|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Hasło i filtr
playcz - 25-11-2007, 11:51
Pitazboras napisał/a: | Zyga napisał/a: | Cytat: | To akurat chyba jest blokowane |
nie wiem, nie sprawdzałem ;p |
Ja też nie, ale kiedyś mi na czacie zablokowało słowo "kurwiki" (te od konia i owsa), więc z ciekawości zaglądnąłem jak działa filtr i odkryłem, że blokuje wszystkie słowa zaczynające się na "kurw".
Myślę, że pomysł MapYego, to coś nad czym wypadałoby się zastanowić. Jak zobaczyłem ten temat też pomyślałem o wyrażeniach regularnych, tylko zastanawiam się, czy gracze nie znaleźliby nowego sposobu na przemycenie wulgaryzmu szybciej niż zajmuje napisanie tego filtru |
Mi zablokowało słowo "czachuje" - chodziło mi o to, że ktoś zdobywa czachy, na początku się nie skumałem, napisałem 2rd raz i mam bana na 360 dni na czat, a były to tylko 2 razy :crY:
mariossjex - 25-11-2007, 17:34
Cytat: | kiedyś mi na czacie zablokowało słowo "kurwiki" (te od konia i owsa), więc z ciekawości zaglądnąłem jak działa filtr i odkryłem, że blokuje wszystkie słowa zaczynające się na "kurw".
|
no to zostaje "kkurwa" itd.
Takie coś też blokowało ? ;p
Pitazboras - 25-11-2007, 17:41
Raczej tak. Blokuje nie tyle zaczynające się danym ciągiem (w tym wypadku "kurw"), co zawierające go gdzieś w słowie, czyli w środku też. Co do "czachuje", to nie trudno zauważyć, jakie słowo powstaje po odjęciu trzech pierwszych liter, dlatego pewnie zostało to zablokowane przez filtr...
playcz - 25-11-2007, 17:52
Pitazboras napisał/a: | Raczej tak. Blokuje nie tyle zaczynające się danym ciągiem (w tym wypadku "kurw"), co zawierające go gdzieś w słowie, czyli w środku też. Co do "czachuje", to nie trudno zauważyć, jakie słowo powstaje po odjęciu trzech pierwszych liter, dlatego pewnie zostało to zablokowane przez filtr... |
Też do mnie dotarło, ale po fakcie, i przez to ban na czat na rok
Medkubo - 25-11-2007, 23:03
HeJ
Dawno w MF nie gralem bo w inne rpg gralem ,
Nawet spoko pomysl ale mam pewne zastrzezenie
Newbie?! - NooBeK nawet niewie co to jest ( Noob- cienki gracz początkujący często)
Proponuje cos takiego Kur** --> Jestem cieniasem! Kocham was ! ;*
To mocniejsze Zgasi sie jak napisze wulgaryczne slowo
Pozdro
By Diego
|
|