My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Porpozycja dotycząca MFO3

Nightlite - 18-02-2011, 13:09
Temat postu: Porpozycja dotycząca MFO3
Witam wszystkich :D Otóż dawno bardzo nie wchodziłem tutaj na forum i dawno sie nie logowałem na mfo i tak jakoś wpadło mi do głowy "może już jest mfo3" xD No i nie ma ;d
Taka moja propozycja do mfo3:
Nie wszyscy gracze chcą tracić PLN na grę więc dlatego proponuje aby dodać tak jakby "Punkty Reputacji". A teraz o tych PR :)
Do czego będą służyły?
Coś jak punkty MF tylko nie zdobywa się ich przez PLN (smsy,przelewy itd). Będzie można je wymienić na uzupełnienie punktów ruch czy co tam xd :)
Jak je zdobyć?
Zdobyć je można poprzez pomaganie graczom :) Np. 111 lvl pomaga lvlowi 20 a w zamian za pomoc lvl 20 daje "Dodaj punkt reputacji" który byłby w profilu każdego gracza: )
Po kliknięciu tego przycisku pojawi się okienko "W czym pomógł ten gracz?" i tam wpisujemy pomoc przy bossie itd...

Komentujcie :) :D
A tak wgl będzie też można zrobić Ranking PR(Punkty Reputacji)i tam będzie kto ma najwięcej tych punktów:D No i będzie można się zgłosić np do pierwszego gracza który ma najwięcej PR i on nam z pewnością pomoże xd

Co wy na to ?:>

Areen - 18-02-2011, 13:24

Nie ma mowy. Każdy by sobie klikał ile chciał i na konto wpływały by miliony MF'ów. Do bani. Nie chcesz wydawać kasy? Nie wydawaj.
Bicek - 18-02-2011, 13:32

Nie ma przymusu wydawania kasy na mfo , przecież da się też grać , bez płacenia.Punkty reputacji to w Margonem są taki pomysł jest słaby niech będzie tak jak jest :>
Nightlite - 18-02-2011, 13:53

Przepraszam ale czy ja powiedziałem że można nieskończenie bez limitu dawać te punkty reputacji ? :> Możnaby dawać np co 12h lub co 24h ;)

@Areen
Bez obrazy ale czytaj ze zrozumieniem ! ;d
W propozycji są oddzielne pkt niż MF, są to Punkty Reputacji.
Np. Uzupełnienie ruchów - 10 MF
Uzupełnienie ruchów - 300 PR
Dałem tylko taki przykład...

Areen - 18-02-2011, 14:00

Jeden co 12h? Nie ma sensu. W tym czasie mogę np. pomóc 30 graczom, ale tylko jeden się odwdzięczy? Jawna niesprawiedliwość g:(\ Pomysł do bani.
Nightlite - 18-02-2011, 14:03

Gracz któremu pomożesz sam wybierze czy Twoja pomoc była warta punktowi reptuacji. Nie koniecznie "1 kliknięcie" daje 1 PR. Może dawać 5,10,100 ;d xd

@Edit
Gdy czytałem na pewnej stronie o grach via www i MMORPG to większość gier miała Item Shop i coś podobne, w którym trzeba było wydawać realne pieniądze. Wiekszość graczy pisała posty typu "Eee trzeba wydawać realną kasę... nie zagram..."
I o to tutaj chodzi, że ten kto będzie mógł wydać 2000 zł na gre będzie najlepszy a ten gracz któremu bardzo się spodoba gra a nie będzie mógł wydać na grę ani grosza to wiesz... Daleko nie zajdzie... Więc po to chciałbym aby takie coś było żeby nie zniechęcać graczy do gry którzy będą pisali "Na grę potrzeba wydawać PLN więc nie zagram..."

Areen - 18-02-2011, 14:05

Może dać więcej niż 1 punkt? Jeszcze gorzej żeś to wymyślił. Wtedy za jednym zamachem można sobie dodać 99999999999999 punktów i znowu mamy miliardy na koncie. Pomysł do bani.
Nightlite - 18-02-2011, 14:08

znowu nie rozumiesz...
Gdyby np było za jedno kliknięcie był 1 PR to by było np 500 PR potrzebnych do czegoś tam. Jeżeli byłoby za jedno kliknięcie 5 PR to już stawka się powiększa i np 3500 PR potrzebne... Wiesz o co mi już chodzi ?...

Areen - 18-02-2011, 14:24

Nie rozumiem, bo pomysł jest bez sensu.
costamto - 18-02-2011, 14:36

Propozycja nie ma sensu, gdyż "koledzy" dadzą kilkaset PR i już.Jeśli nawet pierwsza postać propozycji miała jakikolwiek sens, to później już go odebrałeś. Jedyne, co w tej materii miałoby sens, to to, że Punkty Reputacji będą dla czystej satysfakcji, istniejące, ale bez wymiany na usługi czy ranking.Będą widoczne tylko dla gracza, dla czystej satysfakcji.Wtedy bym nawet był za....
malvina - 18-02-2011, 15:00

Beznadziejny pomysł, zadużo byś zarobił za nic
ADIHC1 - 18-02-2011, 18:25

Nie wydaje mi się, żeby cokolwiek zostało zmienione. Weź pod uwagę fakt, że autorzy gry starają się dobierać usługi premium tak, żeby nie dawać bezpośredniej przewagi graczom płacącym nad niepłacącymi (np. sprzedając unikalne przedmioty, normalnie niedostępne w grze), co nie jest standardem w tej branży. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby gracz niepłacący (dzięki swoim umiejętnościom i cierpliwości) był jednym z topowych graczy.
Nightlite - 18-02-2011, 20:23

Aha, no dobra.
Ale czy możnaby zrobić po prostu punkty reputacji ?:> W tedy wiedziałoby się komu można zaufać a komu nie.. ;d Wiecie o co mi chodzi xdd

Sory za ten pomysł xdd ;d

ADIHC1 - 19-02-2011, 00:24

Do czego "miara zaufania" miałaby być potrzebna?
Chaos - 19-02-2011, 00:38

Możliwe że w mfo3 będą alternatywne źródła zdobycia pkt mf. Chodzi mi o sposoby z mfo2 czyli turnieje i pkty za zaproszenie innych (no wiecie jak ktoś się zarejestruje z naszego linku...).
Ja osobiście z tej 2 opcji nie skorzystałem, ale z różnych turniejów to zebrałem łącznie 300 mf Xd
Mam nadzieje że te sposoby zdobycia pkt mf będą dostępne w mfo3.