My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - problem z kara otrzymana na ś2

MaPson - 12-12-2011, 17:13
Temat postu: problem z kara otrzymana na ś2
Witam!

dostałem ostanio kare za niby przelew no spoko jeśli tak szanowny [GM] benerit to niech cofnie nadwyzke zeny a nie odejmuje całe 2,5 kk wtedy wpadłem i miałem kase na -200 k musiałem specjalnie wbić lv przez jego błąd ......teraz miałem około 200 k i znów mi cofnoł aukcje wełniany kaptur który kupował 16 lv za 1,6 kk nie moja wina ze on tyle dał ...a ja teraz mam -570 k i nie mogę nic kupić ani nic wystawic mysle ze szanowni GM powinni coś z tym zrobić bo to nie mój błąd ja tylko wystawiłem ten wełniany kaptur ........

mój nick Mapson świat na którym występuje wyżej wymieniona sytuacja to św.2

SatyNowY - 12-12-2011, 17:48

Antybristler , nadal twierdzisz że BENERIT jest najodpowiedniejszą osoba na te stanowisko , ja do niego nic nie mam , ale bardzo dużo na niego jest uwag od innych graczy
ADIHC1 - 12-12-2011, 18:10

Cytat:
jeśli tak szanowny [GM] benerit to niech cofnie nadwyzke zeny a nie odejmuje całe 2,5 kk wtedy wpadłem i miałem kase na -200 k musiałem specjalnie wbić lv przez jego błąd

Nie ma w tym jego błędu. Aukcja została zgłoszona przyciskiem GM, GM nałożył karę, złoto zostało odebrane automatycznie - tak funkcjonuje panel GM.

Gdyby nie było zgłoszenia przyciskiem GM, a GM trafiłby na podejrzane aukcje w logach targowych gracza, wtedy skończyłoby się to najwyżej odjęciem nadwyżki złota i tą karę GM musiałby nałożyć "ręcznie".

Cytat:
nadal twierdzisz że BENERIT jest najodpowiedniejszą osoba na te stanowisko

Tak. Ja jednak zapytam czy Ty jesteś odpowiednią osobą, żeby takie rzeczy oceniać?

Antybristler - 12-12-2011, 18:18

Skoro aukcja zgłoszona to nie ma o czym gadać. Jeśli chcesz licytować przedmioty za tyle ile Ci się podoba to zapraszam na świat 3.
MaPson - 12-12-2011, 18:19

ale ja wystawiłem za 1 g ....a ze koles dał 1,6 kk a teraz ja na tym trace to nei moja wina ..... co ja zle zrobiłem ?

[ Dodano: 12-12-2011, 18:21 ]
nie da sie tego jakos odkrecić bo chce walczyc a nie mam miksów juz prawie

SatyNowY - 12-12-2011, 18:22

Ta :D każdy może wyrażać swoją opinię...
KisS - 13-12-2011, 15:18

SatyNowY napisał/a:
Antybristler , nadal twierdzisz że BENERIT jest najodpowiedniejszą osoba na te stanowisko , ja do niego nic nie mam , ale bardzo dużo na niego jest uwag od innych graczy

Nie nie jest dobrym gm na to stanowisko

ADIHC1 napisał/a:
Tak. Ja jednak zapytam czy Ty jesteś odpowiednią osobą, żeby takie rzeczy oceniać?

Myśle ze Grę tworzą gracze ciekawe czy gra by miała sens jezeli grało by wnią tylko 10 GM'ów

ADIHC1 - 13-12-2011, 17:49

Cytat:
Myśle ze Grę tworzą gracze ciekawe czy gra by miała sens jezeli grało by wnią tylko 10 GM'ów

Nie o to mi chodziło. Gracze nie mają dostępu do wszystkich informacji, siłą rzeczy nie są w stanie obiektywnie ocenić pracy GM.

Pomijam już fakt, że negatywną ocenę GM wystawiają najczęściej gracze przez nich ukarani - to są subiektywne opinie, powstałe pod wpływem emocji, niewiele mające wspólnego z rzeczywistością. I wiem co mówię, w zwyczaju mam sprawdzać wszystkie kary, do których pojawiają się zastrzeżenia na forum.