My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Przelew golda na 1 świecie.

Gard0 - 01-09-2012, 18:59
Temat postu: Przelew golda na 1 świecie.
Witam dzisiaj zauważyłem, że gracz Seriously na świecie 1 zlewa golda z graczem Thomas Vermaelen. !!
Dowody :

Gracz Thomas Vermaelen, który ma 7 lvl licytuję Laskę, która jest na 16 lvl za 3.333.333. !! Dziwne !!

Jak widać gracz Thomas Vermaelen ma 7 lvl..

Prosze admina lub gamemastera o szybka reakcję. !!

SIJ MI - 01-09-2012, 19:12

Masz wytłumaczenie w jego prezie dlaczego to robi ;> I on tak rozdał 100kk, a nie tylko te 3 co pokazałeś ;)
Chaos - 01-09-2012, 19:52

Ale to jest zabronione i powinno być karane...
SIJ MI - 01-09-2012, 19:59

Chaos napisał/a:
Ale to jest zabronione i powinno być karane...

Przecież nigdzie nie napisałem, że nie powinno być karane :572:

Rencar Old - 01-09-2012, 20:18

Robi to w dobrym celu, moze przed wyrokiem zostanie to uwzglednione i kara chociaz minimalnie obnizona ;p a Ty Chaos nie badz taki sztywny, robi sobie jaja chlopak - bo moze.
BaGGy - 01-09-2012, 21:06

Z wszystkich podejrzanych aukcji zostały odjęte nadwyżki.
SIJ MI - 02-09-2012, 00:07

Ja nawet swoją nadwyżkę zgłosiłem :D Na przelew jest bardzo prosty sposób, pod warunkiem że ktoś gra na jednym lvl'u.
Coni - 03-09-2012, 07:28

Nie mogę zrozumieć tutaj postępowania GM.
Odjęcie nadwyżki - jest to kontrowersyjne działanie, ale jeszcze można je uznać, ale zbanowanie tego gracza to 'lekka' przesada. Ja pytam za co?
Cytat:
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie złota innemu graczowi poprzez celowe operacje na targu.

7lvl sponsorował wyższe poziomy? To żart?
Tutaj ewidentnie widać, że gracz kupował te itemy bo wiedział iż mu się przydadzą na wyższym poziomie, a dawał tyle ile dawał, bo przecież nie było zakazu, a że miał to jego sprawa. Nie było ograniczeń, a zapewne nie chciał po prostu pilnować aukcji, więc obstawił kilka aukcji minimalnie drożej by mieć pewną wygraną.
Ja tego gracza zupełnie rozumiem, nie każdy ma czas na MFO, ale to chyba nie powód do bana.
Czekam na poważną odpowiedź GM.

BaGGy - 03-09-2012, 07:52

Vist0 napisał/a:
Nie mogę zrozumieć tutaj postępowania GM.
Odjęcie nadwyżki - jest to kontrowersyjne działanie, ale jeszcze można je uznać, ale zbanowanie tego gracza to 'lekka' przesada. Ja pytam za co?
Cytat:
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie złota innemu graczowi poprzez celowe operacje na targu.

7lvl sponsorował wyższe poziomy? To żart?
Tutaj ewidentnie widać, że gracz kupował te itemy bo wiedział iż mu się przydadzą na wyższym poziomie, a dawał tyle ile dawał, bo przecież nie było zakazu, a że miał to jego sprawa. Nie było ograniczeń, a zapewne nie chciał po prostu pilnować aukcji, więc obstawił kilka aukcji minimalnie drożej by mieć pewną wygraną.
Ja tego gracza zupełnie rozumiem, nie każdy ma czas na MFO, ale to chyba nie powód do bana.
Czekam na poważną odpowiedź GM.

Gracz Thomas Vermaelen przelał sobie 98579518 G z drugiej postaci [deleted:1] Maik00l (tak, ta postać należy do niego). Stąd taka, a nie inna kara.

Coni - 03-09-2012, 10:15

Ah musiało mi to 'umknąć'.
To jak w tamtych przypadkach trzeba było odjąć nadwyżkę a nie ;D

BaGGy - 03-09-2012, 10:32

Tylko, że było to celowe przekazanie złota z postaci [deleted:1] Maik00l na Thomas Vermaelen. Ze względu na to, że jedna z tych postaci została usunięta, kara została nałożona w całości na drugie konto.
Seriously - 03-09-2012, 11:04

Aż żal mi dupe ściska, jak gard0 frajerzyna tak na mnie nadaje.
Moja aukcja była zgłoszona do [GM] Baggy, że facet aż tyle mi dał, więc chuj Ci do tego ;)

MiT - 03-09-2012, 11:27

Wielu rzeczy nie można zrozumieć, taka jest prawda, a to że nie ma limitu ceny to już chyba wina administracji. Sami mają błędy w grze a później się czepiają drobnostek.
SIJ MI - 03-09-2012, 12:40

Ja też zgłosiłem, ale to że nie wbijam większego niż 7 lvl'a to wydałem całe 3kk, a teraz mam -2,8kk ;) Bez więzienia się obeszło bo zgłosiłem ;>
Coni - 04-09-2012, 18:26

Toż to Cie wykiwali.
Na Twoim miejscu żądałbym rekompensaty w postaci 10mln G za poniesione straty + uniemożliwienie gry z ujemnym saldo, na tym lvl expiąc nie da się odrobić.
Jeżeliby administracja nie przystała by na ten warunek musiałbym to załatwić drogą sądową.
A już wygrywałem nie takie sprawy, na przykład w Margonem zyskałem takim sposobem 3 itemki z Gumisiowego setu.
Czasami z władzą trzeba walczyć.