|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Obliczanie Ataku
BULWAHR - 25-05-2007, 08:34
ADIHC1 ja po ostatnim updacie obserwuje że z obroną nic sie w trakcie nie zmieniało. Pe_ja moim zdaniem wartości potrzebne do uzyskania obrony w 100% efektywnej mogą wynosić około 150 pkt bazowych (co daje 409 pkt obrony), tutaj też trzeba pamiętać że gemy wity/inta podnoszą wartość BAZOWEJ obrony a nie ze sprzetem. Mozna dołożyć 1 - 2 gemy wity/inta i to może wpłynąć czasem znacznie na efektywność obrony (choć ja rzadko z takiego rozwiązania korzystam). Na pewno 200 pkt bazowych zagwarantuje w pełni efektywnie działający pancerz.
ADIHC1: jeśli te osoby o których wspominałeś miały 1 pkt obrony na lvl to wydaje mi sie że nie miały w bazie 150 pkt i ja wątpię żeby to dawało im 100% efektywności.
Jest jeszcze jedna kwestia, ADIHC1 Ty jesteś magiem i nie zapominaj że jakiś czas po updacie zostały skorygowane atrybuty podnoszące atak maga. Moim zdaniem to mogła by być kwestia dlaczego Twoje hity wzrosły, a nie to że im obrona spadła, no ale nie dam za to głowy
Tak czy inaczej nie polecam na dzisiaj hybrydom posiadania więcej niż 160 - 170 pkt w obronie na dzisiaj
ADIHC1 - 25-05-2007, 12:37
BULWAHR napisał/a: | trzeba pamiętać że gemy wity/inta podnoszą wartość BAZOWEJ obrony a nie ze sprzetem |
Tego nie wiedzialem. A wiec tym bardziej hity powinny sie pokrywac, z tymi wyliczonymi.
140 obrony bazowej + kilka gemow inteligencji, a ja jednak zadawalem mu hity srednio o
ponad 30% wieksze.
BULWAHR napisał/a: | Ty jesteś magiem i nie zapominaj że jakiś czas po updacie zostały skorygowane atrybuty podnoszące atak maga |
Wiem o tym. Wczesniej hity wychodzily zbyt male. Teraz tym bardziej wszystko powinno
sie zgadzac - w koncu 1ptk. to 1% wiekszy hit. Poza tym sparingi staralem sie robic gemem,
przy ktorym bedzie jak najmniejsza roznica atrybutow.
Chyba poszperam za tymi sparingami i Cie pomecze na PW ( ; P ) - zobaczysz, ze jakas
druga zmiana miala miejsce w obronie. Wtedy jeszcze nie bylo zmiany w atrybutach.
BULWAHR - 25-05-2007, 13:50
Hmmmm, no możliwe że jakaś zmiana była w obronie..... ale w takim razie ja jej nie poczułem, moja obrona cały czas była dość podobna i moje ataki też według moich przewidywań....... moze tylko Ciebie admin posabotował
Tomi - 25-05-2007, 14:49
Nie było żadnych zmian we wzorach obrony od baaaaaardzo dawna.
Ice-Man - 25-05-2007, 19:01
A może go tak zlagowało, że update obrony doszedł do niego dopiero teraz?
ADIHC1 - 25-05-2007, 19:31
Sprawa po czesci rozwiazana - dostrzeglem pewna zaleznosc miedzy
walkami, w ktorych pojawily sie przeklamania. Wiec doszedlem czego
to moze byc wina. Ale ciii ; >
Bluski - 28-05-2007, 17:29
Dlaczego tutaj wypowiedziano sie jak obliczyc atak a moj temat o tym jak wyliczyc(albo chociaz od czego to zalezy) zostal od razu zamnkniety?
fnatic - 28-05-2007, 18:07
Pitazboras napisał/a: | (o nieee, napisałem posta pod Windowsem ciii... może nikt nie zauważy) |
za pozno jaki jest wzor na obliczenie rzeczywistej obrony ?
ADIHC1 - 28-05-2007, 19:51
Pe_ja napisał/a: | jaki jest wzor na obliczenie rzeczywistej obrony ? |
Tego nikt nie wie dokladnie (poza adminem, hehe) - zrob kilka sparingow,
a moze Tobie uda sie wyprowadzic jakis wzor i podziel sie spostrzezeniami.
Nie ma lekko ; >
Pitazboras napisał/a: | napisałem posta pod Windowsem |
Ha! Mam Cie ; >
Medkubo - 19-07-2007, 23:08
Dało się do czasu obliczyć TERAZ SIE NIEDA
Przecież atrybuty zaczęły działać obliczenia nie będą dokładne...
Pozdro
Kawu_ - 20-07-2007, 01:07
Medkubo napisał/a: | Dało się do czasu obliczyć TERAZ SIE NIEDA |
Udowodnij.
Medkubo napisał/a: | Przecież atrybuty zaczęły działać |
Kiedys tez dzialaly.
Medkubo napisał/a: | obliczenia nie będą dokładne... |
Nigdy takie nie byly.
fnatic - 20-07-2007, 06:34
Medkubo napisał/a: | Przecież atrybuty zaczęły działać obliczenia nie będą dokładne... |
To zacznij je brać pod uwagę gdy obliczasz .
Kawu_ napisał/a: | Medkubo napisał/a: | obliczenia nie będą dokładne... | Nigdy takie nie byly. |
Z tym się zgodzę . zawsze jest jakieś odchylenie (~15% + krytyki )
ADIHC1 napisał/a: | Pe_ja napisał/a: |
jaki jest wzor na obliczenie rzeczywistej obrony ? |
Tego nikt nie wie dokladnie (poza adminem, hehe) - zrob kilka sparingow,
a moze Tobie uda sie wyprowadzic jakis wzor i podziel sie spostrzezeniami. |
Nie ma lekko ; >
[/quote]
już mniej więcej znam ten wzór jeśli ktoś chce szczegóły to może się zgodzę na PW napisać
Msokol - 03-08-2007, 11:56
troche popratane to jest i moze sie nie sprawdzac
bo nie wiesz ile koles ma obrony to tylko sie przypuszczenia
zycze powodzenia w liczeniu
BULWAHR - 08-08-2007, 14:06
dam wskazówkę:
Obronę przeciwnika najłatwiej obliczyć analizując jego (w kolejności): HP, siłe ataku (u maga MP od razu podaje jego atak), szybkość, szczęśćie (tą cechę najtrudniej obliczyć) i pozostałe pkt pozostają na obronę . Gdy sie zna obrone bazową to dalej juz jest z górki
Anonymous - 08-08-2007, 14:08
BULWAHR napisał/a: | (u maga MP od razu podaje jego atak) |
No nie wiem. Bo są jeszcze eq, które mają bonus do MP co może nas zmylić.
Ps
Czemu już tak ostro nie expisz?
Załamałeś się po tym jak Cie funreal wyprzedził?
|
|