|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Projekt MF - "Mityczny" ekwipunek
minek123 - 05-05-2010, 18:57 Temat postu: "Mityczny" ekwipunek Ze względu na to że spis eq jest "niedopracowany" oraz coraz częściej pojawiające się tematy dotyczące tej sprawy, chciałbym abyśmy wspólnie go dopracowali.
Chciałbym stworzyć listy ekwipunku:
I. Ekwipunek od mikołaja- rok 2009
II. Ekwipunek z Event'u Paysafecard
III. Nieistniejące eq, lecz znajdujące się w spisie.
IV. Ekwipunek od mikołaja- rok 2010 (uzupełniony w całości dzięki staraniom SaKe'a )
Spis eq dostępny jest tutaj, lub tutaj.
Myślę że wystarczy pochodzenie eq lub jego brak oraz sama nazwa ekwipunku.
Liczę na waszą pomoc
I. Ekwipunek od Mikołaja- rok 2009:
-Rózga
-Bursztynowa Tarcza
-Wełniany Kaptur
-Wełniane Kapcie
-Bursztynowa Zbroja
-Banickie Rękawice
-Kolczaste Rękawice
-Kolczasty Hełm
-Kościane Buty
-Gotycka Zbroja
-Błyszcząca Tarcza
-Błyszcząca Zbroja
-Błyszczące Rękawice
-Błyszczący pierścień
-Kolczasta Zbroja
-Metalowy Hełm
-Metalowe Buty
-Turniejowe Rękawice
-Dębowe Buty
-Łuskowa Tarcza
-Lodowy Hełm
-Kościane Rękawice
-Lustrzane Rękawice
-Lustrzane buty
-Lustrzany Hełm
-Lodowa Tarcza
-Łuskowa Zbroja
II. Ekwipunek z Event'u Paysafecard:
-Błyszczący Pierścień
-Pierścień Mocy
-Zbroję Mocy.
III. Nieistniejące eq, lecz znajdujące się w spisie:
-Upiorna Różdżka
-Pierścień Szybkości
-Pierścień Ziemi
-Korbacz Dwuręczny
-Hełm z Brązu
-Buława
-Buzdygan
-Duża Maczuga
IV. Ekwipunek od mikołaja- rok 2010 (nie wliczając eq od mikołaja z roku przedniego):
-Piekielna Zbroja Płytowa
-Wieczorny Całun
-Myrmidońskie Nagolenice
-Myrmidońskia Zbroja
WoBo - 05-05-2010, 19:07
Z przedmiotów od mikołaja na pewno będzie ;
Bursztynowa Tarcza , Błyszcząca Tarcza , Wełniane Kapcie , Kościane Buty , Metalowe Buty , Banickie Rękawice , Kolczaste Rękawice , Błyszczące Rękawice , Kościane Rękawice , Bursztynowa Zbroja , Błyszcząca Zbroja , , Kolczasta Zbroja , Wełniany Kaptur , Kolczasty Hełm , Metalowy Hełm , Błyszczący pierścień, rózga.
A z przedmiotów nieistniejących to na pewno będzie upiorna różdżka , pierścień szybkości.
ambity - 05-05-2010, 19:27
Z racji tego, że powstał już taki temat zamieszczam tutaj stworzony przeze mnie spis ekwipunku od Mikołaja.
Nieistniejące przedmioty w spisie to:
Pierścień Szybkości
Pierścień Ziemi
Korbacz Dwuręczny
Upiorna Różdżka
Hełm z Brązu
Buława
Buzdygan
Z racji tego, że zapewne nikt nie zna wszystkich przedmiotów 130lv+ (bo jest ich mnóstwo), to ciężko będzie wskazać te, które naprawdę nie istnieją. Wiadomo jednak, że lista ta pochodzi z bardzo wiarygodnych źródeł, a że przedmioty są w miarę "nowe", to można przypuszczać, że faktycznie istnieją.
Alurab - 05-05-2010, 20:33
minek123 napisał/a: | -Pierścień z Meteorytu |
Czy jego się nie dostaje za quest z mangaro? Chyba za oddanie perły wiedżmie?
minek123 - 05-05-2010, 20:55
Wypada z Mangaro, ale czy Mangaro nie dodano w czasie Eventu PSC?
Reksio i Kretes - 05-05-2010, 20:58
minek123 napisał/a: | ypada z Mangaro, ale czy Mangaro nie dodano w czasie Eventu PSC? |
Mangaro był przed eventem PSC. Wiem, bo z nim już walczyłem.
Alurab - 05-05-2010, 21:03
minek123 napisał/a: | Wypada z Mangaro, ale czy Mangaro nie dodano w czasie Eventu PSC? |
Nawet jeśli, to jest on nadal. Więc jest to przedmiot "ogólnodostępny"
minek123 - 05-05-2010, 21:04
Ok wykreśliłem pierścień, wszystko poprzednie wrzucone. Zapraszam do uzupełniania listy!
bartoloni - 05-05-2010, 21:10
Minek Bardzo Przydatne
a moze wiesz coś kiedy kolejny taki eVent ?
[ Komentarz dodany przez: minek123: 05-05-2010, 21:15 ]
//nikt prócz Admina tego nie wie- minek
ambity - 05-05-2010, 21:27
Jeśli już chodzi o event PSC, to można było podczas niego zdobyć tylko 3 przedmioty - Błyszczący Pierścień, Pierścień Mocy i Zbroję Mocy. Wydaje mi się, że pierścienie są już niedostępne, a zbroję można znaleźć w jakiejś skrzynce, ale pewności nie mam.
SaKe - 05-05-2010, 23:09
Helm z brazu- nie jestem pewien, czy to nie jest starsza nazwa brazowego helmu?
ambity - 05-05-2010, 23:55
SaKe napisał/a: | Helm z brazu- nie jestem pewien, czy to nie jest starsza nazwa brazowego helmu? |
Obydwa hełmy są na liście, więc jeśli nawet to jest jakaś starsza nazwa, to obecnie jest zastąpiona inną. Z tego właśnie powodu, według mnie, powinien być on [Hełm z Brązu] wykreślony z listy aktualnego ekwipunku w grze.
Zeke - 08-05-2010, 08:23
Mam pytanie co do buławy i buzdyganu skoro ich nie ma to dlaczego w ogóle figurują w spisie eq ??
ambity - 08-05-2010, 09:56
Ja widzę dwie opcje:
1. Kiedyś istniały, teraz już nie można ich zdobyć, ale.. ktoś może je mieć (mało prawdopodobne),
2. Miały zostać wprowadzone do gry, ale nie zostały.
minek123 - 08-05-2010, 10:17
ambity napisał/a: |
1. Kiedyś istniały, teraz już nie można ich zdobyć, ale.. ktoś może je mieć (mało prawdopodobne), |
Bardzo dawno temu ktoś za napisanie FAQ czy coś podobnego dostał jakiś miecz na wysoki lvl (jak na tamte czasy). Być może było takich przedmiotów więcej. (?) I taką drogą znalazły się w grze.
|
|