy poście Tak jak w temacie proponuję na forum ikonkę przy poście. Co ona ma oznaczać? Będzie to zgłoszenie do jednego z moderatorów gdzie będzie napisane u niego, że user złamał regulamin na przykład:
Klikamy w ikonkę zgłoszenia złamania regulaminu (Będzie to wykrzyknik)
Wybieramy jedną z opcji (W zależności co user zrobił np: Zaspamował w jakimś temacie, napisał post/temat w złym dziale):
Spam (Nabijanie postów)
Nieregulaminowy podpis/avatar/sygnatura w podpisie
Post/temat w złym dziale
Reflink
itd.
Co wy na to?
PS Jeśli czegoś nie rozumiecie mogę wyjaśnić
Areen - 07-03-2010, 18:47
Ja mam pytanie, czy to zmieni cokolwiek?
ADIHC1 - 07-03-2010, 18:58
Nie widzę takiej potrzeby - forum jest niewielkie i czytane na bieżąco przez moderatorów.
SaKe - 07-03-2010, 19:32
ADIHC1 napisał/a: | Nie widzę takiej potrzeby - forum jest niewielkie i czytane na bieżąco przez moderatorów. |
To raz, a dwa, zaraz znalazloby sie jakies psychiczne dziecko, ktore kazdy post zglaszaloby do moda, zeby "sie pobawic".
Reksio i Kretes - 07-03-2010, 19:34
SaKe napisał/a: | a dwa, zaraz znalazloby sie jakies psychiczne dziecko, ktore kazdy post zglaszaloby do moda, zeby "sie pobawic" |
Jakoś mi się nie wydaje
Simon08 - 07-03-2010, 19:36
Nie ma takiej potrzeby. W każdej chwili można wrzucić link do postu na SB i jakiś mod się tym zajmie.
BackHand - 07-03-2010, 19:36
Ale, gdyby jednak by było takie dziecko, że się by bawiło moda to musiało by dostać bana A tak wogóle dobry pomysł, może i często czytają forum, ale to też może się przydać;)
SaKe - 07-03-2010, 19:41
Reksio i Kretes napisał/a: | Jakoś mi się nie wydaje |
Moze za malo przebywasz na tym forum.
ADIHC1 - 07-03-2010, 19:42
Reksio i Kretes napisał/a: | SaKe napisał/a: | a dwa, zaraz znalazloby sie jakies psychiczne dziecko, ktore kazdy post zglaszaloby do moda, zeby "sie pobawic" |
Jakoś mi się nie wydaje |
A ja jestem pewien, że tak byłoby ; >
Cytat: | Ale, gdyby jednak by było takie dziecko, że się by bawiło moda to musiało by dostać bana |
Powiedz mi dlaczego moderator miałby poświęcać czas na tego typu zgłoszenia i banowanie użyszkodników, skoro i tak forum jest czytane i moderowane na bieżąco? System zgłaszania postów ma sens na dużych forach...
BackHand napisał/a: | A tak wogóle dobry pomysł, może i często czytają forum, ale to też może się przydać;) |
Czyli Twoim zdaniem moderatorzy powinni czytać po dwa razy to samo, bo... no właśnie dlaczego?
Reksio i Kretes - 07-03-2010, 19:42
SaKe napisał/a: | Moze za malo przebywasz na tym forum. |
Jestem mniej więcej rok tutaj więc pewnych rzeczy mogę nie wiedzieć
Areen - 07-03-2010, 21:07
SaKe napisał/a: | ADIHC1 napisał/a: | Nie widzę takiej potrzeby - forum jest niewielkie i czytane na bieżąco przez moderatorów. |
To raz, a dwa, zaraz znalazloby sie jakies psychiczne dziecko, ktore kazdy post zglaszaloby do moda, zeby "sie pobawic". |
To byłoby to samo co z panelem GM'a, tam też jest masa zbędnych zgłoszeń typu: "ktoś pokazał moją porażkę - zgłoszę go bo mnie obraził."
MaMuT - 07-03-2010, 21:09
Nie no to bez sensu. Jest wystarczająco dużo moderatorów, jak trzeba będzie to będzie ich jeszcze więcej.. Na fortalu była taka opcja ale mało kto z niej korzystał, z tego co pamiętam ty to czasem robiłeś, ale jak coś ma być zauważone to na pewno będzie!
Shark - 14-03-2010, 18:20
Na forum udziela się tak mało ludzi, że moderatorzy, których jest więcej niż GMów choćby na w2 (z tego co pamiętam, mogę się mylić) bez trudu wszystko ogarniają.
@down
Kreate napisał/a: | Więc dla mnie pomysł zbędny jak wiele twoich Reksio i Kretes, |
Musiałeś to dopisać, złośliwcu? ;> Ehh...
Kreate - 15-03-2010, 09:09
Eeeee pomysł bez sensu. Moderatorów jest dosyć dużo. Każdy modernator swój dział moderuje nabierząco i nie przeaczają żadnychj błędów. Zresztą jak już wspomniał kolega na górze można wżucić link tematu na SB i odpowiedni moderator zajmie się tym tak jak trzeba . Zreszta to małe forum. W Hydepark nie ma za bardzo co moderować zostaje Grafika/Propozycje/Problemy etc. A właściwie tam jest wszystko na swoim miejscu. Więc dla mnie pomysł zbędny jak wiele twoich Reksio i Kretes,
[Ex-GM] Shell - 18-03-2010, 20:42
BackHand napisał/a: | Ale, gdyby jednak by było takie dziecko, że się by bawiło moda to musiało by dostać bana A tak wogóle dobry pomysł, może i często czytają forum, ale to też może się przydać;) |
ta, a potem kolejne multikonto i mamy fin_gon ver. 601
|
|