My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Loderomania!

Rencar - 15-09-2010, 09:55
Temat postu: Loderomania!
To co sie teraz porobilo przechodzi ludzkie pojecie... za pare tygodni/miesiecy polowa top100 to beda loderzy... Gracze bazujacy na swoim doswiadczeniu/umiejetnosciach, zostana wyparci, przez typow kompletnie nie umiejacych grac, ktorzy ogarneli sobie od kogos staty na duchy Gothar na 21/22 lv...

To nie jest tylko moje zdanie, ale jest to zdanie duzej czesci spolecznosci w mfo...

Moja propozycja dotyczy turniejow prywatnych, mozeby zrobic, ze max jeden na poziom...
Albo dac duchom atak naprzemienny - silowy co jakis czas...

Mozna wymyslic wiele sensownych rzeczy, zeby zapobiec temu co sie obecnie dzieje... po prostu powinno sie cos z tym zrobic...

aNisek - 15-09-2010, 13:07

ułóż więc takie statystyki jak oni. poza tym łatwo ich pokonać :)
Rencar - 15-09-2010, 14:16

prosze o odpowiedzi na propozycje, a nie nic nie wnaszace... anisek nie szukam sposobu na ich pokonanie, nie potrzebne mi to... mi chodzi o to, ze gracze nie potrafiacy grac wypieraja dobrych graczy z rankingu... co jest nie fair
aNisek - 15-09-2010, 14:39

tak było od zawsze z
noobtstatami 208 hp
hiterami
speederami
turniejowcami na 7 lvl
anty

itp.

wystarczy, że jedno osoba ułoży staty przeciwko takiemu loderowi i już ich populacja maleje ;)

banalne

a żadnych ograniczeń nie wprowadzą - to odnośnie odpowiedzi na Twoje pytanie.

pierwsza propozycja z turniejami max 1 na poziom jest absurdalna
druga propozycja z atakiem naprzemiennym - teoretycznie nie widzę większych wad oprócz tego, że będzie o wiele trudniej dostać się do devos - nie tylko dla loderów ;]

polko14 - 15-09-2010, 14:41

Tetsu napisał/a:
co jest nie fair

nie fair jest wykorzystywanie bugów kradzieże kont i wymuszanie kasy ato to co jest dozwolone przez regulamin to jest fair zrozum to a jak ci się niepodoba to nie graj proste

Anakin S. - 15-09-2010, 15:30

Żeby nie było "loderów" <wtf> to by trza było całe mfo zmienić gruntownie, co jest niemożliwe, pozostaje nadzieja że w MF3 nie będzie się już dało tak cwaniaczyć
WoBo - 15-09-2010, 15:55

A czemu od razu twierdzisz, że ktoś grający loderem nie zna się na niczym? Jak nie znasz, to nie oceniaj kogoś z góry. Poza tym ile takich loderów jest ? z paru max na św. moderowanych.
michol11 - 15-09-2010, 16:30

Graj loderem tak jak tutaj koledzy powiedzieli, albo wbij sobie pare lvl, lub zrób anty maga 25 ognia/25 lodu i jedizesz lodera na lajcie;P Nikt im nie zabroni takiego rozdawania statystyk
Rencar - 15-09-2010, 16:50

WoBo zaskocze Cie... znam paru loderow, wlasciwie moze z 4-5 nie znalem, a bylo juz ich naprawde sporo :) i zapewniam Cie, ze 3/4 tych graczy, nie ubiloby 5k rankingu nawet :)

I powtarzam sie! nie mam zamiaru ich pokonywac, sam mam juz dawno wiekszy lev... tak ciezko koledzy czytac ze zrozumieniem?(michol11)

polko14 - nie mowie, ze nie fair wobec regulaminowi czy administracji... czlowieku, wez sie nie wypowiadaj... i nie mi sie nie podoba... jestem tylko przedstawicielem wielu graczy, ktorych az skreca, ze oni sie starali, kombinowali ubijali duzo rankingu, a tu nagle przychodzi taki loderek, ktory wzial od kogos staty i wyprzedza taka osobe w rankingu :) a takie cos jest nie fair ;]

prosze o czytanie ze zrozumieniem czyichs wypowiedzi, poniewaz pozniej wypowiadaja sie tacy, ze szkoda patrzec na to co pisza.

SaKe - 15-09-2010, 16:59

Nie fair, bo pewnie sam nie potrafisz ulozyc takich stat jak oni/takich, zeby ich pokonac.
Znalezli sposob-plus dla nich, o to w tej grze chodzi. Niestety gra nie jest fair, ja rownie dobrze moge "prosic" administracje o jakies bonusy (przymusowe walki, czy co?) na high-lvlu, bo nie mam co robic, z kim walczyc, a tez chce byc w top^^

ADIHC1 - 15-09-2010, 17:58

Przestań się nad sobą użalać. Znam graczy, którzy polują głównie na "loderów" i bardzo dobrze na tym wychodzą. Nie potrafisz z nimi walczyć? Nie stój przed miastem i wbijaj kolejne poziomy - w Devos i dalej "loderów" nie ma.
Rencar - 15-09-2010, 18:08

ADIHC1 powtarzam sie, mam wyzszy lev niz oni :D nie mam nawet jak z nimi walczyc... nie w tym tkwi problem :)

a co do stat lodera? mam i na duchy i pozniej hybryde na graczy ;] mam tutaj podac? od razu wszystkim bedzie latwiej ;]

ADIHC1 - 15-09-2010, 18:12

Trafiają się tylko w pewnym, wąskim przedziale poziomowym, z łatwością można ich unikać, a i z ich pokonaniem nie ma większego problemu. W takim razie po co ten temat?
Rencar - 15-09-2010, 19:41

:) bez nerwow... dam rade... uda sie... spokojnie...

chodzi o garczy, ktorzy sie staraja, kombinuja itp. tak, zeby ich postac byla bardzo dobra, wbijaja sie do topki, ale ich miejsce spada na rzecz loderow... typow bioracych sobie od kogos staty na duchy i cacy

Areen - 15-09-2010, 20:08

Tetsu napisał/a:
chodzi o garczy, ktorzy sie staraja, kombinuja itp. tak, zeby ich postac byla bardzo dobra, wbijaja sie do topki, ale ich miejsce spada na rzecz loderow... typow bioracych sobie od kogos staty na duchy i cacy

Oni też się "starają" ;]

Skończcie się użalać nad sobą ;]