My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Najlepszy GM

KisS - 06-12-2011, 21:55
Temat postu: Najlepszy GM
Kto WG was jest Najlepszy GM
1. Baggy
2. Crypton
3. Minek
4. Vaandee
5. Benerit
6. ADIHC1
7. Psotka

Mozna pisac dlaczego głosujecie tak a nie inaczej :570:

bartoloni - 06-12-2011, 21:58

kiss nie rozumiem koncepcji tego tematu ... wogule nie potrzebny ...
Antybristler - 06-12-2011, 22:01

Cytat:
wogule nie potrzebny
W ogóle*
Jak już kogoś krytykujesz to staraj się nie robić błędów.
A wracając do tematu to zagłosowałem na Adiego, bo ostatnie go trochę namęczyłem, Reszcie GM'ów nie mam nic do zarzucenia (tak jakby kogoś obchodziło moje zdanie).

Bicek - 06-12-2011, 22:04

Kiedyś była podobna ankieta , gdzie wygrał Walkmen , hehe

Zbyt szybko by oceniać nowych Gm ;)

KisS - 06-12-2011, 22:06

bicek15 napisał/a:
Zbyt szybko by oceniać nowych Gm

To jest tak troche dla rozrywki GMów i waszej :D

i dla sprawdzenia zdania innych

Arthes0 - 06-12-2011, 22:16

oczywiście Crypton
BaGGy - 06-12-2011, 22:55

Trochę za wcześnie jeśli chodzi o taką ankietę z uwzględnieniem nowych GM'ów. Dopiero po ok. półrocznej działalności można tak na prawdę powiedzieć coś na temat GM'a.
KisS - 06-12-2011, 23:01

BaGGy napisał/a:
Trochę za wcześnie jeśli chodzi o taką ankietę z uwzględnieniem nowych GM'ów. Dopiero po ok. półrocznej działalności można tak na prawdę powiedzieć coś na temat GM'a.

:D Teraz to praktycznie tylko nowi działają :D pierwszy tydzień podobno Najważniejszy D:

BaGGy - 06-12-2011, 23:04

KisS napisał/a:
BaGGy napisał/a:

:D Teraz to praktycznie tylko nowi działają :D pierwszy tydzień podobno Najważniejszy D:

Zrobić dobre wrażenie i jechać na nim aż do końca? To nie jest dobre kryterium oceniania. ;)

KisS - 06-12-2011, 23:08

BaGGy napisał/a:
Zrobić dobre wrażenie i jechać na nim aż do końca? To nie jest dobre kryterium oceniania.

nie w tym sensie tylko jak zauważylem jezeli dostałem bana przez 1 miesiąc GMowania np Cryptona to potem było ok :D a jak niedostałem przez 1 miesiąc GMowania Mnietuniema to było dobani :D

Anonymous - 07-12-2011, 09:03

BaGGy napisał/a:

Zrobić dobre wrażenie i jechać na nim aż do końca? To nie jest dobre kryterium oceniania. ;)

BaGGy - Takie ankiety (itp. tematy) powstają teraz tylko i wyłącznie w celu wywierania presji na nowych GM. Gracze chcą zobaczyć jak bardzo się przejmują opinią o sobie, na ile mogą sobie pozwolić itp. Sam jestem spamowany postami typu "zgłoszę administracji i nie będziesz GM", albo "jesteś tu nowy i nie znasz panujących zasad" czy ewentualnie moje ulubione "inny GM pozwolił".

Zwróć uwagę że piszą w takich ankietach "najlepszy", "najgorszy" a nie "najbardziej surowy" czy "najłagodniejszy". Liczą na wygenerowanie pewnej opinii i tyle.

Sam w ciągu ostatnich dni przeglądam graczy zapisanych do turnieju szukając multikont. Poszła już przeszło setka banów za łamanie regulaminu - i jest dużo płaczu ludzi, którzy chcieli brać udział w turnieju, a przez własną głupotę zostali pozbawieni takiej możliwości. Jakoś nie liczę na + w ankiecie za takie działania :)

Arthes0 - 07-12-2011, 10:01

i go nie dostałeś ;d
[Ex-GM] Shell - 07-12-2011, 11:24

benerit napisał/a:
Zwróć uwagę że piszą w takich ankietach "najlepszy", "najgorszy" a nie "najbardziej surowy" czy "najłagodniejszy". Liczą na wygenerowanie pewnej opinii i tyle.

A co to znaczy GM łagodny i GM surowy? Jak pamiętam był regulamin, kodeks kar - wszystko zgodnie z zapisami się wykonywało i koniec kropka. Ewentualne odstępstwa i uchybienia to niestety tylko w stosunku do swoich znajomych się robiło, stety-niestety. Jak ktoś jest zbyt łagodny albo zbyt surowy to znaczy, że to pomyłka, że jest Gejmem

Najlepszy/Najgorszy - tak powinno być. Najlepszy giem jest efektywny, udziela się, rozmawia, itd. Najgorszy gówno robi, mało wchodzi i tak dalej. Niestety graczę często żle uzywają i dobierają te słowa i efekcie najgorszy to taki co mnie zbanował i najlepszy to taki co mojego wroga uwalił.
I witos finitos.

Co do ankiety. Oczywiście, że ja byłem, jestem i będe zawsze najlepszy ;]

Chaos - 07-12-2011, 13:19

Ja oddaję swój głos na Mapiego :D

Szkoda że nie ma go w ankiecie ;/

kacctuz - 07-12-2011, 14:10

S1 - Crypton - mało gram na s1, ale często online i wiem, że działa dobrze :)
S2. - benerit - mimo, że nowy (albo go niedawno zauważyłem?), często online, mam nadzieje, że przekłada się to na sprawdzania graczy tak jak pisze.

Ogólnie odkąd są nowi GMowie MFOv2 ożyło trochę.