|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - MFO - Nie takie jak kiedyś.
D1nn3R - 11-10-2009, 16:29
sosna my kiedyś razem z mostano i kaszką staliśmy pod ballis jak jeszcze ochrony tam nie bylo w teamie i tak jak już wspominałeś były kulturalne rozmowy... ale jak już niekulturalne to i tak nie miały na celu obrażać innych Sosna pamiętam zawsze byłeś neutralem i jakoś ci to nie przeszkadzało w wygrywaniu walk z anty jednak czasami wtapiałeś ze mną poje (jak byłem jeszcze noobstatem)
ciekawe czy sobie mnie przypomnisz
SaKe - 11-10-2009, 16:32
D1nn3R napisał/a: | ciekawe czy sobie mnie przypomnisz |
Supcio, co to ma do tematu?
Co bylo, nie wroci.
Za duzo dzieci dostaje komputery na komunie.
D1nn3R - 11-10-2009, 16:39
eee tam... przejdziesz do takich miast jak folhord czy ballis i liczba newbie drastycznie spada
Sosna - 11-10-2009, 17:05
D1nn3R napisał/a: | Sosna pamiętam zawsze byłeś neutralem i jakoś ci to nie przeszkadzało w wygrywaniu walk z anty jednak czasami wtapiałeś ze mną poje (jak byłem jeszcze noobstatem)
ciekawe czy sobie mnie przypomnisz |
Napewno mnie z kimś nie pomyliłeś, ja praktycznie nie walczę swoim kontem od... no to będzie coś około 10 miesięcy, a moje walki na salamandrii można chyba policzyć na palcach jednej ręki
D1nn3R - 11-10-2009, 18:11
Sosna napisał/a: | Napewno mnie z kimś nie pomyliłeś, ja praktycznie nie walczę swoim kontem od... no to będzie coś około 10 miesięcy, a moje walki na salamandrii można chyba policzyć na palcach jednej ręki |
tyle że ja cie znam od 100 lvla a na 116 bylismy już razem w teamie z mostanem i kaszką... tak gdzieś 1,5 roku temu
SaKe - 11-10-2009, 18:22
D1nn3R napisał/a: | tyle że ja cie znam od 100 lvla a na 116 bylismy już razem w teamie z mostanem i kaszką... tak gdzieś 1,5 roku temu |
SaKe napisał/a: | Supcio, co to ma do tematu? |
A zawsze na mnie jest, ze offtopuje.
SaKe napisał/a: | Za duzo dzieci dostaje komputery na komunie. |
Fabregas - 11-10-2009, 19:44
...bo żeby mieć coraz wyższy level trzeba poświecić czas albo... pieniążki na MF'y A PLN'y mają, Ci którzy, ciężko na to pracują, albo dzieci, tych ciężko pracujących... a takich w Polsce mamy niemało (czyt. jest dużo dzieci, które przewalą kasę na SMSy, zamiast wykupić DotPay'em)
Małolaty dostaną linka z grą od kolegi. Zarejestrują się, poexpią i potem nie wiedzą co robic i leci spam: "Co to, jak to, pomóźcie!" albo jeszcze większe pierdółki Istny raj dla pedofila czasem...
Sosna - 11-10-2009, 20:38
Zapał przeciętnego 12-latka jest znacznie mniejszy niż "starszych" osób. Gra póki koledzy grają, a jak oni skończą (bo np. zbanują im konto za multi) to on też odpuszcza bo już nie gada się o tym w szkole.
Ale jakby nie spojrzeć to dobrze... zauważyłem, że ta rozmowa ma sens, wydaje mi się, że teraz problem, który wydawał się z początku ogólnym, staje się być teraz tylko częściowym, co sprawia, że wszyscy czujemy się lepiej
WarrIoR of LifE - 13-10-2009, 16:22
Tak i jeszcze głośno jest o tym mfo v3 nie no ... ... ...
NaPatelniChomik - 13-10-2009, 17:09
zapał zapałem, ale wydaje mi się że chcielibyście wszyscy nagle zostać GM albo moderatorami... pytanie co dalej... jesteście wszyscy w stanie pogodzić szkołe, zainteresowania a do tego gre i jeszcze bycie GM gdzie to ostatnie najwięcej czasu wymaga?
TEMATY: bo kiedyś nie było teraz, teraz jest inaczej co nie zmienia faktu że lepiej bądź gorzej, po prostu inaczej. Człowiek jak każde zwierze się przystosowuje do otaczającego go środowiska.
D1nn3R - 13-10-2009, 21:40
NaPatelniChomik napisał/a: | zapał zapałem, ale wydaje mi się że chcielibyście wszyscy nagle zostać GM albo moderatorami... pytanie co dalej... jesteście wszyscy w stanie pogodzić szkołe, zainteresowania a do tego gre i jeszcze bycie GM gdzie to ostatnie najwięcej czasu wymaga? |
poruszyłeś ważny temat... widzicie że żaden gm nie ma w życiu łatwo i już takowe bycie gmem nie jest taką frajdą jak sama gra... poza tym gdy już podejmiesz się tego obowiązku nie możesz z niej natychmiastowo zrezygnować... nauczycie się rozumieć innych ludzi a nie tylko bezpodstawnie krytykujecie (chociaż krytyka czasem jest wskazana )
ADIHC1 - 13-10-2009, 22:21
D1nn3R napisał/a: | żaden gm nie ma w życiu łatwo |
Zabrzmiało to tak, jakbyśmy byli z rodzin patologicznych, hehe..
D1nn3R napisał/a: | chociaż krytyka czasem jest wskazana |
Konstruktywna krytyka jest zawsze wskazana.
D1nn3R - 15-10-2009, 20:07
niektórych graczy po prostu trzeba zrozumieć wiem że i tak jest was mało i duzo roboty macie, ale to nie powinno być tak jak jest
(a jest dowód > rozpatrzenie > ban/unban)
powinna zostać odbyta rozmowa z graczem, a jeżeli:
a) wyraził skruche, przeprosił lub przynajmniej widać że to ogarnięty człowiek - można dać mu drugą szanse, lub zmniejszyć karę
b) jeżeli wyzywa daje puste słowa, przekomarza się - nawet możnaby zwiększyć karę.
ale powinni jak ktoś (nie wiem czy tu) wspomniał tacy pomocnicy gmów od brudnej roboty typu bluzgi na czacie
michol11 - 15-10-2009, 20:33
Ha, każdy GM powinien najpierw po nadaniu bana, napisać do gracza czy zgadza sie z tym banem, jeżeli nie to dlaczego itp... Jego "argumenty" jezeli owe sa, powinien rozpatrzeć i ponownie zastanowić sie nad kara, lub sprawdzic autentyczność dowodów na jego "niewinność".
Czasem GM nawet nie odpisze na zażalenie odrazu zamyka ten dział.
To jest moje zdanie.
Co do teamatu.... Faktycznie MFO nie jest juz takie jak kiedyś. Jest o wiele mniej graczy, zaszły bardzo wielkie zmiany w strukturze gry.
Ale cóż na to poradzic każda gra nawet MFO się rozwija i nie można tego zatrzymywać.
cybershot - 15-10-2009, 20:37
michol11 napisał/a: | Ha, każdy GM powinien najpierw po nadaniu bana, napisać do gracza czy zgadza sie z tym banem |
jeszcze czego, może postawić mu piwo dla milszej rozmowy? : )
michol11 napisał/a: | Czasem GM nawet nie odpisze na zażalenie odrazu zamyka ten dział. |
Skoro są to standardowe wymówki a GM jest pewien swojej racji to po co prowadzić dalej rozmowę? : >
|
|