My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Automatyczne wyszukiwanie graczy online z przedziału poziomu

Slay - 12-08-2010, 23:03
Temat postu: Automatyczne wyszukiwanie graczy online z przedziału poziomu
Nie mam pojęcia jak Wy robicie, w każdym razie kiedy ja mam z kimś walczyć, wchodze z zakładkę "Szukaj" i zapełniam wszystkie pola, aby znaleźć graczy online w moim przedziale levlowym. Przepraszam jeżeli ten pomysł już istniał, ale nie chciało mi się sprawdzać w archiwum.
No więc proponuję, zrobić button, w zakładce "Gracz" (pod miejscem gdzie podany jest przedział levlowy" i "Szukaj" (pod wyszukiwarką) z komunikatem "Znajdż obecnych graczy w Twoim przedziale". Klik i wyszukuje nam wszystkich, którzy w naszym przedziale są online :) .
Może to trochę ułatwi grę, bo głupio jest wpisywać to co chwilę szukając przeciwników. Próbowałem robić to w innej karcie a potem tylko wciskać, ale trochę mi się to miesza i w końcu okazuje się, że we że w 3 lub 4 kartach otwartą mam mapkę ;)

Screena zrobie jak ktoś się zainteresuje, ale licze, że zadziałacie wyobraźnią :)

Pozdrawiam,
Slay09

Falkur - 12-08-2010, 23:06

Przycisk z domyślną opcją "Wyszukaj graczy w Twoim przedziale do ataku" byłby dobrą, przydatną opcją :)Popieram!

ChinaTown s1

arbecaite - 12-08-2010, 23:18

Może i byłoby to przydatne ale znając częstotliwość uptadów nie sądzę (a wręcz nie wierzę) żeby admin zwrócił uwagę na taką drobnostkę.
Pozdrawiam, arbecaite.

Slay - 12-08-2010, 23:23

Bez takich drobnostek gra byłaby 100x trudniejsza. Wyobraź sobie że nie masz na mapie przyciku " wylecz postać", chyba bym się zadźgał xd
Nabin - 13-08-2010, 00:18

Szukajka, wpisujesz lvl i zaznaczasz "tylko online", to takie trudne?
Nie przesadzajmy, to zajmuje kilka sekund. :roll:

@edit: sprawdziłem właśnie ile zajęło mi wyszukanie graczy online w moim przedziale, koło 10s ;)

arbecaite - 13-08-2010, 02:06

Co racja to racja. Jednak istnieje różnica pomiędzy funkcjami, nazwijmy je "podstawowymi" (takimi jak wylecz postać) a funkcjami dodatkowymi, których prędkość realizacji nie wymaga zawrotnych wartości.
Szybkość z jaką wyszukamy przeciwnika w naszym przedziale lvlowym moze być dla nas udogodnieniem lub mozolną koniecznością klikania powtarzających się schematów, nie niesie to jednak za sobą konsekwencji porównywalnych do nie zdazenia uleczenia się na mapie i w efekcie przegrania walki.
Pozdrawiam, arbecaite.

Slay - 13-08-2010, 16:02

w każdym razie nic negatywnego w tym nie widzę, pozytyw niewielki, ale czysty ;)
arbecaite - 13-08-2010, 16:43

Ja tez nic negatywnego w tym nie widzę. Powiem wiecej: jestem zwolennikiem małych udoskonalen dazacych do ulepszenia i usprawnienia funkcjonowania gry. Dzięki takim propozycjom jak Twoja gra stałaby się bardziej intuicyjna. W moich poprzednich postach chciałem tylko udowodnić, ze admin najprawdopodobniej nie zainteresuje się tym pomysłem.
Pozdrawiam, arbecaite.