|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Otto
Illusion - 13-10-2012, 01:58 Temat postu: Otto http://w4.mfo2.pl/logs.php?p=gm&pid=22907
http://w4.mfo2.pl/logs.php?p=gm&pid=2157
Co to ma być? Cyrk na kółkach chyba.
Anonymous - 13-10-2012, 02:16
Nie chyba, lecz na pewno. To istny cyrk na kółkach ;D
Illusion - 13-10-2012, 02:17
Jak w przedszkolu.
Anonymous - 13-10-2012, 02:19
Jakby pierwszy raz w życiu widział panel GM ...
Illusion - 13-10-2012, 02:22
Kiras dostał za nic tego bana. Dla żartu chyba.
MiT - 13-10-2012, 09:50
Hahahhaahahahahaha chyba mikołaj znów nie przyjdzie do otta :}
Prawdę mówiąc otto ma chyba multi : koszkaty & ottoIII, ale nic nie mieszam się bo to nie moja sprawa. Jako do gracza nic nie mam, a jako GM znajdą się jakieś zastrzeżenia.
OttoIII - 13-10-2012, 12:00
mit napisał/a: | Prawdę mówiąc otto ma chyba multi : koszkaty & ottoIII, ale nic nie mieszam się bo to nie moja sprawa. Jako do gracza nic nie mam, a jako GM znajdą się jakieś zastrzeżenia. |
miałem zająć nick "OttoIII" żeby nikt się pod niego nie podszywał. rozkaz z góry : ) nie tajemnica, że ta postać nie zrobiła ani jednego ruchu..
przy okazji mogłem sprawdzić której generacji jest html, który można tam używać + jak działają niektóre kary. lepiej chyba, żebym sprawdzał to na tym koncie, niż na eksperymentował na czysto na graczach, nie?
Cytat: | Kiras dostał za nic tego bana. Dla żartu chyba. |
nic nie ma za nic : >
Cytat: | Jakby pierwszy raz w życiu widział panel GM ... |
racja, pierwszy raz jestem gm'em
Anonymous - 13-10-2012, 12:07
Cytat: | nie tajemnica, że ta postać nie zrobiła ani jednego ruchu..
|
Regulamin mówi jasno i wyraźnie, że multi jest zabronione, co z tego, że postać nie wykonała żadnego ruchu?
Wnoszę o ukaranie banem całkowitym konta dodatkowego oraz zgodnie z wydziałem kar - ban na 2tygodnie, złoto -50%, exp -25% i rank -100% na konto główne.
GM czy nie, regulamin dotyczy wszystkich.
OttoIII - 13-10-2012, 12:18
zgłoś to jakiemuś gm'owi i on to na pewno rozpatrzy :]
Anonymous - 13-10-2012, 12:23
Albo zbanuj się sam o ile jesteś uczciwy, obaj wiemy, że żaden inny GM Cie nie tknie.
W tym momencie widać stosunek GM do regulaminu, który go łamie i wie że go nikt nie śmie ukarać ...
A zaraz zbanuje kogoś innego za multi, i jak tu mówić o uczciwości?
Jeżeli do jutra konta będą bez bana to zakładam LEGALNE multikonto, GM jest przykładem do naśladowania więc tak postąpię, bo skoro on może to czemu ja nie?
OttoIII - 13-10-2012, 12:37
zacytuje większy autorytet niż ja:
ADIHC1 napisał/a: | Dla mnie multikonta są wtedy, kiedy mam pewność, że na dwóch czy więcej kontach gra jedna osoba. Nie mam nic przeciw rodzeństwu grającemu na jednym Świecie - zakładając, że każdy gra i loguje się wyłącznie na swoim koncie (a to jest widoczne w logach). |
na koncie OttoIII nikt nie gra - co widać po logach.
zresztą to nie jest rozmowa na forum. gm ma być obiektywny. jak to zgłosisz i uzna, że masz rację, to da mi bana.
Kod: | GM nie może być sędzią w sprawie domniemanych przewinień jego prywatnej postaci. Wszelkie operacje na jego koncie prywatnym, które wymagają uprawnień GM powinny być dokonywane przez innego GM. |
Anonymous - 13-10-2012, 13:30
Konto OttoIII - "Ost. logowanie 13.10.2012".
Jednak ktoś tam musiał być na tym koncie i założyć je, oznacza to, że było grane choćby króciutką chwilę.
W momencie tej króciutkiej chwili miałeś inne konto (główne), więc w tamtym momencie jedna osoba grała na dwóch kontach, co z tego, że teraz nie grasz?
Wiele osób otrzymało bana za multikonta, które leżały kilka tygodni nielogowane, więc bez żartów.
Co do tego to tutaj każdy ma pewność, że masz 2 konta, bo sam to napisałeś.
Cytat: | zresztą to nie jest rozmowa na forum. gm ma być obiektywny. jak to zgłosisz i uzna, że masz rację, to da mi bana. |
Jak nie rozmowa na forum, to gdzie? Na PW gdzie zaraz dostanę ignora i cała sprawa pójdzie w zapomnienie? Inny GM (jak pisałem) tego nie tknie, to jest pewne ...
Ps. ADIHC1 jako GM jest tak samo ważny jak inni GM, więc o jakim większym autorytecie tu mowa?
On ocenia po swojemu, inni po swojemu, ale jak pokazałem to i wedle jego rozumowania należy się kara.
@EDIT
Poza tym z kodeksu GM:
"3. GM nie może używać konta GM do uzyskiwania jakichkolwiek korzyści na koncie prywatnym (ani żadnym innym koncie). W szczególności GM nie może:
a) Dodawać złota, punktów rankingowych, punktów doświadczenia itp.;
b) Skracać, anulować nadanych kar; " itd..
O ile można zauważyć to na swoim prywatnym koncie nadawałeś kary, anulowałeś je, zmieniałeś stan złota ..
Więc nie dość, że złamałeś regulamin gry to w dodatku kodeks GM.
A tu jeszcze co do słuszności ukarania:
"6. Prywatne postacie GM podlegają temu samemu Regulaminowi oraz Wykazowi Kar (Kodeksowi Gracza) jak każdy inny Gracz."
BaGGy - 13-10-2012, 14:34
Otto dostał pozwolenie do stworzenia konta, aby "testować" możliwości panelu, a to zniweluje możliwość pomyłki przy nakładaniu kar. Konto w żadnym stopniu nie jest szkodliwe dla gry.
Tomi - 14-10-2012, 01:31
Wręcz poleciłem mu takie konto stworzyć, z zastrzeżeniem by na nim nie grał.
ADIHC1 - 14-10-2012, 19:19
Widzę, że trolle żadnej okazji nie przepuszczą, żeby się czegoś czepić ;)
|
|