|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Nowa, polska seria fantasy "Wojny żywiołów"
M. Podbielski - 09-09-2014, 23:53 Temat postu: Nowa, polska seria fantasy "Wojny żywiołów" Książka już wydana. Opinie i recenzje na temat książki "Wojny żywiołów. Przebudzenie Ziemi: Udręczeni"
moje-ukochane-czytadelka napisał/a: |
Jest to pozycja obowiązkowa dla każdego fana fantastyki.
…
autor cały czas utrzymywał mnie w napięciu i ciekawości
...
Nie mogę się doczekać kiedy znów przeniosę się do tego świata
|
Ewelina Kiełbasińska napisał/a: |
Polecam książkę właśnie skoczyłam czytać. Jest genialna, wciągająca i intrygująca
…
nie spodziewałam się tego po fantasy
|
szczere-recenzje.pl napisał/a: |
Jeśli chcecie zupełnie oderwać się od rzeczywistości i na dobre kilka dni wsiąknąć w świat magii, to Wojny żywiołów są czymś dla was.
...
przypomina nieco Sapkowskiego, nieco Tolkiena, a najbardziej chyba Grę o tron
…
ten obszerny tom (debiut fabularny młodego autora) powinien z pewnością znaleźć się na półce każdego, nie tylko nastoletniego, wielbiciela stylizowanych na średniowiecze krain, tajemniczych stworzeń i magicznych pojedynków.
|
zapiski-okularnicy.pl napisał/a: |
to książka, która pobudziła moją wyobraźnię i ciekawość. Najchętniej od razu sięgnęłabym po kolejną część.
...
Jestem pod dużym wrażeniem tej lektury. Nie spodziewałam się, że aż tak mnie wciągnie.
...
mogę polecić wszystkim fanom tego gatunku
|
Globster na lubimyczytac.pl napisał/a: |
jest tu bezwzględność spotykana u Martina, ogromny wielowymiarowy świat i mnogość wątków ala Erikson, czy też dokładne opisy batalistyczne kojarzące mi się z Forgotten Realms.
...
Czytając miałem często nieodpartą pokusę przekartkowania części stron aby zobaczyć co stanie się z moim ulubionym bohaterem.
...
książkę mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim fanom gatunku
|
Linki do pełnych recenzji/opinii dostępne na http://www.wydawnictwozyw...enzje-i-opinie/
Pierwotna treść posta:
Witam serdecznie.
Poprzednią książkę napisałem o rozwoju osobistym i teraz staram się uzyskać od Helion należne mi moim zdaniem wynagrodzenie, co pewnie będzie musiało znaleźć finał w sądzie.
Ten fakt przekonał mnie do jednego - nie ufać wydawnictwom. Pewny, że przynajmniej jak na razie jestem w stanie zaufać sobie, zarejestrowałem moją firmę jako wydawnictwo i pisaną obecnie serię fantasy wydaję sam (2 części już napisane, 4 w planach).
Kto mnie potępi niech potępia. Kto mi dobrze życzy serdecznie dziękuję Wyzwań nie mało, ale prace nad wydaniem już rozpoczęte
A przedsięwzięcie wcale nie małe, jako że wyszło ponad 1400 stron w formacie książkowym i dlatego będą to 2 książki. Choć planowałem tę część wydać jako jedną, to troszkę się zagalopowałem
Każdy kto zechciałby mnie dopingować w tym przedsięwzięciu ma na to szansę klikając "Lubię to" na stronie fanpage:
Wojny żywiołów - fanpage
O spraszanie znajomych nie śmiem prosić. Za sympatię dziękuję. Za krytykę przynajmniej na razie podziękuję
Zostawcie mi skrzydła, bo będę ich potrzebował
Pozdrawiam
Michał Podbielski
X-lite - 07-02-2015, 14:05
Całkiem ciekawie się to zapowiada
M. Podbielski - 08-02-2015, 03:17
Ewelina Kiełbasińska (na fanpage) napisał/a: |
Polecam książkę właśnie skoczyłam czytać. Jest genialna, wciągająca i intrygująca Mi najbardziej zapadł w głowie ten fragment bo nie spodziewałam się tego po fantasy: ".... Złodziej nocy |
Takie coś naprawdę cieszy
Źródło: komentarz na fanpage Wojny żywiołów
[ Dodano: 08-02-2015, 23:55 ]
szczere-recenzje.pl napisał/a: | Jeśli chcecie zupełnie oderwać się od rzeczywistości i na dobre kilka dni wsiąknąć w świat magii, to Wojny żywiołów są czymś dla was.
...ten obszerny tom (debiut fabularny młodego autora) powinien z pewnością znaleźć się na półce każdego, nie tylko nastoletniego, wielbiciela stylizowanych na średniowiecze krain, tajemniczych stworzeń i magicznych pojedynków. |
Pełna recenzja dostępna na szczere-recenzje.pl/michal-podbielski-wojny-zywiolow-przebudzenie-ziemi-udreczeni/2822/
Night Crawler - 09-02-2015, 19:32
HAHAHAHAHAHAHA
Soad - 13-02-2015, 20:29
Night Crawler - 13-02-2015, 20:31
michał o co chodzi w twojej książce mozesz strescic i o co chopdzi z tymi zywiołakami lol
M. Podbielski - 17-02-2015, 02:39
Nie upubliczniam streszczeń książki, ani nie wypowiadam się na zawarte w niej tematy fabularne. Tym bardziej, choć nie ze względu na to, że wątek ten nie znajduje się w sekcji ostrzegającej przed tym, że ujawnia treści książki.
Zapraszam do lektury
Night Crawler - 17-02-2015, 20:56
Cytat: | Tym bardziej, choć nie ze względu na to, że wątek ten nie znajduje się w sekcji ostrzegającej przed tym, że ujawnia treści książki. |
jezeli w taki sposób komponujesz zdania to ja nie chce czytać twojej ksiązki
Ashiro - 18-02-2015, 23:52
Fajnie, że jesteś autorem tego tytułu i wszystko super, ale nie oszukujmy się - sam wydajesz książkę, okładkę wybrałeś ze stworzonego specjalnie konkursu i do tego chwalisz się, że tytuł to jakieś 1400 (!) stron. Przeczytałem z ciekawości pierwszych kilkanaście stron w pdfie i niestety nic nie porwało, choć też nic nie obrzydziło, ale musisz nadal popracować nad językiem pisania, bo jest dużo powtórzeń, nieciekawych opisów i nie potrzebnych słówek.
Żywioły w fantastyce zostały przemielone wzdłuż i wszerz, a przynajmniej ja spotkałem się z nimi w wielu tytułach i niestety nie zachęca mnie Twój tytuł do dalszych wędrówek w tym temacie.
Osobiście wydaję mi się, ze chciałeś wejść od razu na szerokie wody, ale jako, że masz małe doświadczenie to wyszedł twór z którym miałeś problem z wydaniem. Sądząc po ilości stron, chcesz dużo przekazać i to dobrze, ale ja uważam, że na początek powinieneś napisać coś krótszego i bardziej zwięzłego, co by czytelnik miał łatwy argument do przeczytania książki od świeżaka, bo nie liczy się długość, a jakość
Pozdrawiam.
M. Podbielski - 19-02-2015, 00:36
Wszelkie uwagi odnośnie jakości korekty i redakcji proszę zgłaszać bezpośrednio do pani korektor i redaktor.
Wszelkie błędy w książce proszę zgłaszać przez PM, aby nie upublicznianić treści książki.
Z góry dziękuję.
Pozwolę sobie przedkładać opinie ludzi, którzy przeczytali książkę ponad tych, którzy również mają opinie mimo, że jej nie przeczytali i nadal cytować recenzje/opinie pisane przez ludzi, którzy postanawiają przeczytać dzieło, o którym chcą się wypowiedzieć.
To mój jedyny komentarz w tym zakresie.
Dziękuję.
Ashiro - 19-02-2015, 17:40
Żebyś się dumą pisarzyku nie udławił. Kulturalnie wydałem opinię, a ten zakrywa się opiniami i recenzjami z jakieś nołnejmowej strony jakby polskim Tolkienem był.
Pierwsza lepsza strona na temat Twojej "serii"
http://www.sierzantundsap...elski,5913.html
Niezłe ziółko z ciebie Michałku hehe.
Tak więc bujaj się z tym czymś co obok "polskich serii fantasy" nie stało i więcej pokory na przyszłość, bo to nie my musimy się reklamować na forum nieżyjącej giereczki.
Night Crawler - 19-02-2015, 17:47
M. Podbielski, przeczytałem twoją książkę wczoraj, nie spodobała mi się, jest prawde mówiąc bardzo kiepska, pozdrawiam.
M. Podbielski - 21-02-2015, 20:31
moje-ukochane-czytadelka napisał/a: |
Jest to pozycja obowiązkowa dla każdego fana fantastyki.
...
autor cały czas utrzymywał mnie w napięciu i ciekawości
...
Nie mogę się doczekać kiedy znów przeniosę się do tego świata
|
Pełna recenzja dostępna na moje-ukochane-czytadelka.blogspot.com/2015/02/242wojny-zywioow-przebudzenie-ziemi.html
Night Crawler - 21-02-2015, 20:34
To jest jakaś podrzędna strona z recenzjami, mało wiarygodna.
Książki zdecydowanie nie polecam.
Pavelas - 21-02-2015, 20:56
|
|