My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - MFO TOOLS by Grins.

Grins - 21-07-2010, 12:00
Temat postu: MFO TOOLS by Grins.
Cześć,

w wielu grach online i nie tylko jest możliwość tworzenia sobie sygnatur swojej postaci,
jako, że w MF tego jeszcze nie ma postanowiłem coś takiego zrobić z racji wolnego czasu.
Otóż, pod adresem: mf3.pl można sobie utworzyć userbara
ze statystykami własnej postaci.
Jak to zrobić ?
Wystarczy w polu input wpisać adres www do swojego profilu, lub wkleić swojego reflinka,
czyli wklejamy np.:
Kod:
http://www.my-fantasy.net/?[code]ref_id[/code]=729808

lub:
Kod:
http://w1.my-fantasy.net/profile.php?pid=729808&simple=1

Projekt będzie rozwijany w miarę mojego wolnego czasu, będą także inne wyglądy userbarów,
oraz zrobię sygnaturę, która będzie pokazywała wszystkie statystyki danego gracza.

Wszystko wygląda następująco:

Propozycje, uwagi zamieszczajcie w tym temacie.

M3tzu - 21-07-2010, 13:20

chyba mi sie wydaje ze cos nie smiga
nawet jak Twoje wkleje to jest calosc poprzestawiana
a uwage jedyna jaka bym mial to zeby adres strony z tego user bara przeniesc w inne miejsce bo jak ktos bedzie mial wiecej pkt to mu zasloni a napewno sie znajdzie ktos , kto bedzie plakal

edit:

tak to wyglada

Grins - 21-07-2010, 13:38

M3tzu napisał/a:
chyba mi sie wydaje ze cos nie smiga
nawet jak Twoje wkleje to jest calosc poprzestawiana
a uwage jedyna jaka bym mial to zeby adres strony z tego user bara przeniesc w inne miejsce bo jak ktos bedzie mial wiecej pkt to mu zasloni a napewno sie znajdzie ktos , kto bedzie plakal

edit:
Obrazek
tak to wyglada

Mój profil do wklejenia nie będzie działał, ponieważ tablica zawiera mniej obiektów, niż dla innych użytkowników.
Drogą dedukacji prawdopodobnie to jest Twój link:
Kod:
http://w1.my-fantasy.net/profile.php?pid=333489&simple=1

Wklejasz go do INPUTA i dostajesz:

Zapomniałem dodać, iż to działa tylko dla graczy z pierwszego świata.

M3tzu - 21-07-2010, 13:51

Grins napisał/a:
Zapomniałem dodać, iż to działa tylko dla graczy z pierwszego świata.

tez mi to wpadlo na mysl ;<
fakt faktem jest to moj char a z przed lat lohoho
trudno , moze kiedys skorzystam jak zaczne grac na s1
+ za checi dla Ciebie ;)

Grins - 21-07-2010, 15:13

Został dodany wybór światów, świat 3 już wkrótce.
ADIHC1 - 21-07-2010, 20:08

Swego czasu dokch udostępniał podobne rozwiązanie, ale po tym, jak zrezygnował z gry nie było komu aktualizować skryptu. Także dobrze, że ktoś inny wyszedł z tego typu inicjatywą ; >
Grins - 24-07-2010, 19:37

Generator został uaktualniony, teraz możemy zobaczyć bardziej szczegółowe statystyki postaci.
Czekam na jakieś propozycje co do funkcjonalności skryptu, dobrze byłoby gdyby ktoś jakieś wyglądy fajne bannerów zrobił.

ADIHC1 - 24-07-2010, 19:42

Niezbyt czytelna czcionka.
SaKe - 24-07-2010, 20:14

Zmien na zwyklego timesa i bedzie git ;)
Areen - 24-07-2010, 20:17

Niezbyt ładnie to się prezentuje... spróbuj z bardziej czytelnymi czcionkami, bo zabawa w tego typu kroje nie zawsze wychodzi na dobre. Po za tym ta "sygnaturka" jest zbyt duża bo jak wiadomo na forum maksymalny rozmiar jakiegokolwiek obrazka w podpisie to 400x150px. Ogólnie nawet tło niezbyt mi pasuje do MFO. Myślę, że powinieneś nad tym jeszcze sporo popracować ;)
Grins - 24-07-2010, 20:20

Tak jak już wspomniałem na SB, nie mam jakiegokolwiek pojęcia co do wyglądu/grafiki, nie potrafię sobie czegoś wyobrazić, aby to ładnie wyglądało, więc jeśli jest ktoś chętny, to proszę aby zrobił chociaż jeden banner, niech będzie 400px szerokości i dobrał do niego jakąś czcionkę, a ja postaram się to wdrożyć.
ADIHC1 - 25-07-2010, 19:05

SaKe napisał/a:
Zmien na zwyklego timesa i bedzie git ;)

Wcale nie będzie lepiej - czcionki szeryfowe nie nadają się do tego typu rzeczy.

Spróbuj czegoś standardowego, jak Trebuchet MS czy Verdana. Ewentualnie coś pixelowatego.

Areen - 25-07-2010, 19:12

Acid, Calibri, Trebuchet MS, Tahoma, Verdana... Ładne i czytelne czcionki do użycia ;]