My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Bitcoin

Spicer - 29-11-2013, 19:42
Temat postu: Bitcoin
Fajnie by było wprowadzić jakieś "konkurencje" w których nagrodą były by bitcoiny.. TO napewno przyciągnęło by to gry tłumy graczy, zwłaszcza że bitcoin jest teraz w cenie :> można by zrobić coś nie koniecznie z v2 ale z v3 na podobieństwo LOLa (w sensie realnych nagród), przy dobrej reklamie i małych zmianach gra by się rozrosła.
Provus - 29-11-2013, 21:41

God, Tomi tym bardziej nie da nagrody btc, myślisz, że jemu to z nieba spada? 3.5k to nie jest byle co, a dochodów mfo nie ma na tyle, żeby Tomi z Jackiem mogli sobie na coś takiego pozwolić. Im szybciej to pojmiecie tym lepiej dla was ;)
PoneXis - 30-11-2013, 11:15

Jeśli już to:
Jedynym dobrym rozwiązaniem to przywrócenie nagród w postaci btc na s5. Zrobić jeden ranking z 3-6 rund i przekazać 3 najlepszym z owych rund.

Chaos - 30-11-2013, 11:45

PoneXis napisał/a:
Jeśli już to:
Jedynym dobrym rozwiązaniem to przywrócenie nagród w postaci btc na s5. Zrobić jeden ranking z 3-6 rund i przekazać 3 najlepszym z owych rund.

sorry ponexis ale ten twój pomysł naprawdę nie ma sensu....

niby w jaki sposób miałoby to zachęcić do gry osoby które grają w obecnej 8 edycji świata pvp?

PoneXis - 30-11-2013, 16:36

Bardzo się mylisz, lepsi gracze wygrali już swoje i nudzi ich gra "o nic". Server jest zrobiony idealnie do walk, a mimo to brakuje rozrywki dla graczy? Zastanów się, dlaczego, rozwiązanie jest jedno, nagroda=gra serio i więcej lepszych graczy. Oni również pomagali słabszym graczom dzięki czemu było im łatwiej grać i milej.
Spicer - 30-11-2013, 20:15

Chodzi o to, że takie coś przyciągnie sporą ilość graczy, będą mieli więcej hajsu z esów niż z tych bitcoinów, a wiem że takie urzeczywistnione nagrody przyciągają ludzi, tu tego nie ma. Czyste ryzyko "biznesowe" ;) poświęci parę tych btc i może się to rozkręci, a może nie, a dać to na s5 to dobry pomysł, będzie dużo resów i dużo ludzi którzy zechcą wygrać, a potem jeszcze wiecej esów i resów ;P ale na dłuższą metę dał bym to na v3 i rozwijał już tamtą wersje.

Taki tylko pomysł rzuciłem, luźny do rozważenia ;)

PoneXis - 30-11-2013, 20:34

Spicer napisał/a:
Chodzi o to, że takie coś przyciągnie sporą ilość graczy, będą mieli więcej hajsu z esów niż z tych bitcoinów, a wiem że takie urzeczywistnione nagrody przyciągają ludzi, tu tego nie ma. Czyste ryzyko "biznesowe" poświęci parę tych btc i może się to rozkręci, a może nie, a dać to na s5 to dobry pomysł, będzie dużo resów i dużo ludzi którzy zechcą wygrać, a potem jeszcze wiecej esów i resów ;P ale na dłuższą metę dał bym to na v3 i rozwijał już tamtą wersje.

Taki tylko pomysł rzuciłem, luźny do rozważenia

Przecież był już btc na s5 i nie zdało to sprawy, bo cały zarobek z servera szedł na nagrody. Nie rozumiem, ostatniego postu. Piszesz o czymś co już było jako "luźny" pomysł. Wcale to się nie sprawdziło i nie sprawdzi. Jak już to uznać, że s5 ma się sam utrzymać i dodać nagrody, a gracze powinni przyjść.

Spicer - 30-11-2013, 22:03

Gracze sami nie przyjdą, potrzebne są też odpowiednie REKLAMY, ja mówiłem o v3 to TY pare postów wyżej mówiłeś żeby wprowadzić to na s5 a teraz mówisz, że to się nie sprawdzi.. chyba ze coś nie tak zrozumiałem ?

Po prostu pare dni temu kolega mnie zapytał a raczej wyśmiał xd "haha dalej w to grasz, bez sensu, dno, nic nie można wygrać..bla bla bla w lolu można wygrać 1000000 dolarów za jakiś tam turniej" oczywiście on i tak nie ma szans wygrać ten nagrody ale ma jakiś cel w tej grze, wie że może coś zdobyć, zyskać, eq które sprzeda za pare stów itd. gra która daje prawdziwe nagrody i prawdziwy hajs (gra dla większych dzieci) . W mfo możliwe jest to w przypadku nagrody btc...i bez czegoś takiego nie łudźcie się że ta gra się odrodzi, bo nikt nie będzie dłużej wydawał kasy żeby zdobyć jakiś tam złoty medal. Po prostu ja to tak widzę i ciekawi mnie zdanie innych.

Antybristler - 01-12-2013, 09:22

Żeby były nagrody to inwestycja musi przynajmniej się zwrócić. W przypadku mfo2 są same straty. I nic tego nie zmieni.
Spicer - 02-12-2013, 18:44

Po prostu od 1.5 roku słyszę bez przerwy, nie uda się, to koniec, nie da rady, najlepsze lata minęły..nic tego nie zmieni...jak stare baby na bazarze. Skoro nikomu na tym nie zależy to rzeczywiście nic tego nie zmieni.

Do zamknięcia

Tomi - 02-12-2013, 20:04

Przy obecnych cenach te "kilka bitcoinów" nie ma najmniejszych szans się zwrócić.
Zresztą bitcoin oprócz łatwego przekazania nie ma żadnych zalet jako nagroda - niewiele osób wie co to w ogóle jest i z "czym to się je", a więc i nie budzi takiego pożądania jako nagroda. A taka np. nowa playstation 4 (warta obecnie gdzieś połowę BTC) była by pewnie dużo bardziej "fajną" nagrodą. W każdym razie i jedno i drugie jest za bardzo wartościową nagrodą jak na realia s5.

k4meleon619 - 05-12-2013, 16:07

To moze zrobic taką loterie , gdzie np za 50 wygranych walk , dostaje sie 1 pkt, i za ten pkt mozna isc na loterie i jest 5-10% szans na wygranie 5zł :) i te 5 zlotych by sie jakims sposobem przerzucalo np na doladowanie do telefonu :)
KisS - 05-12-2013, 17:10

Tomi napisał/a:

Wysłany: 02-12-2013, 20:04     
Przy obecnych cenach te "kilka bitcoinów" nie ma najmniejszych szans się zwrócić.
Zresztą bitcoin oprócz łatwego przekazania nie ma żadnych zalet jako nagroda - niewiele osób wie co to w ogóle jest i z "czym to się je", a więc i nie budzi takiego pożądania jako nagroda. A taka np. nowa playstation 4 (warta obecnie gdzieś połowę BTC) była by pewnie dużo bardziej "fajną" nagrodą. W każdym razie i jedno i drugie jest za bardzo wartościową nagrodą jak na realia s5.

Dołączenie do świata piątego za sms'a (najlepiej 3.69)

co by to dało? Pewnie wielu z was stwierdzi no tak strace 3.69 a i tak jakiś "Pro" Zleje 1000k ranka i wygra, albo wyda 200000 zł z telefonu mamusi

Serwer Pilnowało by minimum 3-6 gmów

Maxymalnie 1 reset na 48h (Przez 30 minut po resecie nie można walczyć)

Maxymalnie 1 doładowanie ruchów w ciągu dnia

Do wygrania wtedy byłby BTC który miałby szanse żeby się zwrócił (nie musi być to 1 BTC może być np 0.5 BTC na 3 osoby)

Zapisy do świata trwały by 4 dni po których każdy zaczynałby z równymi szansami

Każde eq Gemy itd za 1 GP

Nie będę się więcej rozpisywał bo nie mam już czasu i pomysłów :D jak się podoba to można wymyślić zasady dla wszystkich równe i sensowne

Wypowiadajcie się co o tym sądzicie.

[ Dodano: 05-12-2013, 17:14 ]
k4meleon619 napisał/a:
To moze zrobic taką loterie , gdzie np za 50 wygranych walk , dostaje sie 1 pkt, i za ten pkt mozna isc na loterie i jest 5-10% szans na wygranie 5zł i te 5 zlotych by sie jakims sposobem przerzucalo np na doladowanie do telefonu

50 Walk
x 20 osób które codziennie tyle zdobędzie (bo napewno by chciało zdobyć jak najwięcej osób i nie patrzyli by na przegrane)
x 30 dni=

30000/50=600 pkt z których wygrało by 70-100 daje około 400 zł na Runde

i to było by na tyle

k4meleon619 - 05-12-2013, 22:53

400-600 zl , to i tak mniej niz taki pley czy ten bitcoin , a gracze by zostawali po mogli by sb zarobic i z czasem zwiekszac limit walk zeby juz tak gladko nie bylo:)
Chaos - 06-12-2013, 22:33

ale obecnie i tak trzeba wydać trochę na rozpoczęcie rundy, bo bez 10mf nie ma szans na wbicię atrybutów czy kupienie eq

dlatego właśnie wiele osób odpuszcza sobie grę na świecie pvp, bo bez MF nie mają szans, jak się nie kupi atr na 1lv za MF to potem będzie się wbijało atry przez kilka dni (przy obecnym "super" dropie golda)