|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Ignor na czacie
`Patryk - 08-11-2007, 14:41
Ignor na czacie dobry pomysl , nie bylo by trza ogladac spamu i innych dziwactw , ale zeby mozna bylo by tez odblokowac tak jak na pw . Hmm wlasnie ciekawo czemu nie ma tego jeszcze w TODO no , ale to nie tu rzadze
Shock - 08-11-2007, 14:47
Hmm...pomysł dobry ale powinna to tego być możliwość odblokowania kolesia. Tylko co jak spamer po jakimś czasie zechce solo a będzie bloknięty przez wszystkich ?? Lepszą rzeczą powinno być filtrowanie np. 3 wiadomości o tej samej treści na 1 min.
Squirrel - 28-11-2007, 21:28
Ja proponuje wprowadzic taki mechanizm, że po bloknięciu wypowiedzi na chacie danej osoby, automatycznie znika blokada po powiedzmy trzech dniach. To by było wg mnie dobre, ponieważ gość i tak dostanie tymczasowego bana na chat i się "opamięta" więc raczej już nie będzie spamował. Natomiast jeśli znowu go zablokujemy po raz drugi, to już się sam automatycznie nie odblokuje i trzeba będzie to załatwiś gdzieś w ustawieniach.
WhitE UFO - 29-11-2007, 13:44
Shock napisał/a: | Hmm...pomysł dobry ale powinna to tego być możliwość odblokowania kolesia. Tylko co jak spamer po jakimś czasie zechce solo a będzie bloknięty przez wszystkich ?? Lepszą rzeczą powinno być filtrowanie np. 3 wiadomości o tej samej treści na 1 min. |
Całkiem ciekawy pomysł... i chyba on powinnien przejsc no ale mozna go troche dopracować ;p
Lag - 29-11-2007, 15:07
Squirrel napisał/a: | Ja proponuje wprowadzic taki mechanizm, że po bloknięciu wypowiedzi na chacie danej osoby, automatycznie znika blokada po powiedzmy trzech dniach. To by było wg mnie dobre, ponieważ gość i tak dostanie tymczasowego bana na chat i się "opamięta" więc raczej już nie będzie spamował. Natomiast jeśli znowu go zablokujemy po raz drugi, to już się sam automatycznie nie odblokuje i trzeba będzie to załatwiś gdzieś w ustawieniach. |
Jest jedna luka w twoim pomyśle - Po co mu dawać jeszcze jedną szansę... Skoro go zablokowaliśmy to znaczy, że nie ma nic do powiedzenia tylko spamuje/wyzywa...
Fąfel - 29-11-2007, 15:09
Ignorowanie jest fajne bo np jakis noobek puszcza raport z walki i okrzykuje mnie noobem
a mam 989hp i 180mp a on 1500hp i cos okolo 350mp inni moga widziec ale ja np bym nie chcial ja na TAK
Night Crawler - 29-11-2007, 17:16
Jestem jak najbardziej na TAK, pomysł świetny Ale zgodze sie z wypowiedzią FeaR'a jak ktoś będzie przez pół godziny spamował bo ma zły dzień, chce sie wyżyć A na drugi dzień jest z nim wszystko OK i chce coś do ciebie powiedzieć na czacie, to koniec nie zobaczymy jego wypowiedzi bo go przedtem zablokowaliśmy. Chodzi mi o to żeby ta blokada nie była na zawsze, tylko np. na jeden dzień. A jeśli na drugi dzień koleś znowu bedzie spamował to po prostu jeszcze raz go zablokujemy. Jednym kliknięciem w Ignoruj dziennie sie chyba nie przemęczymy
Jestem na TAK, z tym że trzeba by to jeszcze dopracować.
playcz - 29-11-2007, 17:28
Ten pomysł już dawno jest na TODO
Lag - 29-11-2007, 20:11
playcz napisał/a: | Ten pomysł już dawno jest na TODO |
Wskaż mi taki punkt na TODO
Winix - 29-11-2007, 21:23
playcz napisał/a: | Ten pomysł już dawno jest na TODO |
Co? Gdzie na liście TODO jest taki punkt?
@Topic
Ja jestem zdecydowanie na TAK. Wiele razy mnie wkurza jak jakiś noob'ek wysyła różne raporty z walk, licytacje i ogólnie, że pisze to samo w kółko. Myślę, że to powinno wejść jak najszybciej.
ADIHC1 - 30-11-2007, 01:39
Raelag napisał/a: | Wskaż mi taki punkt na TODO |
Wyglada na to, ze o ten punkt TODO chodzi.
Cytat: | • Opcja "usuń wiadomości od danego gracza" |
Ale czy tak jest faktycznie (czy czasem nie tyczy sie PW),
to juz chyba Zyga niech powie, bo ja szczerze mowiac nie
pamietam. A tamtego tematu juz nie ma.
Co do pomyslu, to byl juz poruszany kilkukrotnie. Padl m.in.
tutaj. Post Fanatyko..
Ja osobiscie praktycznie nie korzystam z czatu, wiec nie zalezy
mi na tym specjalnie, ale na pewno sie przyda niejednej osobie.
Nozimu - 30-11-2007, 08:07
Oczywiście, że tak! No to by oszczędziło paru niepotrzebnym nerwom
wonx - 30-11-2007, 17:43
Mam pomysł żeby był pszycisk ignoruj na mapie i wtedy by sie pokazywało co on pisze
Lag - 30-11-2007, 18:36
Cytat: | Mam pomysł żeby był pszycisk ignoruj na mapie i wtedy by sie pokazywało co on pisze |
A ja mam pomysł żebyś najpierw skończył 1 klasę zanim coś napiszesz ...
Po 1 zainwestuj w słownik ortograficzny...
Po 2 to po co ten post ?
Po 3 Ja to zaproponowałem i teraz toczy się dyskusja na ten temat
Po 4 : Wiesz co znaczy słowo "ignorować" ? Bo chyba, nie...
Vav - 02-12-2007, 11:55
[quote]Po 2 to po co ten post ?
Cytat: |
A po:
5 Nie jesteś tu Moderatorem |
|
|