My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - TARG - USPRAWNIENIA, KTÓRE MUSZĄ BYĆ!!!

Panus1990 - 25-08-2007, 16:34

We wszystkich punktach jestem na tak
po za tym ostatnim który mówi o tym że minimalna cena wywoławcza to 50 % wartości przedmiotu.

Jest taki moment w grze żę kasa jest bardzo potrzebna do przekupywania strażników itp.
Robiłem wtwty co sie dało żeby zdobyć kase i sie kupowało wszystko poniżej 50% wartości
właśnie po to żeby sprzedać drożej choćby w sklepie...

P.S
Nie wiem czy ma sesns to że aukcja trwa 3 dni jak 80% graczy ogląda wystawione rzeczy najdalej do 3 strony, bo chcą żeby aukcja się szybko skończyła...
Według mnie jest to strata czasu.

Kactuzz - 25-08-2007, 16:51

Zahir napisał/a:
Niezly pomysl na chowanie pieniedzy. Przyklad: Wystawiasz skore z dzika na aukcji i podbijasz jej cene do maksymalnej ilosci posiadanych przez Ciebie pieniedzy. Potem idziesz walczyc o kase i w przypadku przegranej nic nie tracisz. Ten pomysl nie przejdzie - jest to forma depozytu pienieznego, tudziez banku i nie bedzie raczej zrealizowana.

Jemu chyba chodziło o przebijanie własnej oferty, nie licytowanie wystawionych przez siebie przedmiotów.

Zahir - 25-08-2007, 17:12

kactuzz napisał/a:
Zahir napisał/a:
Niezly pomysl na chowanie pieniedzy. Przyklad: Wystawiasz skore z dzika na aukcji i podbijasz jej cene do maksymalnej ilosci posiadanych przez Ciebie pieniedzy. Potem idziesz walczyc o kase i w przypadku przegranej nic nie tracisz. Ten pomysl nie przejdzie - jest to forma depozytu pienieznego, tudziez banku i nie bedzie raczej zrealizowana.

Jemu chyba chodziło o przebijanie własnej oferty, nie licytowanie wystawionych przez siebie przedmiotów.

Co to znaczy przebijanie wlasnej oferty? Wlasna oferta, to przedmiot wystawiony przez siebie. W tej chwili nie mozna go przebijac. Zle sformulowane zatem zostalo zdanie.

Rozumiem w tej chwili, iz chodzilo o przebijanie aktualnie licytowanej przez siebie aukcji. Problem jednak polega na tym, ze to prowadzi takze do przekretow - przekazywanie kasy.

Kactuzz - 25-08-2007, 17:28

No ja też źle dobrałem słowo hehe
No tak ale czy ta opcja wejdzie czy nie przekręty z kasą i tak będą.
A często damy inna cenę niż chcieliśmy i potem musimy czekać aż nas ktoś przebije.

Gailard - 25-08-2007, 22:21

Zahir napisał/a:

Co to znaczy przebijanie wlasnej oferty? Wlasna oferta, to przedmiot wystawiony przez siebie. W tej chwili nie mozna go przebijac. Zle sformulowane zatem zostalo zdanie.

Rozumiem w tej chwili, iz chodzilo o przebijanie aktualnie licytowanej przez siebie aukcji. Problem jednak polega na tym, ze to prowadzi takze do przekretow - przekazywanie kasy.

Oferta może być kupna lub sprzedaży. Jedna strona oferuje towar, druga oferuje kasę. Pisząc o przebijaniu własnej oferty miałem na myśli oczywiście przebijanie właśnie licytowanej przez siebie aukcji. Przebić wystawianego towaru raczej się nie da ;)
Może faktycznie nieprecyzyjnie. Sorki.

Nie wiem natomiast co to ma do przekazywania kasy??
Jeśli gracz A chce przekazać 1mln graczowi B to po co miałby to robić na raty? Wystarczy zaczekać na koniec aukcji i po prostu zalicytować 1mln. Prostsze i bezpieczniejsze...

Zahir - 26-08-2007, 04:55

Chodzi o to, ze jesli gracz A mialby 990tys i chcial przekazac 1 mln innemu graczowi, to doexpilby na przyklad i podbil pozniej cene do 1 mln. Wlasnie korzystajac z przedstawionego przez Ciebie schematu.
Son Goku SSJ - 26-08-2007, 15:53

Zahir napisał/a:
Chodzi o to, ze jesli gracz A mialby 990tys i chcial przekazac 1 mln innemu graczowi, to doexpilby na przyklad i podbil pozniej cene do 1 mln. Wlasnie korzystajac z przedstawionego przez Ciebie schematu.

Zgadzam Sie z Tym Ale Jak Ja Mam Sporo Np. Kasy I Chce Do Banku Schować a Gracz
Wystawia Przedmiot Który Jest Wart 300000 A Ja Daje Żeby Sobie Schować 1 Mln To GM Potwierdzi Jako Oddawanie Kasy Poprzez Targ (Wiedz Bana Nie Chce Dostać) Wiedz Tak Nie Robie. :/
Pozdrawiam.

Sebziro - 26-08-2007, 18:27

Moim zdaniem 1 punkt jest najsęsowniejszy ponieważ miksy lv 1 są najcześciej wykorzystywane podczas przekazywania złota na targu
Gailard - 27-08-2007, 17:28

Zahir napisał/a:

A to też nie jest problem...
Gracz A robi 3 różne licytacje np 3 razy 1 skóra dzika.
Gracz B ma 990 więc licytuje 1. Potem doexpia i licytuje kolejną....
Oczywiście można temu zapobiec.... zmniejszając ilośc licytacji z 3 do 1.

Ale nie o to chodzi aby wylewać dziecko z kąpielą. Jeśli chcemy walczyć z nieuczciwymi graczami to róbmy to innymi metodami a nie ograniczając grywalność normalnym....
Ostrzejsze kary i tyle.

Skailer - 27-08-2007, 18:09
Temat postu: Re: TARG - USPRAWNIENIA, KTÓRE MUSZĄ BYĆ!!!
Cytat:
1. Całkowity zakaz sprzedawania mikstur życia/many Lv 1 w każdym mieście.

Pomysł dobry to może zapowiec przekrętom na tergu g:bunny

Cytat:
2. Zakaz sprzedawania przedmiotów, które można kupić w sklepie w tym mieście (ewentualnie jeszcze we wcześniejszych).

g:galy A co ja zrobie jak nabije gem i chce go sprzedać??No i kupie coś w sklepie a nagle patrze na targu jest lepszy i go udalo mi sie kupić wtedy starego się chce pozbyć a tu bum niemoge g:galy

Cytat:
3. Powinna być możliwość kupienia mikstur począwszy od 1 do możliwego dostępnego w danym mieście, np. dziwne jest to, że w pewnym mieście można kupić mikstury Lv 3 i 4, a 1 i 2 już nie (czasami mikstury niższego Lv. przydają się, np. z questem z "kaktusami").

Ten pomysł mi się podoba niema tu nic do komentowania :bunny

Cytat:
4. Przy sprzedaży większej ilości przedmiotów (dotyczy głównie mikstur), powinna być podana całkowita cena wartości, bo aktualnie jest tak, że np. sprzedajemy 100 mikstur Lv 4, natomiast wartość pisze - 400. Jest to wartość oczywiście jednej mikstury, a bardziej wygodnie powinno być tak:
Wartość za sztukę: XXX G
Całkowita wartość: 100 x XXX = YYYYYY G

Tu nierozumiem oco ci chodzi :/

Cytat:
5. Ponieważ raczej nie sprzedaje się EQ/Gemów w ilościach innych niż 1, to opcja wpisania ilości sztuk powinna być dostępna TYLKO i wyłącznie dla mikstur. Główny powód: jaki ma sens kupowania np. 2x Sękaty pierścień? Nic na nie da ten drugi... Jedynie możemy go stracić w walce.

Dobry pomysł raz kupilem niechcący 2x Omnikron a ten 2 niechciał się sprzedać i wkońcu sprzedałem go w sklepie :???:

Cytat:
6. Uciążliwym elementem (szczególnie po update) jest to, że można wystawić jedynie 3 rzeczy na targu, w pewnym czasie. Ja proponuję takie rozwiązanie:
- Przy wystawianiu wybieramy datę zakończenia aukcji (proponuję zwiększyć maksymalną ilość dni jaką można wybrać - 5 dni w przyszłość)
- Przedmioty możemy wystawiać maksymalnie 2 (ewentualnie 3) na jeden dzień, czyli całkowita pula przedmiotów jaką możemy wystawić to 10 (lub 15). I przez najbliższe 5 dni wszystkie aukcje się kończą

Przydatna rzecz g;) niechce mi się już rozpisywać g:P ale napweno się przyda g:bunny

Cytat:
7. To głównie punkt z punktu widzenia GM, chodzi o to, że czasami otrzymujemy zgłoszenia (zgłaszanie podejrzanej aukcji) w którym ktoś sprzedaje jakiś dosyć cenny przedmiot za 1 G. Oczywiście ma prawo, ale i tak wiadomo że ktoś na pewno taką cenę podbije, np. po to, aby kupić tanio i sprzedać drożej nawet w sklepie. Takie zgłoszenia nie mają sensu, i proponuję zrobić tak, że minimalna cena za jaką można sprzedać dany przedmiot, to cena jaką otrzymamy za sprzedaż w sklepie (50% wartości).

^_^

Używając określenia "mikstury" mam na myśli mikstury życia/many, regeneracji oraz eliksiry.

Jak powiedziałeś to sprawa GM'ów więc w tym niech się GM'owie wypowiedzą g:bunny

To tyle z mojej strony g;)