|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Czy nie za dużo ?
suv - 05-09-2007, 22:55
odnosze sie do tworcy topicu - jakies brednie piszesz chlopie na moim levelu jestem wstanie pokonac kazdego +3/-3 a nie mam najlepszego eq jak anielski badziew czy spartanski badziew
mnietuniema - 05-09-2007, 23:09
Justice napisał/a: | Takie "grube" przedmioty pozwalają na zażegnanie problemu nadmiaru kasy w grze. |
to jest tylko przepływ golda pomiędzy graczami....
a nadmiar gotówki? pomnóżmy te średnio 40kk ze skrzynek przez liczbę graczy którzy przeszli upka... efekt jest taki że eliksiry po ponad 2kk chodzą co wywołuje chyba nieco konfliktów na linii gracze - [GM].... problem raczej się pogłębia, no chyba że jeszcze coś na nas w upku czeka....
ale ceny faktycznie spadną..... przynajmniej niektórych itemków - tak jak to i z pierścieniem obrony było - po pierwsze dlatego że będzie ich więcej, po drugie - część graczy mając kilka pozycji na liście zakupów nie będzie szalała na targu, ale to dopiero po najbliższym pucharze, bo przed to jeszcze, tradycyjnie, duuuużo golda zmieni właściciela
Anonymous - 06-09-2007, 13:44
WG mnie dobrze jest jak jest dlaczego?? Dzieki, ze jest tyle itemów mozna robic rozne rodzaje stayow, po prostu jest wiecej taktyk. a tak to same noob staty by latały.
Aldarion - 07-09-2007, 17:16
Cytat: | Moim zdaniem w My-Fantasy jest zbyt dużo rzadko spotykanych przedmiotów, a one mają staty takie, dzięki którym można wygrywać prawie wszystkie walki. |
Cytat: | Co sądzicie o tym, żeby administratorzy zmniejszyli ilość takich przedmiotów w My-Fantasy Offline, bo nieco psują one radość rozdawania dobrze statystyk. |
Cytat: | Będę szczery. Ar ma rację... zdecydowanie za dużo jest unikalnych itemów | .
Tak, z pewnością problemem jest to, że rzedkich przedmiotów jest dużo.
Pomijam to że wygląda to mi na sprzeczność ale skoro itemków, dzięki którym wygrasz większośc walk jest w cholerę czy to aby na pewno nie prowadzi to do wyrównania poziomu?
Pomyśl co by było (albo raczej co było - na przykładzie już wspomnianych brązowych rękawic) jesli w grze jest MAŁO rzadkich itemów, które - jak na rzadkie przedmioty przystało - dają dosyć duże premie.
Co się dzieje w takiej sytuacji? Ceny osiągały by ceny ogromne nawet dla TOP golda o przeciętnych graczach już nie mówiąc.
Cytat: | mają szczęście i trafi im się taki przedmiot w walce z bossem, ale nie jest to łatwe i przez to robią się za duże różnice w statach z ekwipunkiem między graczami i coraz mniej w grze liczy się to, jak kto staty rozłoży. |
Tak, trudno jest mieć szczęście - jednak jeszcze trudniej jest mieć na tyle cholernego pecha żeby ze wszystkich bossów ci same gówna wypadały.
A co do tego, że coraz mniej się liczy jak kto staty rozłoży - nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Ale jesli nawet gdyby (podkreślam - GDYBY) tak było nie zmienia to faktu że wygrywają osoby lepsze - nawet jeśli nie potrafią stworzyć genialnych statystyk, to nadrabiają to większą ilością czasu spędzonego w grze, na targu.
Cytat: | Wszystkie z tych unikalnych przedmiotów są zgarniane na targu przez graczy z top 50 w złocie i nigdy się nie ma szans ich kupić, co znacznie obniża nasze szanse podczas walki. Np. jakiś gracz kupi sobie anielską szatę (chodzi bardzo drogo na targu i ma najlepsze staty ze zbroi na maga) za załóżmy 99 milionów. |
Dlaczego mówisz o graczach top 50 golda jak o kimś z kosmosu? To są normalni gracze i nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności typu układanie statystyk do dołączenia do tego grona. Wystarczy 20 minut więcej poświęcić na mfa i za jakiś czas również znajdziesz się w tej 'elicie'
Przyzam się szczerze, że wczoraj dopiero kupiłem anielską szatę - nie dlatego, że zbierałem kasę ale z powodu... braku jej dostępności na targu
Kakashi_Hatake - 07-09-2007, 18:16
a co wy się tak czepiacie tej anielskiej szaty ??
Ja ją mam (wypadła mi) ale nie będę mógł jej załorzyć jeszcze przez długi czas...
A wogóle można by coś takiego wprowadzić (jak w niektórych grach RPG ) że każda broń ma określoną swoją wytrzymałość np. Płaszcz Gail ma jej 850 a anielska szata ma jej 1000
po każdym trafionym (w nas) uderzeniu wytrzymałość przedmiotu spada o jeden...
W tym wypadku gracze nosi by ekwipunek który można kupić w mieście a ten lepszy zostawiali by na turnieje bosy itp
oczywiście by to spowalniało grę itp mogło by to pomóc (chyba)
Dionomites - 07-09-2007, 19:07 Temat postu: Re: Czy nie za dużo ? Moim zdaniem jest to zly pomysl. To nie zalezy wszystko od rzadnych przedmiotow trzeba troche myslec
xJedix - 08-09-2007, 11:04
Cytat: | w My-Fantasy Offline |
Co to za gra? My-Fantasy Offline?
Co do tematu. Przed upkiem sprzedaje się wszystko żeby potem po upie skupić co trzeba. Wtedy nie będziesz narzekał na brak eq.
|
|