|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Odświeżenie ikonek EQ
Areen - 22-05-2010, 13:01 Temat postu: Odświeżenie ikonek EQ Ostatnio mnie delikatnie mówiąc olśniło. Wpadłem na prosty pomysł odświeżenia tych brzydkich i ponurych ikonek EQ oraz gemów. W tym celu postanowiłem sięgnąć do zasobów i znalazłem ikonki do Areny v3, które wykonała Madzia (thx) . Tak przedstawiłbym spis ikonek:
- mikstura / przedmiot questowy (kluczowy),
- hełm,
- rękawice,
- zbroja,
- buty,
- pierścień (lub - ),
- tarcza,
- miecz (ewentualnie - ),
- różdżka,
- przedmiot depozytowy,
Brakuje co prawda miecza dwuręcznego, ale mogę dorobić po prostu łącząc dwa miecze ze sobą. Do tego mam jeszcze:
- ikonka slotu,
- gwiazdka gemu,
oraz ikonki gemów:
- wspomagający,
- leczący,
- atakujący,
Co do gemów mógłbym jeszcze wedle życzenia dodać kolory dla odpowiednich żywiołów, ale na razie dałem taki zestaw.
Chciałbym wiedzieć co sądzicie o tym pomyśle
bartoloni - 22-05-2010, 14:48
Dla mnie Bomba
i fajnie graficznie to wygląda i można by było z łatwością odróżniać eQ ;p
Night Crawler - 22-05-2010, 17:08
IMO zbyt bardzo by kontrastowało z teraźniejszym motywem graficznym.. powstałby syf i bałagan gdyby wszystko było zróżnicowane. Jeśli już coś poprawiać to najlepiej wszystko od początku do końca. Takie łatanie na nic się zda a wręcz zaszkodzi. Będzie to wyglądało jak gra nastolatka, który znalazł różne obrazki w google grafika i powklejał do gry zrobionej na ogólnodostępnym darmowym silniku.
minek123 - 22-05-2010, 17:21
Wg. mnie najlepszym wejsciem byloby dodanie tych ikon do tego.
Areen - 22-05-2010, 17:47
minek123 napisał/a: | Wg. mnie najlepszym wejsciem byloby dodanie tych ikon do tego. |
Projektem motywu nikt się już dawno nie zajmuję. Co do ikon patrzę bardziej pod MFO3 niż obecną wersję, ale jak wolisz NC już mówić 'dwójce' to okej ;d
Pitazboras - 22-05-2010, 17:56
Areen napisał/a: | Co do ikon patrzę bardziej pod MFO3 niż obecną wersję |
Myślę, że w MFO3 będzie inny zestaw ikon, podobno większość grafik na tą wersję jest robionych na zamówienie, więc te pewnie też będą zmieniane...
Night Crawler - 22-05-2010, 22:10
To w końcu gadamy o trójce czy dwójce?
Jeżeli mówimy o MFO3 to odpada - patrz post Pita.
Jeżeli o 'dwójce' to także odpada, nie chcemy przecież uzyskać efektu taniego tuningu..
Tak czy inaczej jestem na nie.
Under Magic - 23-05-2010, 11:40
Super Pomysł ja jestem na TAK gdybym mógł to ustanowić
cred - 26-05-2010, 18:54
Uważam, że na pewno byłoby to przydatne. Nie wiem czy aż tak bardzo kontrastowało by to z teraźniejszym stylem. Trzeba troszkę ożywić styl który jakby nie było narazie jest szary i nieciekawy.
|
|