|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Propozycja serwera konkursowego z nagrodami
admin - 08-01-2013, 01:04 Temat postu: Propozycja serwera konkursowego z nagrodami Serwer konkursowy startuje raz na miesiąc.
Przez pierwsze 3 tygodnie gracze zdobywają poziomy i gromadzą ekwipunek oraz złoto. Nie mogą jednak przekroczyć ustalonego poziomu maksymalnego (prędkość expienia dostosujemy tak, aby można było wbić ustalony poziom maksymalny przez ten okres).
Gdy postać osiągnie maksymalny poziom, za zgromadzone w czasie gry złoto, może zakupić w specjalnym sklepie potrzebny ekwipunek i mikstury. (dostępne wszystkie przedmioty potrzebne na poziomie turniejowym).
Podczas wbijania poziomów promowane będą walki PvP - za zabijanie graczy duże stawki expa i złota do przejęcia. Za dobre wyniki w rankingach 24h będą przydzielane codzienne nagrody w postaci MF. PvP jest dostępne na wszystkich mapach, nie ma ochrony po przegranej.
Kolejny etap to turniej. Toczy się on wyłącznie na ustalonym poziomie maksymalnym. Walki rozgrywane są 2x dziennie np. o 8.00 i 20.00.
Zwycięzcy turnieju otrzymują nagrody warte ok. kilkaset złotych (dostosowane w zależności od popularności jaką zdobył by tego typu serwer).
Po zakończeniu turnieju serwer jest resetowany i można rejestrować się na kolejny miesiąc.
Aby ograniczyć multikonta i zapewnić finansowanie, każda zarejestrowana postać, musi zostać zweryfikowana poprzez zakup 10MF.
Jeśli macie jakieś uwagi co do zasad rozgrywki i/lub sposobu przyznawania nagród to zapraszamy do komentowania.
Pay2Kill - 08-01-2013, 06:37
Czyli z tego co zrozumiałem, gra się 3 tygodnie, potem jest turniej i następuje reset serwera, i można się znowu rejestrować. Więc pytam: Jaki to ma sens? Koszt założenia konta to zakup 10 MF. Czyli każdy gracz traci prawie 4 zł na miesiąc. Zwycięzcy turnieju dostają super nagrody...tak, tylko po co im skoro po turnieju następuje reset?
Pozdrawiam
Icek010 - 08-01-2013, 09:24
A mnie bardziej ciekawi pytanie... Czy kazdego miesiaca bedzie trzeba te 10 MF zaplacic? Czy zrobicie tak ze jesli juz ktos kiedys dokonal zakupu? Jesli co miesiac to ja podziekuje... Chociaz od czasu do czasu wysle na MF bo pare groszy na koncie zostaje ( wole na gierke niz zeby mi bank zjadl )
PS. Dlaczego zmieniliscie mozliwosc placenia przelewem? Teraz minimalna kwota to 5 zl...
Nie mozna tego cofnac ze kazda ilosc?
OttoIII - 08-01-2013, 12:00
ryzykujesz - albo dasz 10mf a wygrasz dużo więcej. albo dasz 10mf i nic nie wygrasz.
pytanka
gra będzie się opierała na mapie arkadii? i czy będzie trzeba walczyć z wszystkimi bossami po kolei.
te codzienne nagrody w postaci mf będą przyznawane na konto, którym się tam gra. więc czy po skończeniu się turnieju traci się wszystkie, które się zdobyło, czy będzie możliwość przeniesienia ich na inne konto przed zresetowaniem serwera?
nigdzie nie będzie ochrony? nawet w takiej karczmie?
po stoczonej walce będzie ta 1 minuta ochrony?
admin - 08-01-2013, 12:18
Pay2Kill napisał/a: | Zwycięzcy turnieju dostają super nagrody...tak, tylko po co im skoro po turnieju następuje reset? |
Zwycięzcy mają otrzymać nagrody rzeczowe, a nie w grze. Myślimy też nad nagrodami w postaci Bitcoinów. Co wy na to?
Więcej o bitcoinach:
http://bitcoin.pl/index.php/obitcoin
http://bitcoin.org/
Slonko - 08-01-2013, 12:27
To zacznie przypominać regularne zawody. Tak jak w Csa itd.. Jest wpisowe, są nagrody a co najważniejsze jest ZABAWA. I to co tygrysy lubią najbardziej PVP
Pomysł jest BARDZO ciekawy, jednak niestety ludzie nie są skłonni do ryzyka i to przez większość takich osób takie projekty upadają.
Pytanie co do mechanizmu w samej grze. Jakie planujecie dostępne opcje za mfy ? A także czy pozostanie cennik znany z obecnych serwerów ?
admin - 08-01-2013, 12:32
Usługi za mfy będą takie same jak w normalnej grze.
Slonko - 08-01-2013, 12:35
Nie wiem czy to pytanie jest odpowiednie ale..
Przy jakiej ilości graczy/miesiąc serwer będzie rentowny i po prostu będzie miał rację bytu ? (oczywiście zakładamy wpisowe + średnio powiedzmy te 50mf/postać?)
Bo my tu się napalamy na to, że hohoh a okaże się, że nawet tylu ludków się nie zbierze.
Icek010 - 08-01-2013, 13:35
PS. Dlaczego zmieniliscie mozliwosc placenia przelewem? Teraz minimalna kwota to 5 zl...
Nie mozna tego cofnac ze kazda ilosc?
pytalem o przelewy
7up/tbg - 08-01-2013, 13:51
Zrozumiałem po 3 razie I to nie dokońca , proponuje rozpisać to bardziej i czytelniej
Lothlorien - 08-01-2013, 15:29
admin napisał/a: | Usługi za mfy będą takie same jak w normalnej grze. |
Aha, to podziękuję.
Na wygraną składa się:
~ 20% skilla (przecież można zapłacić komus, żeby ułożył staty itp)
~ 80% zasoby portfela oraz możliwość wykorzystania ich do gry.
Po starcie nowego świata prym wiodą Ci, co bulą najwięcej.
Niektóre nolify wydają grube stówki na grę. Jeszcze te 10 mf można przeboleć, niech Admin zarobi, ale nie ma tu mowy o żadnej rywalizacji.
Nawet jeśli dacie limit na 10 lv, to i tak po doładowaniu ruchów z expa wpada gold.
kikioro - 08-01-2013, 15:35
wpisowe mają ograniczyć multikonta itd ?
a nie mógłbyś zrobić tak jak przy beta 3 wersji albo jak wprowadzałeś shive(ale wtedy chyba tak jednak nie było) że do jednego konta jest przypisana na tym servie jedna postać i tylko z jednej postaci można mieć też 1 postać na tym konkursowym świecie i dać możliwość grania od np 50lvl w światach 1-4
a co do resetowania tego świata to może zamiast co miesiąc zaczynać od nowa(każdemu sie znudzi po paru razach) to może przykładowo pierwszy miesiąc 30 czy 40 max lvl a drugi miesiąc 80 lvl np, i jak dojdzie do 100 czy jakiego sobie ustalicie wtedy będzie reset ? czy to niewykonalne ?
i te resety stat skasować w tym konkursowym bo to jest wtedy całkiem bez sensu !
Rencar Old - 08-01-2013, 15:37
Jestem na nie.
voranek69 - 08-01-2013, 15:48
Wszystko ok ale te 10 MF-ów odstraszy ludzi
Rencar Old - 08-01-2013, 15:58
W ogole po wielu przemysleniach (poczatkowo gdy gadalem z Tomim bylem strasznie zainteresowany swiatem pvp, pomysl bardzo mi sie podobal) stwierdzilem, ze kolejny swiat w ogole nie ma sensu. Jest nas na prawde malo, a kolejny swiat jeszcze bardziej nas podzieli. Ja rozumiem, ze dla administracji to kolejny pieniadz, ale ta wersja i tak zmierza ku koncowi, kolejny swiat tylko spowoduje, ze kolejni gracze odejda, bo nie bedzie z kim walczyc. Kolejny swiat to kolejny gwozdz do trumny mfo2.
|
|