My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Olewające podejscie

SIJ MI - 07-09-2012, 14:29
Temat postu: Olewające podejscie
Otóż dzis napisałem do BaGGy'iego na GG, gdyż jak wiadomo na GG szybciej zobaczy zgłoszenie niż w spamie na PW. Niedawno dostałem bana za multi (nie istniejący 1lvl bo usunięty przed karą, nabijałem sobie wygrane poje [walki o nic]). Wczoraj zobaczyłem turniej stworzony przez Eddard'a o nazwie "GRA O TRON IV", wszedłem z ciekawosci, a tam zobaczyłem same multi o nickach "cs1 do cs29", jak wiadomo to bardziej szkodzi grze bo jest to oszczędzanie MF poprzez dłuższy turniej. Zgłosiłem to na Gadu, otrzymałem odpowiedź, że BaGGy ma urlop i mam pisać do kogo innego, a już nie wspomnę o tym, że NIKOGO INNEGO PO PROsTU NIE MA. BaGGy uznał to za spam i dał mi ignora na gadu (o to pretensji nie mam, przecież to jego sprawa komu daje ignora na Gadu, ale jak zgłaszam w dziale na forum przewinienia to wątpię że jest to przeglądane bo kar dalej nie widziałem.) Zacytuję tu BaGGy'iego:
Cytat:
Reasumując - na s3 możesz posiadać kilka kont, ale nie możesz żadnego udostępniać koledze (nawet do wykorzystania ruchów) niezależnie od tego który to świat. Jeśli coś takiego zrobisz musisz liczyć się z karą - w tym przypadku zablokowanie konta na stałe.

Zgłaszałem jakis czas temu na s4 współdzielenie konta o nicku "serenity" z graczem z s2 o nicku "sir_vit". Owszem kara została nadana na podstawie WK, tylko szkoda że została złagodzona do 30 dni więzienia z powodem
Cytat:
Gracz dobrze umotywował zażalenie. Na jego korzyść przemawia to, że jest karany pierwszy raz, przyznał się do winy, a przewinienie nie działa przesadnie na niekorzyść gry.

Co to ma do tego, że to pierwsza kara, albo że się przyznał? Gdyby nie to że to zgłosiłem nigdy by się nie przyznał. Nie szkodzi grze? skąd... Ma tylko 2x więcej czasu na grę... Gracz z TOP ma ulgi? Jest to podobno mit, ale jak się okazuje jednak nie.

Dodam jeszcze, że BaGGy swięty nie jest bo sam sprzedał konto o nicku Kid Buu, gdzie jest to zabronione za marne 35 MF. (nie jest to bezpodstawne oskarżenie.) Osoba która swięta nie jest sama nadaje kary? Cos tu jest nie tak...

BaGGy jak napisałem, tak zrobiłem.
Pozdrawiam

@edit
Proszę o nie zamykanie tematu, tylko o dyskusję i wytłumaczenie co niektórych sytuacji.

@down
temu Panu na dole proponuję warna za spam

Antybristler - 07-09-2012, 15:17

Aha.
kasta - 07-09-2012, 15:47

prywatny numer gg nie jest do skladania skarg ani do wyjasnien jakiej kolwiek kary z jakim kolwiek graczem .

jesli Baggy na serio sprzedal komus konto to jego sprawa sprzedal jako gracz a nie jako GM .

SIJ MI - 07-09-2012, 15:53

kasta napisał/a:
prywatny numer gg nie jest do skladania skarg ani do wyjasnien jakiej kolwiek kary z jakim kolwiek graczem .

jesli Baggy na serio sprzedal komus konto to jego sprawa sprzedal jako gracz a nie jako GM .

Napisałem, że nie mam pretensji o bloka na gadu, ale urlop jesli nikogo innego nie ma? Jeszcze nie skomentowałes sytuacji o współdzieleniu :)

Bicek - 07-09-2012, 16:32

Będzie nowa osoba z naboru więc będzie sprzątać :>
SIJ MI - 07-09-2012, 16:40

bicek15 napisał/a:
Będzie nowa osoba z naboru więc będzie sprzątać :>

To nie znaczy, że obecny ma wszystko mieć w dupie czy też przymykać oko.

Rencar Old - 07-09-2012, 17:29

Odpowiedzialbym Ci na pytanie z sir vitem i serenity, ale obiecalem, ze w tej sprawie bede milczal, w kazdym razie zapewniam Cie, ze kara wyzsza byc nie powinna.
SIJ MI - 07-09-2012, 18:03

Znam sytuację, w końcu ja to zgłosiłem, sir vit tylko wchodził i rozdawał staty, ale jednak na konto wchodził. Według WK należy się całkowity blok, nie ważne czy wszedł mu wykorzystać ruchy czy rozdać staty. Co lepsze on na to konto nie wszedł raz, jak to się zdarza dać znajomemu passy żeby zmieniał eq na turek, bo kogos tam nie ma. On wchodził ciągle.

[ Dodano: 07-09-2012, 18:04 ]
Dodam, że ja za KAŻDY błąd płacę wymagam tego samego u innych, robię błąd=kara. szkoda, że nie każdy tak samo jest oceniany.

Coni - 07-09-2012, 19:18

Ostatni raz dostałem bana w 1973r, pozdrawiam.
Chaos - 07-09-2012, 20:40

kasta napisał/a:

O ile wiem to sprzedaż konta jest zabroniona...

GM powinien dawać przykład, a nie....

Rencar Old - 07-09-2012, 21:23

SIJ MI, no wlasnie nie do konca znasz sytuacje, zeby ja znac musialbys byc GM, albo osoba, ktora zna ta sytuacje od wewnatrz. Tak jak juz mowilem, obiecalem milczec w tej sprawie, ale zapewniam Cie ze wrecz nie mogl dostac wiekszej kary.

A to, ze nie kazdy jest tak samo oceniany to nie zadna nowosc, przyzwyczaj sie, bo tak nie jest tylko w grze ;p

Marcel - 07-09-2012, 22:39

A tam w ogóle z tym Baggym... Kiedyś wydawał się w porządku i mu pomagałem na 1św z prywatnym kontem ale teraz ma taką wdzięczność że mnie olewa : )
SIJ MI - 08-09-2012, 00:33

Cytat:
A to, ze nie kazdy jest tak samo oceniany to nie zadna nowosc, przyzwyczaj sie, bo tak nie jest tylko w grze ;p

Wiem, że tak nie jest w życiu, nie mam 15 lat. Dlatego chociaż w grze tego wymagam ;)

Coni - 08-09-2012, 00:36

GM to też człowiek, więc oczywiście nigdy nie będzie w 100% obiektywny, ale zapewne stara się jak może.
MiT - 08-09-2012, 13:05

"Jak bida odżyje to Cię zabije" powinno kilku z was znać to przysłowie.
Jednym zdaniem : W grze panuje nadal koleżeństwo i niech baggy nie gada mi głupot później że nie, pewnie za to co napisałem jak bym popełnił coś nie tak na jakim kol wiek sw da mi max karę, ale leję na to.

PS. Nie kompetentne osoby na za wysokich stanowiskach są jak noga w bucie, nie zależnie że wytrwasz jeszcze jeden rok, ale i tak Cię w końcu zniszczą.

PS 2. Boty jako GM były by najlepszym rozwiązaniem i by były sprawiedliwie.