|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Czaszki powracają!
Lothlorien - 05-05-2012, 21:21 Temat postu: Czaszki powracają! W logach każdego gracza widnieje osnuta grubymi nićmi pajęczyny zakładka pt. "Pojedynki". Do czego to służy pytam się?
jak w tytule
Oczywiście nie musi to być ten sam system skullowy jak kiedyś.
3 zabójstwa = biała
6 zabójstw = 2 białe
9 zabójstw = 3 białe= czerwona czaszka
18 zabójstw = 2 czerwone
27 zabójstw = CZARNA CZACHA
przy czarnej czaszce dostaje się bana na 1 dzień. Każdy następny ban za to 'przewinienie' dłuższy o 1 dzień.
białą czaszkę może atakować każdy, przy przegranej traci się tylko golda, przy wygranej zyskuje 5% expa czaszki
czerwoną czaszkę może atakować każdy, przy wygranej zyskuje się 5 % expa, 20% złota czachy
czarną czaszkę może atakować każdy, przy wygranej zyskuje się 10% expa, 50% złota i 50% ranku.
1 dzień 'grzecznej' gry zabiera 1 zabójstwo, tak samo jedna śmierć odejmuje 1. Wyjątek stanowi czarna czaszka, która utrzymuje się przez 5 dni. Po wyjściu z pierdla przez 4 dni każde kolejne zabicie gracza z niższym poziomem kończy się więzieniem, odnotowanym w logach - po to żeby taki 'punisher' nie psuł jak to się mówi... radości z gry.
Wspaniałym pomysłem byłby ranking największych squ*****i, czyli tych co to najwięcej biją słabszych
biała czaszka= 5 pt
czerwona czaszka= 25pt
czarna czaszka = 150 pt
po spadku np z czerwonej czaszki na 2 białe, nie dostaje się, ani nie traci rankingu. Kolejne punkty (po spadku) będzie można nabić zaczynając od 0 czaszek na koncie.
Punkty rankingowe czaszek mogą utrzymywać się na stałe, lub spadać o daną ilość dziennie.
Jak jest ranking czaszek, czemu nie miałoby być rankingu pogromców niesprawiedliwych morderców? Ale to już za dużo jak na 1 temat, który właściwie powinien znajdować się w propozycjach po co usuwać propozycje, skoro z tego co widzę admini ostatnio bardzo interesują się uwagami graczy
Kajm - 06-05-2012, 00:59
Nieee chyba Cie po****ło dziewczynko. Jestem za nieprzywróceniem czaszeczek ale:
2-3 biała
4+ czerwona
Czachę atakować może każdy, ale i podczas expą poziom karmy (kary za zabijanie mniejszych lvl) spada.
michol11 - 06-05-2012, 07:15
Na niee... pff czaski to denny pomysł.
Lothlorien - 06-05-2012, 10:29
michol11 napisał/a: | Na niee... pff czaski to denny pomysł |
bardzo ciesze się, że wyrażasz swoją opinię, ale użyj proszę jakiejś argumentacji, bo taki post to spam.
Kajm napisał/a: | 2-3 biała
4+ czerwona
Czachę atakować może każdy, ale i podczas expą poziom karmy (kary za zabijanie mniejszych lvl) spada |
ja podałem dosyć hardcorowy system czaszek, ale taki też może być. Na razie zastanówmy się nad tym czy czaszki zaburzyłyby spokój gry, a jeśli nie to czy gracze chcą powrotu do nich :]
VolToN - 06-05-2012, 10:55
Czemu nie ?
ponieważ ludziom którym sie nudzi bd atakowac slapszych by miec wiekszy rank w czachach . niech zostanie jak jest
musaraj - 06-05-2012, 10:59
A czy usuwanie czach było bez powodu?
xyzzy - 06-05-2012, 11:02
Czaszki zostały usunięte, bo przez nie szło wiele przekrętów, ich przywrócenie nie ma większego sensu.
Na nie.
szybcior987 - 06-05-2012, 11:46
obojetne mi to
michol11 - 06-05-2012, 11:48
Argumentacja : Po co one komu? Zeby zbijać ? Dla medalu, to jest bezsens... Znów każdy będzie atakować low lvl by mieć tych czaszek jak najwięcej.
Coni - 06-05-2012, 12:17
Cytat: |
bardzo ciesze się, że wyrażasz swoją opinię, ale użyj proszę jakiejś argumentacji, bo taki post to spam.
|
Lepiej napisz argumenty po co one mają być, bo to ty chcesz przekonać użytkowników do nich.
ADIHC1 - 06-05-2012, 17:30
Czaszki ułatwiały przelewanie rankingu i dlatego zostały wyłączone.
Lothlorien - 06-05-2012, 20:43
ADIHC1 napisał/a: | Czaszki ułatwiały przelewanie rankingu i dlatego zostały wyłączone. |
Wtedy było 500 aktywnych graczy w godzinach szczytu, możliwe, że ciężko ogarnąć taką hołotę, teraz jest 5 razy mniej. Nie zależy mi na powrocie czaszek, uważam tylko, iż powrót czaszek mógłby wywołać miłe wspomnienia z dni blasku i chwały MFO2, jakich prawdopodobnie nie ujrzymy w MFO3. I powtarzam pytanie: po co zakładka w logach 'pojedynki' jak do niczego to nie służy?
Tomi - 06-05-2012, 22:14
Nie widzę tu żadnych racjonalnych argumentów za tym, aby przywracać czaszki. Przywracanie ich tylko po to, aby pilnować większej liczby przelewów jest bezsensowne. A zakładkę w logach zawsze mogę ukryć jak tak bardzo przeszkadza
OttoIII - 06-05-2012, 23:24
ukryj jak możesz - tylko przeszkadza ; )
Yawin xD - 07-05-2012, 14:05
ukryj bo tak przeszkadza, że nie mogę spać po nocach ...
a moim zdanie czaszki to jednak zbędny pomysł na początku byłem za, ale teraz faktycznie nie ma sensu ich przywracać
|
|