|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Rejestracja
MiT - 25-07-2013, 16:16 Temat postu: Rejestracja Zauważyłem że w grze na świecie 1+2 występuje błąd z założeniem konta. Mianowicie, gdy mam wybrany nick pod jakim chcę rozpocząć grę i sprawdzam czy jest wolny okazuje się można go użyć, ale gdy przechodzę do rejestracji piszę "Ta nazwa gracza jest już zajęta". Mam nadzieję że ten błąd zostanie naprawiony
Anonymous - 25-07-2013, 17:43
Jak sprawdzasz, czy nick jest wolny ?
Anonymous - 25-07-2013, 17:46
Pamiętaj, że od czasu połączenia nick musi być unikalny na wszystkie światy.
"Wolność" nicku sprawdzaj zawsze symulując rejestrację.
MiT - 25-07-2013, 19:22
Nawet po wpisaniu przed nickiem [s2] nie pojawia się nic - > czyli powinien być wolny.
Kiwi : w opcji szukaj.
ADIHC1 - 25-07-2013, 23:36
Cytat: | Nawet po wpisaniu przed nickiem [s2] nie pojawia się nic - > czyli powinien być wolny. |
Co przez to rozumiesz?
Jeśli sprawdziłeś wszystkie światy, na wszystkich nick jest wolny, a jednak nie możesz go zarejestrować, wtedy rzeczywiście jest to błąd. W przeciwnym wypadku MapY wyjaśnił czemu nie możesz zarejestrować tego nicku - jest zajęty na innym świecie i w takim wypadku to nie jest błąd.
Odkąd gra została przystosowana do łączenia światów, w celu uniknięcia problemu z duplikującymi się nickami po połączeniu i ich zmianami, rejestrowany nick musi być unikalny na skalę całej gry (wszystkich światów).
MiT - 26-07-2013, 10:05
Aha, zatem już rozumiem przyczynę, temat możecie zamknąć.
Stszykafka - 26-07-2013, 11:42
Skoro wszystko zostało wyjaśnione:
ZAMYKAM.
|
|