My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Wyjaśnienie kilku kwestii...

Phantom - 29-11-2010, 00:46
Temat postu: Wyjaśnienie kilku kwestii...
Cytat:
[Pią 18:35] minek123: [Dzisiaj 18:28] ADIHC1: przerzućcie się na pw ; >| nie pisz tak, ostatnio przez ten tekst Phantom chciał mnie zjeść :<

Nie przez ten "tekst" zwróciłem Tobie uwagę, a za olewające i niekonsekwentne podejście do utrzymania porządku na forum. Wy przymykając oko na takie sprawy jesteście odpowiedzialni za zmniejszenie zainteresowaniem forum oraz jego ogólnego poziomu pod względem kultury wypowiedzi.

Cytat:
[Pią 18:36] ADIHC1: niech swoich moderatorów tersuje..

Co najwyżej reaguje, zwracam uwagę bo tresować to można zwierzęta, a taką wypowiedzią można jedynie pokazać jaki ma się stosunek i szacunek do swoich moderatorów.

Cytat:
[Pią 18:37] ADIHC1: a jesli ma obiekcje co do mojego podejścia, to wie gdzie mnie szukać..

Nawiązujesz do "tresury"? Czy ja użyłem jakiegoś sformułowania, które negatywnie by przedstawiło twoją osobę czy twoje postępowania? Minek to duży chłopak, chyba można mu zwrócić uwagę bez potrzeby skarżenia się administracji, bo nie o to chodzi.

Cytat:
[Pią 18:40] ADIHC1: swoją drogą, chyba już zapomniał, jak sam był gnojony.. w przeciwnym wypadku nie wytykałby tobie tego wszytskiego w tak bezpośredni sposób..

Swoją drogą, użycie słowa "gnojony" jest w tym wypadku zupełnie nie na miejscu. To że się nie zgadzaliśmy w wielu kwestiach i miałem swoje zdanie z którym część z moderatorów się nie zgadzała, nie oznacza że byłem gnojony, proszę o trochę szacunku. To Wasze zachowanie było naganne... zachowywaliście się jak banda niewychowanych gnojków, po co te głupie komentarze, docinki na temat Suspect'a? Wyjaśniałem Wam wiele razy, jak małym dzieciom, że wybór nick'u był motywowany nazwą postaci pewnej gry, a Wy swoje, że kopia uzytkownika "Sus", no ludzie... Skoro nick był wolny i dostępny to oznacza, że można było go użyć tak?
Ja osobiście nie czuje potrzeby upodabniania się do kogoś innego czy podszywania aby czuć się lepiej.
Chyba nie trzeba zapoznawać się z historią forum podczas rejestracji, że kiedyś, kiedyś tam użytkownik Suspect, skrócił swój nick do "Sus", poza tym takie informacje nigdzie nie są dostępne. Dla mnie to było tak, że jakiś jeden znudzony chłopaczek wymyślił sobie coś takiego a reszcie to się spodobało i tak to ciągnęli, jest to żałosne. Co to w ogóle miały być za dyskusje/domysły dot. mojej osoby, mojej aktywności na forum, czepialiście się Wszystkiego od kąd Wam się postawiono. Ja w cale nie uważam, się za świętego i bez winnego, bo wiem że dużo niepotrzebnych słów padło np. sytuacja z Kactuzz'em - moje zachowanie wtedy było naganne i nie na miejscu, fakt zdałem sobie z tego sprawę trochę później, ale uważam że mogę to umotywować tym, że wtedy tak się wszyscy zgadaliście, że każdy miał coś do mnie a wiadomo jak to działa w grupie kiedy jeden pisze coś negatywnego na temat osoby spoza grupy, czy przedstawia ją w złym świetle.. od razu inaczej patrzą na tą osobę. Próbowałem Wam różne kwestie tłumaczyć, a do Was nic nie docierało, mieliście czy dalej macie mnie za osobę która na siłę, kosztem wszystkiego próbuje coś osiągnąć, czy Wy za przeproszeniem macie mnie za jakiegoś gówniarza? Nie wiem skąd takie domysły... bo kiedyś dużo udzielałem się na forum, że stworzyłem poradniczek? Jeżeli kiedyś to było Waszym argumentem (a było, bo doczytałem się tego w pewnym temacie) to sam przyznasz, że było to bardzo nieprofesjonalne zachowanie, wręcz śmieszne i żałosne. I w tej kwestii też Wam próbowałem uświadomić, że poradnika nie prowadzi się dla jakichkolwiek korzyści a dla przyjemności, dlatego też podjąłem się pomocy przy portalu, bo po prostu lubię to robić. Natomiast nie lubię jak wytyka się błędy i wraca do czegoś co było 3 lata temu i było totalnym nieporozumieniem. Zacznijcie w końcu traktować innych trochę poważniej i przestańcie pomiatać ludźmi, bo to użytkownik powinien sobie wyrobić opinie jaki jest, a nie za przeproszeniem grupka znudzonych moderatorów którzy szukają wrażeń. Osobiście nie życzę sobie na przedstawienie mojej osoby w takim świetle, bo nie mówisz prawdy a jedynie swoje urojone przez Ciebie i innych zaangażowane żałosne akty (nie wiem czego, głupoty? zemsty?) bo nie masz do tego prawa, a jeżeli już to robisz to zachowujesz się bardzo nieprofesjonalnie i uważam, że doskonale zdajesz sobie z tego sprawę. Zostałeś wybrany na Junior Admina i co sam od tamtej pory zrobiłeś dobrego dla forum? Co dobrego zrobiłeś dla użytkowników? - Spełniłeś kilka zachcianek (widać było, że robisz to tylko po to by mieć spokój): fabryki i kolory dla grafików, wykilikanie kilka nowych działów? Czy zrobiłeś coś w kierunku aby każdy choć w małym stopniu okazywał szacunek dla drugiej osoby (właśnie takim olewającym podejściem "idźcie sobie na gg", pokazałeś im, że mogą sobie pozwolić bluźnić, obrażać i robić za przeproszeniem burdel z forum)?
Kiedy masz okazje to wciąż wracasz do tamtej sytuacji, piszesz jakieś głupkowate komentarze, docinki tak zachowuje się osoba poważna? To ja pomagam graczom, aktualizuje dla nich portal (specjalnie dla graczy robię wszystkie mapy w skali 1:1), organizowałem konkursy na co na prawdę trzeba poświęcić dużo czasu a Ty będąc Junior Adminem, mając większą władze będziesz mieszał mnie z błotem, traktował jak jakiegoś gówniarza zarazem wyrabiając o mnie taką opinie? Chyba sobie żartujesz w tym momencie.
Albo spójrz prawdzie w oczy jak faktycznie było, albo zamknij ten rozdział i do niego nie wracaj jeżeli nie dorosłeś i uważasz, że istnieje tylko jedna racja - Twoja.

Cytat:
[Pią 18:44] minek123: całe szczęscie nie mam obowiązku go sluchać, więc jakoś się nie przejmuje

Oczywiście, że nie masz takiego obowiązku, ale gdybyś w tej sytuacji był szczery i pomyślał to przyznałbyś mi racje i się nie odzywał zamiast pisać tak absurdalny post "całe szczęscie nie mam obowiązku go sluchać". Ta uwaga, którą Tobie zwróciłem w ogóle nie powinna mieć miejsca bo twoja reakcja jako moderator powinna być zupełnie inna, widząc jaki chlew robią z shoubox'a.

Cóż mogę napisać na koniec, wcale się nie zdziwię jak odbierzesz to jak jakiś atak na twoją osobę, ale uwierz mi, że pisząc to nie miałem złych intencji. Niestety a może i stety ale jesteśmy skazani na minimalną współpracę, choćby podczas testów nowej wersji mfo a na prawdę taka sztuczna atmosfera nie daje żadnych przyjemności a jedynie może zniechęcać do pracy (również dla innych może być to uciążliwe). Nie wiem co Ty o tym myślisz ale chętnie bym się dowiedział.

Pozdrawiam

Anakin S. - 29-11-2010, 14:16

Chciało ci się tyle pisać? :neutral:
Levusek - 29-11-2010, 14:21

Night Crawler - 29-11-2010, 15:04

Jeśli chodzi o sytuacje z minkiem to mimo że miałeś racje Phan - wydaje mi się że troche przesadziłeś.

Jeżeli chodzi natomiast o całą resztę Twojego posta to praktycznie mógłbym się pod nią podpisać.
Nie chce mi się teraz rozpisywać wiec wypisze tylko hasła, które wg mnie stanowią najwiekszy problem:
- Adi leń;
- moderatorskie towarzystwo wzajemnej adoracji;
- śmierdzi nudą na forum wiec sie robi syf na sb;
- 'wladza' wynajduje sobie osoby i je dissuje;
- nowi userzy widząc sytuacje na forum dostosowują sie poziomem udając inteligentów;
- Gocha nie ma jeszcze moderatora;
- gdy ktos ma luźniejszy stosunek do internetu zostaje zmieszany z błotem przez brać inteligentów.

(btw. wyluzuj Phan, każdy rozgarniety wie ile zrobiles dla graczy i opinia lesnych dziadkow nic w tej kwesti nie zmieni)

SaKe - 29-11-2010, 15:53

Anakin, Levusek, posty zbedne, jesli Phanowi rzeczywiscie sie chcialo, to oznacza, ze chce chociaz wyjasnic sytuacje, wiec mu na to pozwolcie^^

Podpisuje sie pod NC ("NC na prezydenta!"?) ;]

Nie wiem o jaka sytuacje sprzed 3 lat chodzi, wiec nie bede sie rozpisywal, ale sam bylem swiadkiem jakis wypowiedzi nt. Phantoma, niezbyt milych, podczas gdy normalnie da sie z nim dogadac.
Ciekawym jestem reakcji Adiego, pozdro miski.

Tomi - 29-11-2010, 16:52

Night Crawler napisał/a:

Nie chce mi się teraz rozpisywać wiec wypisze tylko hasła, które wg mnie stanowią najwiekszy problem:
- Adi leń;
- moderatorskie towarzystwo wzajemnej adoracji;
- śmierdzi nudą na forum wiec sie robi syf na sb;
- 'wladza' wynajduje sobie osoby i je dissuje;
- nowi userzy widząc sytuacje na forum dostosowują sie poziomem udając inteligentów;
- Gocha nie ma jeszcze moderatora;
- gdy ktos ma luźniejszy stosunek do internetu zostaje zmieszany z błotem przez brać inteligentów.

Nie znam i nie chcę znać szczegółów, ale wg mnie to wygląda tak:
- osoby piszące na SB to w większości kółko wzajemnej adoracji ;) , co mi nie przeszkadza dopóki jest w miarę kulturalnie
- SB jest zbędne i kwalifikuje się do zamknięcia, skoro korzysta z niego raptem kilka osób :twisted:
- Forum to nie miejsce do siedzenia 24h/dobę. A jeśli się uważa, że jest nudne i niewartościowe to się już więcej na takie forum nie zagląda, bo i po co? Robić zamęt? Takie głupkowate kozaczenie jakie odczyniają niektóre osoby to chyba skutek leczenia kompleksów. I ja nie mam tu na myśli luźniejszego/dowcipnego traktowania niektórych kwestii, bo o ile to trzyma jakiś poziom to jest nawet zabawne. Ale gdy staje się zwykłym chamstwem, to jest po prostu żałosne. Granica bywa cienka.

minek123 - 29-11-2010, 17:15

Phantom napisał/a:
Nie przez ten "tekst" zwróciłem Tobie uwagę, a za olewające i niekonsekwentne podejście do utrzymania porządku na forum. Wy przymykając oko na takie sprawy jesteście odpowiedzialni za zmniejszenie zainteresowaniem forum oraz jego ogólnego poziomu pod względem kultury wypowiedzi.

Jakiś czas temu były nagonki za moją "nadpobudliwość" w ostrzeniu użytkowników.
Od tego czasu staram się rozsądnie gospodarować ostrzeżeniami.
Na upominanie w nieskończoność również czasem brak chęci.

Sytuacji z przed lat z Adim nie znam więc się nie wypowiadam.

Phantom napisał/a:
Oczywiście, że nie masz takiego obowiązku, ale gdybyś w tej sytuacji był szczery i pomyślał to przyznałbyś mi racje i się nie odzywał zamiast pisać tak absurdalny post "całe szczęscie nie mam obowiązku go sluchać". Ta uwaga, którą Tobie zwróciłem w ogóle nie powinna mieć miejsca bo twoja reakcja jako moderator powinna być zupełnie inna, widząc jaki chlew robią z shoubox'a.

Zgadzam się ale uważam że przesadzasz. Nawiązujesz do mojej (o zgrozo) aż jednej wypowiedzi na SB. Nie siedzę 24h na dobę i nie utrzymam porządku zawsze. Poza tym nie jestem jakąś bardzo ważną osobą na forum, jestem tylko moderatorem tematycznym, SB raczej powinno należeć do Globali.

Phantom napisał/a:
Cóż mogę napisać na koniec, wcale się nie zdziwię jak odbierzesz to jak jakiś atak na twoją osobę, ale uwierz mi, że pisząc to nie miałem złych intencji. Niestety a może i stety ale jesteśmy skazani na minimalną współpracę, choćby podczas testów nowej wersji mfo a na prawdę taka sztuczna atmosfera nie daje żadnych przyjemności a jedynie może zniechęcać do pracy (również dla innych może być to uciążliwe). Nie wiem co Ty o tym myślisz ale chętnie bym się dowiedział.

Rozumiem, chciałeś dobrze a wyszło jak zwykle. Osobiście to nie mam Ci za złe reakcji. Ale wystarczyłoby wysłać PW.
Nie mam uprzedzeń, współpracować mogę w każdym. Nie mam większych problemów z współpracowaniu z osobami których "nie lubię"
(nawet się do nich nie zaliczasz, wg. mnie masz swoje zdanie na każdy temat, innych "przemyśleń na temat Twojej osoby nie mam, nie odbieram Cię jako kogoś kto mnie atakuje)

Tak na koniec. Prawda jak zwykle leży po środku. Moderowanie to nie zawód/praca. Moderowanie to hobby. Każdy czasem może mieć gorszy dzień. Ważne że w ogólnym rozrachunku jest OK. Masz chyba podobny problem do mnie i za dużo bierzesz do siebie. "Tak wyrobić raczej się nie da"- tak mi to kiedyś ktoś mądrze wyperswadował.

ADIHC1 - 29-11-2010, 17:48

Na początek należy zaznaczyć jedno: są użytkownicy niewiele robiący sobie z ostrzeżeń (ich aktywność w większości nie wykracza poza shoutbox; gdyby nie było shoutboksa, na forum byłby większy bałagan). Nie musisz się ze mną zgadzać, ale z doświadczenia wiem, że lepiej jest zwrócić słownie uwagę i w ten sposób zakończyć niewłaściwy wątek, niż banować i zastanawiać się potem kto jest kim na forum (ze względu na popularność zmiennego IP nie jest to łatwe). Moją ambicją nie jest wychowywanie użytkowników - od tego są ich rodzice, to oni powinni nauczyć ich szacunku do innych.

Niepotrzebnie zaatakowałeś minka, mimo że wyraźnie dał Ci do zrozumienia, że zareagował zgodnie z obowiązującymi tutaj zasadami. Nie przerwałeś i nie napisałeś do mnie, co powinieneś był zrobić.

Wracając do mojej wypowiedzi na Twój temat - teraz widzę, że wyraziłem się nieprecyzyjnie, bo źle mnie zrozumiałeś. Przede wszystkim nie miałem na myśli Twoich początków na forum (nie wiem jaki miałoby to mieć związek z zaistniałą sytuacją), a okres Twojego moderowania tutaj. Ze względu na swoje decyzje (często dla wielu co najmniej dyskusyjne) przysporzyłeś sobie grupę "sympatyków". Moim celem było podkreślenie (to nie był atak), że kto jak kto, ale Ty powinieneś rozumieć sytuację, w jakiej znajduje się minek i inaczej zareagować.

Parę dni wcześniej też go zaatakowałeś, kiedy zareagował na multikonta jednego z użytkowników - biorąc pod uwagę jego staż, skąd miał wiedzieć, że te konta były już niejednokrotnie ubijane i kolejna interwencja nie jest potrzebna? W obu przypadkach zachowałeś się niestosownie, stąd moje porównanie do tresury.

Dalej piszesz dość ogólnie, często w liczbie mnogiej - pozwolę sobie tylko na parę słów wyjaśnień (choć te wypowiedzi mnie nie dotyczą). Twojego nicku czepiło się zaledwie parę osób i to (jak to z trollami bywa) wyłącznie dla sportu (swoją drogą, dlaczego mój poprzednik nie zareagował i raz dwa tego nie zakończył?). Resztę zraziłeś do siebie swoim zachowaniem, choć teraz już szczegółów nie pamiętam i nie chcę do tego wracać.

Nigdy nie przeszkadzały mi nieoficjalne fora (tak Twój poradniczek, jak i forum Grinsa). Przypomnę, że na oficjalnym forum zabroniona była pomoc związana z fabułą gry, przez co tego typu fora były wręcz potrzebne. Konflikt zaczął się po fuzji (co nie było moją inicjatywą) i związaną z tym zmianą charakteru głównego forum (embargo na informacje na temat fabuły zostało zniesione). Zakończyło się to zniszczeniem przez Ciebie wszystkiego co tutaj stworzyłeś (ucierpieli na tym wyłącznie użytkownicy, na których dobrze ponoć Ci zależało) i stworzeniem "drugiego oficjalnego forum" (forum w pewnym momencie zastąpiło oficjalny portal, stąd mój wniosek).

Zarzucasz mi nieprawidłowe administrowanie forum, co wynika z Twojego niezrozumienia mojego podejścia (a wydaje mi się, że już parokrotnie o tym wspominałem). Nigdy nie twierdziłem, że będę tutaj animatorem i że będę zachęcał użytkowników do robienia czegokolwiek. Oczywiście jestem otwarty na sugestie użytkowników, pomagam i będę pomagał realizować ciekawe pomysły (tych było jednak stosunkowo niewiele w całej historii tego forum). Moim celem jest zapewnienie warunków do prawidłowego funkcjonowania forum, a to w jaki sposób się ono rozwija jest zależne od realnych potrzeb użytkowników. Rozwiewając wszelkie wątpliwości: forum wegetuje (co nie zawsze ma przyjemne konsekwencje) i jest to celowy mój zabieg (jakiekolwiek szerzej zakrojone zmiany nie mają teraz sensu). To samo dzieje się z grą od czasu zakończenia kampanii reklamowej. Wraz z otwartą betą nowej werji gry zacznę reanimację forum.

Zarzucasz mi też, że przy każdej nadarzającej się okazji wracam... właściwie nie wiem do czego. W każdym razie nie pamiętam kiedy ostatnio cokolwiek pisałem na Twój temat. Nie deprecjonuję również pozytywnych aspektów Twojej aktywności i nigdy tego nie robiłem. To jednak Ty ostatnim razem zaatakowałeś mnie i zamiast wszystko wyjaśnić do końca, przerwałeś dyskusję i usunąłeś temat (miało to miejsce w starym dziale poświęconym v3). I to Ty mnie nazywasz osobą niepoważną?

Chciałbym też zaznaczyć, że od dawna jestem w stosunku do Ciebie całkowicie neutralny. Dla mnie wątek fortalu od dawna jest zamknięty - oboje mamy swój punkt widzenia i oboje go nie zmienimy. Ciągnięcie tego w nieskończoność nie ma najmniejszego sensu. O testy v3 możesz być spokojny - nie widzę nic, co mogłoby nas poróżnić na tej płaszczyźnie.

Phantom - 01-12-2010, 00:16

Nie uważam, żebyś miał obowiązek ich wychowywać bo to paranoja. Uważam, że skoro jesteś junior adminem i również pilnujesz tutaj porządku powinieneś pokazać że na tym forum obowiązuje kultura wypowiedzi... nie żeby od razu być ąę bo sam uważam, że czasem można sobie pozwolić na więcej bo inaczej po prostu byłoby nudno, ale są pewne granice.
Którymi zasadami kierował się minek?
Cytat:
2.10. Zabronione są treści, które zawierają wyrażenia bądź jakiekolwiek inne materiały, uznane powszechnie za obraźliwe, wulgarne (również ocenzurowane), nieetyczne, obrażające czyjeś uczucia (np. religijne), itp.
6.1. Niestosowanie się do powyższych zasad zaowocuje +1 ostrzeżeniem.

Chyba, że są jakieś inne o których nie wiem.
Faktycznie, zareagowałem dość ostro, może rzeczywiście za ostro, ale zrozumcie że jeżeli widzę kiedy użytkownicy wyrażają się jakby ich kultura sięgała wysokości chodnika a stosunek moderatora do zaistniałej sytuacji olewający, to wybaczcie ale ja bym po prostu strzelił w pysk bo na podwórku nie są, a chciałbym by gra cieszyła się dobrą opinią, chyba jak większość.

ADIHC1 napisał/a:
Wracając do mojej wypowiedzi na Twój temat - teraz widzę, że wyraziłem się nieprecyzyjnie, bo źle mnie zrozumiałeś. Przede wszystkim nie miałem na myśli Twoich początków na forum (nie wiem jaki miałoby to mieć związek z zaistniałą sytuacją), a okres Twojego moderowania tutaj. Ze względu na swoje decyzje (często dla wielu co najmniej dyskusyjne) przysporzyłeś sobie grupę "sympatyków". Moim celem było podkreślenie (to nie był atak), że kto jak kto, ale Ty powinieneś rozumieć sytuację, w jakiej znajduje się minek i inaczej zareagować.

Parę dni wcześniej też go zaatakowałeś, kiedy zareagował na multikonta jednego z użytkowników - biorąc pod uwagę jego staż, skąd miał wiedzieć, że te konta były już niejednokrotnie ubijane i kolejna interwencja nie jest potrzebna? W obu przypadkach zachowałeś się niestosownie, stąd moje porównanie do tresury.

Osobiście nie spodobał mi się post minka "cześć i cześć twojemu multi", zamiast napisać "Cześć, słuchaj jak wygląda twoja sytuacja z kontami?" uważam że to było dziecinne, osoba się przywitała a tu moderator już wszystko o niej wie i chce wzbudzić w niej pewien strach...
To nie był atak a po prostu głupi komentarz z mojej strony, za co minka przepraszam jeżeli go to uraziło.

ADIHC1 napisał/a:
Dalej piszesz dość ogólnie, często w liczbie mnogiej - pozwolę sobie tylko na parę słów wyjaśnień (choć te wypowiedzi mnie nie dotyczą). Twojego nicku czepiło się zaledwie parę osób i to (jak to z trollami bywa) wyłącznie dla sportu (swoją drogą, dlaczego mój poprzednik nie zareagował i raz dwa tego nie zakończył?). Resztę zraziłeś do siebie swoim zachowaniem, choć teraz już szczegółów nie pamiętam i nie chcę do tego wracać.

To wy byliście upierdliwi i chamscy uwierz mi np. komentarze typu "Sory suspect, nie zdążyłeś nabić posta". Człowiek tutaj przychodzi z dobrymi zamiarami a zostaje odebrany jak jakiś szkodnik. Olewać Wasze głupie komentarze i chamskie docinki nauczyłem się dopiero później.

ADIHC1 napisał/a:
Konflikt zaczął się po fuzji (co nie było moją inicjatywą) i związaną z tym zmianą charakteru głównego forum (embargo na informacje na temat fabuły zostało zniesione). Zakończyło się to zniszczeniem przez Ciebie wszystkiego co tutaj stworzyłeś (ucierpieli na tym wyłącznie użytkownicy, na których dobrze ponoć Ci zależało) i stworzeniem "drugiego oficjalnego forum" (forum w pewnym momencie zastąpiło oficjalny portal, stąd mój wniosek).

Nie wracaj już do tej fuzji, zabrałem tylko opisy questów i statystyki na co napracowali się użytkownicy jeszcze poradniczka. Zostawiłem targ, konkursy bo uważałem że tutaj również powinno coś takiego być. Więc nie mów, że zabrałem wszystko co tutaj stworzyłem. Myślałem, że będzie wszystko ok, odczułem że nie jest i uważam, że miałem pełne prawo do powrotu chyba już na forum portalu. Nie wiem czemu to tak przeżywasz i też wracasz do tego 5 raz.

ADIHC1 napisał/a:
Zarzucasz mi nieprawidłowe administrowanie forum, co wynika z Twojego niezrozumienia mojego podejścia (a wydaje mi się, że już parokrotnie o tym wspominałem). Nigdy nie twierdziłem, że będę tutaj animatorem i że będę zachęcał użytkowników do robienia czegokolwiek. Oczywiście jestem otwarty na sugestie użytkowników, pomagam i będę pomagał realizować ciekawe pomysły (tych było jednak stosunkowo niewiele w całej historii tego forum). Moim celem jest zapewnienie warunków do prawidłowego funkcjonowania forum, a to w jaki sposób się ono rozwija jest zależne od realnych potrzeb użytkowników. Rozwiewając wszelkie wątpliwości: forum wegetuje (co nie zawsze ma przyjemne konsekwencje) i jest to celowy mój zabieg (jakiekolwiek szerzej zakrojone zmiany nie mają teraz sensu). To samo dzieje się z grą od czasu zakończenia kampanii reklamowej. Wraz z otwartą betą nowej werji gry zacznę reanimację forum.

Zauważ, że potrzeby użytkowników są nieco większe niż sb i inne wszelakie ograniczenia. Widziałem że na innych forach gier jest większy wybór tematów na które można pisać, są nawet takie głupie gierki, niby głupie a jednak coś musi być w tym fajnego.

ADIHC1 napisał/a:
Zarzucasz mi też, że przy każdej nadarzającej się okazji wracam... właściwie nie wiem do czego. W każdym razie nie pamiętam kiedy ostatnio cokolwiek pisałem na Twój temat. Nie deprecjonuję również pozytywnych aspektów Twojej aktywności i nigdy tego nie robiłem. To jednak Ty ostatnim razem zaatakowałeś mnie i zamiast wszystko wyjaśnić do końca, przerwałeś dyskusję i usunąłeś temat (miało to miejsce w starym dziale poświęconym v3). I to Ty mnie nazywasz osobą niepoważną?

Chętnie bym odpowiedział na to, ale nie jestem w stanie sobie nic przypomnieć.
Nie uważam wcale żebyś był osobą niepoważną, chodzi mi głównie tylko o takie właśnie sytuacje kiedy wtrącasz swoje 3 grosze wracając do dawnych czasów. Po za tym zawsze czułem od Ciebie antypatię do mojej osoby, jakbyś czekał tylko na jakąś sytuacje w której możesz dodać swój komentarz na temat mojej osoby. Nie wiem czy tak faktycznie jest, takie mam odczucia.

ADIHC1 - 01-12-2010, 02:10

Phantom napisał/a:
Chyba, że są jakieś inne o których nie wiem.

Przeczytaj raz jeszcze początek mojego poprzedniego postu. Nie musisz cytować mi regulaminu - wyobraź sobie, że zdaję sobie sprawę co w nim napisałem.
Phantom napisał/a:
Osobiście nie spodobał mi się post minka "cześć i cześć twojemu multi", zamiast napisać "Cześć, słuchaj jak wygląda twoja sytuacja z kontami?" uważam że to było dziecinne, osoba się przywitała a tu moderator już wszystko o niej wie i chce wzbudzić w niej pewien strach...

Jesteś hipokrytą. Wymagasz od niego nienagannej postawy, a jak sam się zachowałeś?
Phantom napisał/a:
To wy byliście upierdliwi i chamscy uwierz mi np. komentarze typu "Sory suspect, nie zdążyłeś nabić posta". Człowiek tutaj przychodzi z dobrymi zamiarami a zostaje odebrany jak jakiś szkodnik. Olewać Wasze głupie komentarze i chamskie docinki nauczyłem się dopiero później.

Znowu piszesz w liczbie mnogiej. W jaki sposób mam się odnieść do czegoś, co mnie nie dotyczy?
Phantom napisał/a:
Zauważ, że potrzeby użytkowników są nieco większe niż sb i inne wszelakie ograniczenia. Widziałem że na innych forach gier jest większy wybór tematów na które można pisać, są nawet takie głupie gierki, niby głupie a jednak coś musi być w tym fajnego.

Nie rozumiem, co ma do tego shoutbox? To jest jedynie dodatek, z którego korzysta stosunkowo niewielka ilość graczy przewijających się przez forum. Jednak to przez jego pryzmat wszyscy starają się oceniać całe forum. Nie rozumiem też zarzutu odnośnie "większego wyboru tematów" - użytkownicy rozmawiają o tym, o czym chcą. Dodatkowo, nie zależy mi na zatrzymywaniu na forum użytkowników, których aktywność będzie ograniczać się do trzepania postów w wyliczankach - to nie jest forum ogólnotematyczne, oblepione reklamami, gdzie każda odsłona jest coś warta.
Phantom napisał/a:
Chętnie bym odpowiedział na to, ale nie jestem w stanie sobie nic przypomnieć.

To był Twój temat na pożegnanie.
*To miało miejsce chyba w obecnym dziale v3...
Phantom napisał/a:
Nie uważam wcale żebyś był osobą niepoważną, chodzi mi głównie tylko o takie właśnie sytuacje kiedy wtrącasz swoje 3 grosze wracając do dawnych czasów. Po za tym zawsze czułem od Ciebie antypatię do mojej osoby, jakbyś czekał tylko na jakąś sytuacje w której możesz dodać swój komentarz na temat mojej osoby. Nie wiem czy tak faktycznie jest, takie mam odczucia.

Powtórzę raz jeszcze: nie przypominam sobie, kiedy ostatnio cokolwiek na Twój temat napisałem. Nie dziw się jednak, że postrzegam Cię przez pryzmat przeszłości - nie chodzi o to, co zrobiłeś, tylko dlaczego to zrobiłeś, a to wciąż nie jest to dla mnie zrozumiałe. Skoro jednak nie wchodzimy sobie w drogę, to tak właściwie nie ma to znaczenia i nie ma sensu rozstrzyganie tego na nowo.

MichuL - 01-12-2010, 11:42

ekhem ekhem, pewu, ekhem ekhem
Lag - 04-12-2010, 09:12

@up
to własnie jeden z powodów przez które to forum umarła
wystarczy mała dyskusja, czy nagłe ozywienie pojawia się tego typu zwrot : przejdźcie na gg/pw. zachodzi wręcz zakaz pisania postów na forum, zaczynam odnosić wrazenie, że moderatorzy uważają, ze forum to wręcz nieodpowiednie miejsce do dyskusji, w takim razie od czego jest Forum??

MichuL - 04-12-2010, 13:47

do wspólnej dyskusji na wspólne tematy, jeśli temat dotyczy tylko dwóch osób równie dobrze mogą robić to na pw, chyba, że tak bardzo was interesują cudze sprawy to spoko - piszcie sobie do tego tematy : )
ADIHC1 - 04-12-2010, 19:19

Lag, podaj przykład choć jednej dyskusji zakończonej przez moderatora w ten sposób. Powtarzam: dyskusji. Takie sugestie z naszej strony pojawiają się w momencie zaostrzenia się konfliktu lub konfliktów i mają na celu ochronę użytkowników przed potencjalną karą.
Lag - 05-12-2010, 18:17

przywróc historie Sb z kilku miesięcy to podam konkretne przyklady