|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Niesłuszna kara
SatyNowY - 14-01-2013, 21:39 Temat postu: Niesłuszna kara A więc tak , gram na s1+2 i dostałem bana http://w1.mfo2.pl/logs.php?p=gm&pid=4329 . Juz tam kij z tym 500k za unikat , lecz chodzi o karę więzienia , która wg. mnie jest niesłusznie nałożona. Cyt. z wykazu kar.. ''Kara więzienia dotyczy tylko kupującego. Transakcja jeszcze nie dokonana zostaje anulowana. Transakcja już dokonana powoduje ukaranie obu stron karą goldową w wysokości wartości transakcji.''. Z tego wynika że tylko kupujący dostaje karę więzienia. Aukcja w moim przypadku była zakończona i z cytatu wynika iż następuje tylko kara goldowa. Pytałem innych graczy o opinię i też przyznają mi racje. I teraz jest tak , że albo to ja jestem upośledzony , albo coś z nowym GM-em (Bicek) jest nie tak. Jeżeli jednak mam rację to nie chcę tracić wydajności z gry na mojej postaci i prosiłbym o oddanie expa za stracone ruchy. Z powyższym GM-em nie mogę się dogadać więc dlatego piszę tu na FORUM , proszę o wypowiadanie się , w szczególności admina , lub którego kolwiek GM-a (który ma już jakieś większe doświadczenie).
Pozdrawiam LeatheR.
voranek69 - 14-01-2013, 22:11
Mogłem wysłać podanie na GM
KisS - 14-01-2013, 22:12
no to unikat w końcu więc kara nie do końca słuszna
Cytat: | A więc tak , gram na s1+2 i dostałem bana http://w1.mfo2.pl/logs.php?p=gm&pid=4329 . Juz tam kij z tym 500k za unikat , lecz chodzi o karę więzienia , która wg. mnie jest niesłusznie nałożona. Cyt. z wykazu kar.. ''Kara więzienia dotyczy tylko kupującego. Transakcja jeszcze nie dokonana zostaje anulowana. Transakcja już dokonana powoduje ukaranie obu stron karą goldową w wysokości wartości transakcji.''. Z tego wynika że tylko kupujący dostaje karę więzienia. Aukcja w moim przypadku była zakończona i z cytatu wynika iż następuje tylko kara goldowa. Pytałem innych graczy o opinię i też przyznają mi racje. I teraz jest tak , że albo to ja jestem upośledzony , albo coś z nowym GM-em (Bicek) jest nie tak. Jeżeli jednak mam rację to nie chcę tracić wydajności z gry na mojej postaci i prosiłbym o oddanie expa za stracone ruchy. Z powyższym GM-em nie mogę się dogadać więc dlatego piszę tu na FORUM , proszę o wypowiadanie się , w szczególności admina , lub którego kolwiek GM-a (który ma już jakieś większe doświadczenie).
Pozdrawiam LeatheR. |
Ty mnie bluzgasz ja cie bronie pozdro P
SatyNowY - 14-01-2013, 22:18
Dzięki że mnie bronisz Pisałem zażalenie , lecz i tak wiedziałem że to nic nie da , wiec wyskrobałem coś na pw szanownemu panu Bickowi , a on odpowiedział , że aukcja była juz zakończona i nie widzi tutaj błędu.. Ja jednak widzę błąd w tym że siedzę w więzieniu ;(
KisS - 14-01-2013, 23:23
Cytat: | Dzięki że mnie bronisz Pisałem zażalenie , lecz i tak wiedziałem że to nic nie da , wiec wyskrobałem coś na pw szanownemu panu Bickowi , a on odpowiedział , że aukcja była juz zakończona i nie widzi tutaj błędu.. Ja jednak widzę błąd w tym że siedzę w więzieniu ;( |
ja tez kupowałem kapcie bo to unikat po 1.5kk nawet raz i nie dostałem bana bo kolekcjonerski przedmiot troche wart a tu nagle się zdzwiłem leather siedzi za kapcie
musaraj - 14-01-2013, 23:32
http://w1.mfo2.pl/logs.php?p=gm&pid=10199
http://w1.mfo2.pl/logs.php?p=gm&pid=4329
Badanie tych logów moze ostro pokręcić w głowie. Bicek w obu przypadkach coś przekreślił...I przekreślił właśnie właściwą karę:x
Przed spojrzeniem w logi myślałem o ewentualnej recydywie, ale nie ma o tym mowy.
Pisałeś zażalenie - pytanie, czego się chwyciłeś. Jeżeli chwyciłeś się "aukcja była legalna" automatycznie dałeś jedną lub kilka tarcz GMowi. Jeżeli chwyciłeś się " kara została nadana niezgodnie z wykazem kar ( http://w1.mfo2.pl/kodeks.php ) " , to jeżeli Bicek nie widzi błędu, to coś jest nie tak.
I jeszcze dopiszę czysto formalnie:
Cytat: | Kara więzienia dotyczy tylko kupującego. Transakcja jeszcze nie dokonana zostaje anulowana. Transakcja już dokonana powoduje ukaranie obu stron karą goldową w wysokości wartości transakcji.
|
Tymczasem z logów:
kara leathera napisał/a: | Zmiana ilości złota o -500000 G
Uwięzienie na 7 dni 0 godz. |
kara mastera napisał/a: | Uwięzienie na 7 dni 0 godz. |
Leather - sprzedający.
I jeszcze z kodeksu GMa
kodeks GMa napisał/a: | IX. Nadawanie kar.
1. GM nadaje karę zgodnie z Regulaminem, po uprzednim upewnieniu się co do jej słuszności, analizie przedstawionych dowodów, jak również informacji uzyskanych za pomocą panelu GM. |
Co już chyba kończy moją wypowiedź
SatyNowY - 14-01-2013, 23:56
No właśnie mi też to się wydaje pokręcone.. Dzięki za dogłębną analizę musaraj Co do zażalenia to nie napisałem , że aukcja była legalna.. Zresztą screena zamieszczam poniżej..
W dodatku dodam , że nie ma oznak , aby to zażalenie zostało odczytane , aczkolwiek nie minęło jeszcze 7 dni... Proszę też aby ktoś z wyższą rangą zainteresował się tematem
KisS napisał/a: | ja tez kupowałem kapcie bo to unikat po 1.5kk nawet raz i nie dostałem bana bo kolekcjonerski przedmiot troche wart a tu nagle się zdzwiłem leather siedzi za kapcie |
No w tym rzecz , że to unikat i teraz jest wielu kolekcjonerów..
OttoIII - 15-01-2013, 00:35
temat do zamknięcia.
GM ma 7 dni na rozpatrzenie zażalenia i jeżeli po tym czasie nie odpisze, a masz wątpliwości, czy kara jest słuszna to wtedy piszesz o tym na forum. nie inaczej.. też mamy życie i nie zawsze możemy odczytać wszystkie pw,zażalenia, skargi w ciągu 2-3 dni po napisaniu ich.
SatyNowY - 15-01-2013, 00:42
Dobrze , jeśli sytuacja się nie wyjaśni napiszę tu za 5 dni..
Anonymous - 15-01-2013, 00:52
Cytat: | GM ma 7 dni na rozpatrzenie zażalenia |
Tym bardziej, że kara trwa również 7 dni ;)
Pay2Kill - 15-01-2013, 06:55
Jeżeli się nie ma czasu na rozpatrzenie zażalenia, to niech nie daje kar. Bo jeżeli da kary niesłusznie, a że nie będzie miał czasu i wejdzie sobie po dwóch tygodniach, to co gracze mogą zrobić? Nic
[ Dodano: 15-01-2013, 06:57 ]
Nadmienię, że warunkiem zostania GM-em było ,,Posiadanie dużej ilości wolnego czasu'', więc nie Otto nie mów, że nie Bicek nie ma czasu raz na konto na dzień wejść, a jeżeli nie może, to powinni mu zabrać GM. Proste
SatyNowY - 15-01-2013, 07:14
Ja mam wrażenie , że Bicek specjalnie odkłada to jak najdłużej , zresztą Otto troszeczke przeczy sam sobie Cyt.. " 10. Każdy GM ma prawo do pomyłki podczas nadawania kary, która powinna zostać niezwłocznie naprawiona po jej wykryciu. " , tu pisze że bezzwłocznie musi być błąd naprawiony... Za 7 dni wychodze z więzienia i mam nadzieję , że chociaż zwrócą mi expa za stracone ruchy a tego juz bedzie nawet sporo. Zobaczymy za 5 dni , więc proszę wszystkich o cierpliwość , bo nie chcę zamknięcia tego tematu.
Rencar Old - 15-01-2013, 09:39
Chcialbym tylko podpiac pod ten temat fakt, ze 3 dni temu zlozylem wiadomosc [GM] Bickowi i [GM] Baggyemu odnosnie multi jednego z graczy. Zaden nie poczynil krokow w tym kierunku, nawet nie wyglada jakby sie mieli zainteresowac ta sprawa.
OttoIII - 15-01-2013, 10:14
Rencar napisał/a: | Zaden nie poczynil krokow w tym kierunku, nawet nie wyglada jakby sie mieli zainteresowac ta sprawa. |
być może nie ma multi. gm nie ma obowiązku informować, czy zgłoszenie -np o multi - się potwierdziło. w każdym razie nic nie jest ignorowane.
Pay2Kill napisał/a: | Nadmienię, że warunkiem zostania GM-em było ,,Posiadanie dużej ilości wolnego czasu'', więc nie Otto nie mów, że nie Bicek nie ma czasu raz na konto na dzień wejść, a jeżeli nie może, to powinni mu zabrać GM. Proste |
no comment ^^
@SatyNowy jak już cytujesz regulamin to popatrz punkt niżej:
Cytat: |
2. Na światach moderowanych GM ma 7 dni na odpowiedź na zażalenie. Na światach niemoderowanych czas oczekiwania jest przedłużony do 14 dni. Nie należy popędzać GM, jeśli przewidziany czas na odpowiedź nie minął. |
tak więc koniec tematu.
musaraj - 15-01-2013, 10:28
Filozof napisał/a: | Cytat: | GM ma 7 dni na rozpatrzenie zażalenia |
Tym bardziej, że kara trwa również 7 dni |
A tę wypowiedź powtórzę. Jeżeli Bicek zamierza wejść do gry za 7 dni, to już wejdzie na puste. Chyba, że się zgodzi na zwrot tego 500k w ramach zadośćuczynienia (a wtedy będzie, że te 500k było zgodne z regulaminem, więc zostawi). Innymi słowy, sytuacja bardzo zła dla gracza.
I jeszcze ciekawostka - w Eterni doszło do sprzedaży Wełnianych Kapci za 700k - jakoś nie wiem, by ktoś o tym pamiętał
OttoIII napisał/a: | nie inaczej.. też mamy życie i nie zawsze możemy odczytać wszystkie pw,zażalenia, skargi w ciągu 2-3 dni po napisaniu ich. |
znalezienie jednego wolnego dnia w ciągu weekendu to wcale nie jest trudna rzecz. Z godzina by starczyła
|
|