|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Blokada LvL'a
Chaos - 18-09-2011, 13:23 Temat postu: Blokada LvL'a Witam
chciałem poruszyć pomysł dodania blokady lvl na mf2.
Na czym by to polegało?
Wbijanie lvla było by zablokowane, tak jak podczas turnieju.
Czyli jak mamy blokade na 20lv, to nie wbijemy 21lvl'a
Można by dodać specjalnego NPC w Eterni który zajmowałby się takimi sprawami,
blokadę można by kupować na okres minimum miesiąca za sporą ilość pkt MF.
Dzięki temu Administracja miała by dodatkowy zarobek,
a wielu graczy lepszą frajdę z gry
Wiem że mf2 jest projektem zamkniętym, jednak takie coś nie zabrało by chyba dużo czasu,
a na pewno zwiększyło by grywalność.
Dodatkowo ten pomysł jest łatwiejszy do wykonania niż ostatnio często proponowane
"połączenie światów".
@edit
Wiem że był już taki temat, ale jest on dość stary, więc pozwoliłem sobie napisać nowy.
Antybristler - 18-09-2011, 13:26
Bardzo dobry pomysł. Dużo efektywniejszy niż turnieje, a i by zmniejszyło się narzekanie graczy, którzy przypadkowo lub też przez błąd wbili poziom
michol11 - 18-09-2011, 17:09
Chaos napisał/a: | a na pewno zwiększyło by grywalność. |
A ja tutaj śmiem wątpić bo pojawili by sie kamperzy w poszczególnych przedziałach i nic by sobie nie robili... To tez normalni gracze (czyt. średni) raczej by uciekali od walk itp... Badz, wiedząc, że i tak w turku szans nie maja rezygnowali by z niego.
ADIHC1 - 18-09-2011, 17:15
Administracja nigdy nie była zwolennikiem utrzymywania poziomu, także pewnie nie będzie tego dodatkowo ułatwiać.
kmk995 - 18-09-2011, 22:32
ale na sw3 jak ktos chce zostac na swoim poziomie to moze zbijac expa (wczesniej przelewajac rank na inna postac), ja tez jestem za takim rozwiazaniem
Demonstration - 19-09-2011, 13:30
Ja również popieram ten pomysł. Turniejowcy nie będą musieli czekać miesiąc za kolejnym turniejem, a będą tracić (mam nadzieję) sporą ilość kasy na blokadę, co też będzie dobrym rozwiązaniem dla innych graczy, bo ci co biorą udziały w którymś turnieju, nie będą mieć tak sporej ilości kasy na kupowanie eliksirów i miksów rege...
Bolly_pr3z - 27-09-2011, 15:54
Ale Administracji głównie chodzi aby gracz wydawał na MF przecież ? Wiec na pewno tego nikt nie zmieni ...
Ale powodzenia może się uda
Chaos - 09-01-2012, 22:21
Podbijam temat.
Blokada lvl jest głównie dla zachęcenia graczy do walk pvp.
Bo wiele osób z chęcią walczy, ale tylko podczas trwania turka, tzn podczas blokady expa.
SatyNowY - 09-01-2012, 23:38
Według mnie pomysł ten nie jest tyle głupi , co zły , pkt MF miały za zadanie być "drobnymi" udogodnieniami w grze , a nie biletem do rankingowego TOPu (mowa o loderach na 22lvlu) . Wtedy to już byłby totalny chaos i zamęt , lepiej zostać przy starych zasadach , przynajmniej takiego delikwenta można pokonać w walce i biedak będzie musiał robić nowy turniej Jeżeli chodzi o wyższe lvle , pomysł nawet ciekawy , ale klasowy gracz , umie poradzić sobie na każdym lvlu i to jest właśnie sztuka
Chaos - 10-01-2012, 00:08
Tylko że wraz z lvl ilość walk drastycznie spada. Znalezienie kogoś do walki na 100lv prawie graniczy z cudem.
michol11 - 10-01-2012, 09:50
A no właśnie, to też kiedyś proponowałem by powrócić do 2006-2007 roku gdzie za walki dostawało sie o wiele więcej expa. Ogólnie zrobić taki mały 4fun (lub oddzielny świat 4fun z exp x50 (np). Co by ludzie mogli sobie szybko fabułę przejść a i powalczyc na tym 300 lvl jak juz wbiją.
Elainor - 10-01-2012, 11:49
pomysł z światem 4fun pozostawię bez komentarza bo wg mnie jest bynajmniej głupi, blokada to taki mieszany pomysł, niektórzy by się ucieszyli ale pewnie większość jest temu przeciwna a w takim wypadku administracja nigdy nie podejmie się takiego projektu, jeszcze na dodatek w już zamkniętym mf2.
Ale osobiście bardzo popieram pomysł napomknięty w 1 poście, o złączeniu św 1 i 2, to na pewno miało by duży wpływ na grywalność, lecz to niestety tylko marzenie, takie coś wymaga zbyt wiele pracy aby mogło zostać zrealizowane.
Antybristler - 10-01-2012, 15:16
Cytat: | Ale osobiście bardzo popieram pomysł napomknięty w 1 poście, o złączeniu św 1 i 2, to na pewno miało by duży wpływ na grywalność, lecz to niestety tylko marzenie, takie coś wymaga zbyt wiele pracy aby mogło zostać zrealizowane. |
A co jeśli ktoś by miał konta na wszystkich światach? Musiałby skasować, chociaż poświecił na nie czas?
vaa - 11-01-2012, 17:27
Po co blokada ? ;p
Sa turki , nikt nie narzeka.
ManiakMFo - 15-01-2012, 00:28
ja to bym był za tym by odblokowali ten limit blokady 300 lv
BLokada sie zaczyna po wbiciu 4.35 mld jest to 300 lv a ja juz mam nabite 10 mld praktycznie
Tak wiec przydałoby sie jakos zwiekszyc ta bariere lv by nie zamykac tej gry w obecnym rozdziale
|
|