|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Inteligencja na potwory
Alurab - 25-04-2010, 19:15 Temat postu: Inteligencja na potwory Czy da się ustawić inteligencję dla maga, tak żeby kończyć potworka jeśli przeżyje jeden cios?
Ja ustawiłem tak:
Przeciwnik: Procent HP <= 50% [ usuń ]
Nowy warunek:
Użyj: Magia Gem
W inteligencji mam ustawione 100% na jeden gem, w poleceniu inny. Jeśli walczę z jednym potworkiem to inteligencja działa bez zarzutu, kończę atakując tym gemem co jest w poleceniu. Z dwoma i więcej atakuje gemem który jest w poleceniu tylko w przypadku ataku w danego mobka(nie zawsze atakuje w tego co trzeba) jeśli przeżył jeden atak.
Czy jest jakiś sposób żeby atakował w już uszkodzonego mobka?
minek123 - 25-04-2010, 19:31
Alurab napisał/a: | Czy jest jakiś sposób żeby atakował w już uszkodzonego mobka? |
Prawdopodobnie nie. Jest to przecież losowe.
Alurab napisał/a: | (nie zawsze atakuje w tego co trzeba) |
Swoją drogą lepsze to niż nic
Alurab - 25-04-2010, 20:20
No trudno. Można zamknąć
minek123 - 25-04-2010, 20:23
Alurab napisał/a: | No trudno. Można zamknąć |
Poczekajmy jeszcze na opinię innych
3siu - 25-04-2010, 20:32
przy magu testowałem ostatnio skrypt inteligencji "Twój przeciwnik>procent hp< x% użyj gem ofensywny" i mi wyjątkowo wchodzi jak sprawdzam raport (możliwe że mam po prostu szczęście w sprawdzanych raportach.)
Alurab - 25-04-2010, 21:09
3siu, masz rację.. Ja sprawdzałem na arenie w mieście i było źle. Ale na mapce to działa. Sorki za wprowadzenie w błąd
EDIT
Jednak średnio to działa
MMAAGG otrzymał 7305 obrażeń od czaru Ogień 6 rzuconego przez Piekielna Królowa.
Piekielna Królowa otrzymał 12126 obrażeń od czaru Lód 8 rzuconego przez MMAAGG.
MMAAGG rzucił na Centaur zaklęcie Lód 8 i zadał mu 14401 obrażeń.
Centaur został wyeliminowany.
Piekielna Królowa atakował gracza MMAAGG zaklęciem Ogień 6 ale chybił.
MMAAGG użył przedmiotu Mikstura many Lv5 i dodał sobie 0 punktów HP i 1500 punktów MP.
MMAAGG zaatakował Piekielna Królowa przy pomocy zaklęcia Ogień 8 i zabrał mu 792 HP.
Piekielna Królowa został pokonany.
Myślałem, że działa, bo miałem 2 walki pod rząd w których zadziałało. Ale jak się okazuje nie zawsze działa
|
|