My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Powrót do miasta

xJedix - 06-09-2007, 21:43

A co jak nie ma bossa w pobliżu? Np. Jest się już po fabule i na exp się wybierasz i nie wracasz kiedy jest potrzeba... Masz 50 mln złota i jak tu dojść? Na Nie
Corso - 06-09-2007, 21:46

Jak nie ma już bossów to czekasz na następnego upka g:P

A na poważnie - jak nie ma to przegrywasz z potworami bo innego wyjścia nie ma. Wtedy gdy zależy ci na złocie to sms i doładowanie ruchów.

Dario - 06-09-2007, 21:46

Realizm? hmm... to troche dziwne np. Drzewiec mnie powali i ja nagle sie budze obok niego on mnie olewa lecze sie i wracam do domu, a jak potworek mnie powali to "teleportuje" się do miasta... hmmm chyba coś tu nie halo... jeśli ma to być realistyczne to:

Padłeś...

pojawia się tekst:

Byłeś nieprzytomny lecz miałeś szczęście i napotkał Cię jakiś człowiek który przeniósł Cię do najbliższego miasta...

Czasem mogłoby się pojawić:

Byłeś nieprzytomny i ujrzał Cię pewien człowiek jednak nie pomógł Ci tylko Cię okradł, lecz potem odprowadził do miasta...

I traciło by się np. 1% złota... Lub więcej zależnie od poziomu

To mogłoby zależeć od szczęścia postaci i miejscu w którym postać padła... Oczywiście mogłoby być owiele więcej wariantów...

mogło by wybrać się kilka osób które by pracowały nad "realistycznością" i "klimacie"

To byłoby realniejsze a nie "teleport"

A jeśli chodzi o to że np. spotykasz gdzieś kogoś drugi raz... animacja wtedy mogłaby się zmienić:

np. To znowu ty? szykuj się na śmierć!

Sądzę że wszyscy gracze będą na nie... Ale dlaczego? Dlatego że straciliby więcej kasy i nie byłoby to po ich mysli... Więc znam wasze zdanie ;]

xJedix - 06-09-2007, 21:49

Cytat:
Byłeś nieprzytomny i ujrzał Cię pewien człowiek jednak nie pomógł Ci tylko Cię okradł, lecz potem odprowadził do miasta...

Jak można okraść i odnieść do miasta :P Jak to byłby jakiś banita to pewnie by dokończył okradając :P

Dario - 06-09-2007, 21:54

No też tak myślałem ale w końcu jakoś wrócić musisz, żeby napisać że spotkał Cię drugi to troche dziwnie by było bo jakiś fart by musiałbyć żebyś spotkał kogoś w Wielkim lodowcu...
No wiesz sumienie go złapało widzi jakiegoś gościa leżącego pobitego to mu tak czy siak mógłby pomóc

Sintui - 07-09-2007, 06:00

Nie masz ruchów? Kup MFy ...
Mówisz, że bez inty dajesz rady zabić stwory? Podaj mi profesję to tak ustawię inte że padniesz z każdym napotkanym stworkiem ...
Poza tym trzeba dokładnie zaplanować wyprawę na bossa ... a jak Ci ruchów braknie to patrz na początek mojej wypowiedzi (sposób 100% - zawsze działa g:P )

Corso - 07-09-2007, 15:25

Cytat:
Nie masz ruchów? Kup MFy

A co z biedniejszymi graczami albo takimi co nie mają telefonu g:> ?

Cytat:
Mówisz, że bez inty dajesz rady zabić stwory? Podaj mi profesję to tak ustawię inte że padniesz z każdym napotkanym stworkiem

Mag, 30 lvl, ma paść na dzikach g:>

Cytat:
Poza tym trzeba dokładnie zaplanować wyprawę na bossa ... a jak Ci ruchów braknie to patrz na początek mojej wypowiedzi (sposób 100% - zawsze działa g:P )

Przed upkiem na leecha straciłem 30 MF na doładowania żeby dojść g:> na powrót już mi nie zostało g:>

mnietuniema - 07-09-2007, 15:33

Cytat:
Przed upkiem na leecha straciłem 30 MF na doładowania żeby dojść g:> na powrót już mi nie zostało g:>

jestem przekonany, że nabicie kilku lvl-i znacznie by tę sytuację poprawiło :) boss to boss..... bardzo byłem zdegustowany że poprzedniego upka ot, tak sobie przeszedłem, nie to co teraz - arena to dopiero wyzwanie! na dzień dzisiejszy upka przeszło tylko PIĘCIU graczy, a że nie byułem testerem, nie mam pewności że arena to koniec (hmmmm...... statek..........) - szkoda że ostateczne nagrody nie są uzależnione od profesji....

189kuba - 07-09-2007, 15:57

Dzisiaj byłem u kumpla i razem na jego koncie poszliśmy na minosa. Walczyliśmy i kiedy zostało 1500HP ręka mi w dół zjechała i zamiast użyć miksturki HP użyłem miksturki MP, a następnie nas zabił :sad: Na szczęście od razu wzięliśmy znów walkę z nim i uważaliśmy żeby nie popełnić tego błędu no i wygraliśmy. Gdyby mnie teleportowało do miasta to bym musiał czekać kupę czasu na ruchy żeby znów dojść.
Jestem na NIE!!!

Corso - 07-09-2007, 16:21

189kuba napisał/a:
Dzisiaj byłem u kumpla i razem na jego koncie poszliśmy na minosa. Walczyliśmy i kiedy zostało 1500HP ręka mi w dół zjechała i zamiast użyć miksturki HP użyłem miksturki MP, a następnie nas zabił :sad: Na szczęście od razu wzięliśmy znów walkę z nim i uważaliśmy żeby nie popełnić tego błędu no i wygraliśmy. Gdyby mnie teleportowało do miasta to bym musiał czekać kupę czasu na ruchy żeby znów dojść.
Jestem na NIE!!!

Heh przeczytaj DOKŁADNIE to co napisałem i nie gadaj głupot ;]

Cytat:
jestem przekonany, że nabicie kilku lvl-i znacznie by tę sytuację poprawiło :) boss to boss..... bardzo byłem zdegustowany że poprzedniego upka ot, tak sobie przeszedłem, nie to co teraz - arena to dopiero wyzwanie! na dzień dzisiejszy upka przeszło tylko PIĘCIU graczy, a że nie byułem testerem, nie mam pewności że arena to koniec (hmmmm...... statek..........) - szkoda że ostateczne nagrody nie są uzależnione od profesji...

Nie obchodzi mnie ile osób przeszło upka g:>
Nabicie kilku lvli ? Miałem 13 czy to aż tak niski g:P ?
Nie odpowiadaj... zaraz będzie spam ;]

Kakashi_Hatake - 07-09-2007, 16:52

Wsumie to jest trochę dziwne ze po walce z potworami cie cofa a po walce z bosem nie...
ale kase się traci po przegranej walce więc co wy to piepszycie ???o jakimś okradaniu ??
a zresztą powinno być tak że moża by się było poddać ...
mozna by było naciśnać przycisk poddaj się w nastepnej walce i by nas cofało ....

Dario - 07-09-2007, 16:57

omg macie problemy...

1. boss Cie zabił nie powinno być dyskusji lecisz do miasta i koniec musisz sie wracać jak chcesz zaatakować 2 raz...

2. Nie wiem po co wam się tak śpieszy... współczynnik atakujących osób przed bossem jest mniejszy bo wiele osób nie chce wrócić więc nie będą się narażać...

3. Chcecie żeby wszystko szło po waszej myśli... Ja chce gry trudnej! z którą miałbym problem... musiałbym posiedzieć jakiś czas żeby zdobyć expa i mieć szanse na pokonanie potwora... Tak to jest jak grywa się w kangurka kao lub inne podobne xD tam nie musisz się męczyć... A takie Neverwinter nights to może być małe wyzwanie...

Testerzy próbujcie utrudnić nam gre ;] będzie ciekawsza :D

___________________EDIT (UP)___________________________
hmm... chodzi o to żeby był większy klimat w tej grze... a jak się straci więcej kasy to utrudniło by to grę ;]