|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Oddanie miksów
mklem1 - 11-07-2007, 20:00
Ja nieraz nie rozumiem Ludzi jakoś, gram na 2 światach i nigdy nie mailem problemów z miksami.
W większości przypadków jest to zle nastawiony skrypt Inta i tyle
Radze nad tym popracować
A co do propozycji to co sie ma niby dziać ze zużytymi miksami ??
Po walce może wyskoczy komunikat "czekaj twoj gracz jest w trakcie zwracania miksów "<Wymiotuje>
Kto wogole wymyslil ten temat
MISTRZ MAGOW2 - 11-07-2007, 20:06
szkoda mu 30G no nieprzesadzaj niemusisz stać przed wioską możęsz wejsc nikt cie niezatakuje niebendzie remisu
TheQuestion - 11-07-2007, 20:06
Ja gram tylko na 1 świecie... i musze przyznać że początki nie były łatwe ale jest dużo sposobów na dostawanie miksów (potworki, kasa z targu) ja troche pomyślałem i znalazłem rozwiącanie... (obecnie mam 90 eliksirów )
~Fret~ - 11-07-2007, 20:28
Właśnie zrobiłem nową postać...Expie sobie expie patrze a tu mam po 30+ mixów many i życia lev.1 (kupiłem 10 na początek) więc mi nie mówcie że nie macie kasy na takie mixy Każdego mixa da sie odrobić w moment więc nie przeginajcie z tym że macie waste....Jeżeli w pojach o nic używacie Eli no to i tak się wam opłaca bo wiecie jak się wam układa inta/staty/eq.
Creep - 11-07-2007, 21:28
Tak to jest na oficjalnym forum. Są tu sami goście co zgrywają ważniaków.
Charlie - 11-07-2007, 21:35
Na nie...zależy ci na mixach ? nie walcz albo wywal je z inteligencji ^^
Pomyślcie zanim coś napiszecie...może jeszcze wogóle sie mixy niebędą tracic ?
Nadodatek obciążyło serwer...musiał by on odróżniac zwykłe walki od remisów co spowodowało by jakieś tam obciążenie
TheQuestion - 11-07-2007, 21:50
Creep napisał/a: | Tak to jest na oficjalnym forum. Są tu sami goście co zgrywają ważniaków. |
Ja się za ważniaka nigdy nie uważałem..
A ja myśle że mu chodziło o miksy lv 3, 4 kiedy jeszcze ich w sklepie kupić nie może i musi na targu... a to już wydatek sporego rzędu.
RaMzEs - 11-07-2007, 22:05
Tylko Werto się obczaił a reszta bałwanków nawet mózgu nie wysiliła, ciekawe bo jakbyście myśleli choć trochę zgodnie z naturą tego tematu to wpadlibyście na myśl że nie chodzi o marne i tanie LV1 i LV2 omg, myślą że są mądrzy a tematu zrozumieć nie potrafią
mklem1 - 11-07-2007, 22:13
Jak ktoś prowadzi tak postać ze w devos (ok 1,8K-2K życia ma postać) a on może ma i 3K to sie nie dziwie ze brak mu butelek. Podczas dawania w Hp też trzeba brać pod uwagę możliwość leczenia sie dostępnymi środkami
Inaczej już sprawa wygląda już z wyższym lv
Charlie - 11-07-2007, 22:19
RaMzEs napisał/a: | Tylko Werto się obczaił a reszta bałwanków nawet mózgu nie wysiliła, ciekawe bo jakbyście myśleli choć trochę zgodnie z naturą tego tematu to wpadlibyście na myśl że nie chodzi o marne i tanie LV1 i LV2 omg, myślą że są mądrzy a tematu zrozumieć nie potrafią |
no ale kozaczysz
oto treśc twojej propozycji :
RaMzEs napisał/a: | Hej mam propozycję aby po pojedynku którego wynikiem będzie remis oddano stracone miksturki, bo i tak bez sensu tylko je się traci a z tego nic nie ma a czasem typek atakuje 100 razy bo jest debilem i tracę ponad 20-30 mikstur cennych i drogich |
I co ? Jakoś tu niewidze by było coś o mixach 1,2...łyso ci teraz ?
Masz mało mikstur ? bo napewno ciągle walczysz...chodź od czasu do czasu an węże,pająki i osy to ci miksó przybędzie...co do wyższych levelów 13-17 to kasa idzie raz dwa więc problemó z kupowaniem miksturek niema ^^
Co do tego 100 razy atakowania poradze ci jedno...poczekaj aż gracz sobie pódzie i dopiero wyjdź z imasta...a co do słowa "debil" to jest obraza...każdy atakuje kogo chce i mu tego niezabronisz...btw możesz sobie przezywac graczy na PW a nie na forum...
Pitazboras - 11-07-2007, 22:38
RaMzEs napisał/a: | Tylko Werto się obczaił a reszta bałwanków nawet mózgu nie wysiliła, ciekawe bo jakbyście myśleli choć trochę zgodnie z naturą tego tematu to wpadlibyście na myśl że nie chodzi o marne i tanie LV1 i LV2 omg, myślą że są mądrzy a tematu zrozumieć nie potrafią |
Dobra... To teraz ty wysil mózg i odpowiedz mi na pytanie:
Za przegraną nie zwraca się mikstur. Za wygraną nie zwraca się mikstur. To dlaczego, do sami wiecie czego nędzy, ma się zwracać za remis? Bo
RaMzEs napisał/a: | Hej mam propozycję aby po pojedynku którego wynikiem będzie remis oddano stracone miksturki, bo i tak bez sensu tylko je się traci a z tego nic nie ma |
raczej mnie nie przekonuje. Z przegranej też nic się nie ma, a nie została uwzględniona w twojej propozycji. Zanim zaczniesz obrażać innych użytkowników, pomyśl lepiej nad logicznością swojej propozycji.
TheQuestion - 11-07-2007, 23:53
mklem1 napisał/a: | Jak ktoś prowadzi tak postać ze w devos (ok 1,8K-2K życia ma postać) a on może ma i 3K to sie nie dziwie ze brak mu butelek. Podczas dawania w Hp też trzeba brać pod uwagę możliwość leczenia sie dostępnymi środkami
Inaczej już sprawa wygląda już z wyższym lv |
A może nie to że jemu sie nie leczy cale zycie tylko to że się chce dłużej leczyć?
Pitazboras napisał/a: | RaMzEs napisał/a:
Tylko Werto się obczaił a reszta bałwanków nawet mózgu nie wysiliła, ciekawe bo jakbyście myśleli choć trochę zgodnie z naturą tego tematu to wpadlibyście na myśl że nie chodzi o marne i tanie LV1 i LV2 omg, myślą że są mądrzy a tematu zrozumieć nie potrafią
Dobra... To teraz ty wysil mózg i odpowiedz mi na pytanie:
Za przegraną nie zwraca się mikstur. Za wygraną nie zwraca się mikstur. To dlaczego, do sami wiecie czego nędzy, ma się zwracać za remis? Bo
RaMzEs napisał/a:
Hej mam propozycję aby po pojedynku którego wynikiem będzie remis oddano stracone miksturki, bo i tak bez sensu tylko je się traci a z tego nic nie ma
raczej mnie nie przekonuje. Z przegranej też nic się nie ma, a nie została uwzględniona w twojej propozycji. Zanim zaczniesz obrażać innych użytkowników, pomyśl lepiej nad logicznością swojej propozycji. |
Pit za przegraną nie dostajesz nic bo... przegrałeś... za wygraną masz nagrode bo wygrałeś...analogicznie za remis nie powinieneś tracić nic.
A teraz do rzeczy...Mi to ryba bo ten problem mnie już nie dotyczy a tak jak mówiłem są sposoby uporania się z tym...
MichuL - 12-07-2007, 00:11
jak nie chcesz zużywać eliksirów to nie walcz
jeżeli chcesz walczyć to wygrywaj...
" myślą że są mądrzy a tematu zrozumieć nie potrafią"
a ty rozumiesz ironię, cynizm i takie tam rzeczy ?
Pitazboras - 12-07-2007, 00:22
Obecnie jest tak:
Za wygraną - EIRG zdobywamy miksturki tracimy
Za remis - EIRG bez zmian miksturki tracimy
Za przegraną - EIRG tracimy miksturki tracimy
Propozycja jest taka:
Za wygraną - EIRG zdobywamy miksturki tracimy
Za remis - EIRG bez zmian miksturki bez zmian
Za przegraną - EIRG tracimy miksturki tracimy
Czemu? Czy ktoś mi to wreszcie wytłumaczy?
Werto3D napisał/a: | Pit za przegraną nie dostajesz nic bo... przegrałeś... |
Ha, powiedziałbym nawet, że tracę - EIRG a w dodatku zużyte mikstury.
Werto3D napisał/a: | za wygraną masz nagrode bo wygrałeś... |
Mam nagrodę? No tak, niby mam - EIRG... ale mimo że wygrałem, to tracę mikstury. Innymi słowy może dojść do takiej sytuacji, że na wygranej więcej straciliśmy niż zyskaliśmy (jeśli np. zużyliśmy 4 eliksiry, a dostaliśmy od przeciwnika jakieś marne miedziaki).
Werto3D napisał/a: | analogicznie za remis nie powinieneś tracić nic. |
Nic? Przecież nawet przy wygranej "coś" się traci (jak pokazałem przed chwilą - czasami nawet więcej niż się zyskuje). Jeśli ta propozycja weszłaby w życie, doszlibyśmy do alogicznej sytuacji, w której czasami bardziej by się opłacało zremisować niż wygrać. Do tego chcecie doprowadzić? Bo ja nie.
TheQuestion - 12-07-2007, 01:41
Ja nie mówie że mi sie ten pomysł podoba tylko że wszyscy na niego naskoczyliście nie dokońca rozumiejąc o co chodzi... No i to tyle z mojej strony.
|
|