|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Mała propozycja do forum & Trochę większa do MFo;)
iwaiwa - 25-12-2007, 23:07
Cytat: | Mi się podoba ten pomysł z listami gończymi. Wyobrażacie sobie jaka to była by faza jakby zobaczyć list gończy za sobą , od xx osób . Normalnie bandyta MF |
to raczej nie jest dobry pomysł
znalezienie się na szczycie - kolejne wyzwanie (obok medalu za czachy) dla noobów
NooB StaaT - 26-12-2007, 10:34 Temat postu: ;P;P Jestem ZA to by bylo spox tak jak w thecrims
np jak jakiś gracz sie na kogoś uwezmie to wysylas sie zanim liscik
ale osoby kturzy chcieli by go zabic musieli by mieć gora 3 lewele up lub 3 3lewele down
:P:P
Majk - 26-12-2007, 10:43
Co do forum to nie wiem czy to koniecznie potrzebne chociaż na pewno się przyda.Więc jestem bardziej za niż przeciw ...
Teraz pomysły do gry :
Ranking mógłby zostać tak jak jest ...
Listy gończe jak najbardziej za chociaż wtedy ja stałbym się taką osobą,która jest "poszukiwana"
Karczmarze - HA! dobre,b.dobre urozmaici grę i doda "klimatu" ?
Co do tych książek to nie wiem czy takie podpowiadanie jest koniecznie dobre ?
50/50
Yondaime - 27-12-2007, 12:34
1. Co do propozycji apropo forum, to czemu nie. Często brak oznaczenia osoby zakładającej temat jest mylny... Szczególnie gdy osoba ta nie ma avka, a w temacie wypowiadając się inne osoby które owego nie posiadają. A jakieś drobne zaznaczenie, przykładowo wspomnianym ołówkiem, czy podkreśleniem lub pogrubieniem czcionki w nicku tej osoby nie wymaga zbyt wiele pracy od panów potencjalnie za to odpowiedzialnych czyż nie?
2. Hehe HoMM się kłania.... Cóż z jednej strony może i jest to jakieś urozmaicenie ale nie podoba mi się to, że najprawdopodobniej potworki które by się pojawiały zaspokajały by potrzeby jedynie części grających. Prowadziłoby to do foszenia i marudzenia kolejnych ludzi z MFO. Wyobrażasz sobie sytuację gdzie masz 3 postaci...
- 14 lvl
- 67 lvl
- 149 lvl
Mamy miesiąc płetwala błękitnego dajmy na to xP... I ten płetwal jest na tyle silny że jest w stanie walczyć z nim 67 lvl, 14 nie ma szans, a 149 powala go dmuchnięciem. Nagrody od NPC byłyby takie same... dla 67 lvl byłoby to okey, dla 14 frustrujące a dla 149 irytujące.
Co do misji na czas to tak jak już było wspomniane.. do tego trzeba cierpliwości i zręczności. Więc to skreśla jakieś 80% użytkowników.
3. Temat o listach gończych już był i wypowiedziałem się tam negatywnie. Osobiście nie przekonuje mnie pomysł i perspektywa tego iż gdy zmieszam jakiegoś nachalnego pana (trującego mi tyłek abym dał mu expa, kasę, rank) zawiesi on sobie liścik i nagle pół MFO zwali mi się na łeb. Tym bardziej że expię sobie spokojnie na potworkach a pvp śmierdzi
Co do propozycji rankingu to jest mi to obojętne w gruncie rzeczy. Chociaż gram osobiście tylko na s3 a na s1 i s2 mam postaci które nie wystawiły jeszcze nosa z wioski Dilli, a stworzyłem je tylko po to żeby sprawdzać co jakiś czas zakładkę Ranking i zobaczyć jak idzie moim znajomym.
4. Ożywienie karczmy jest poważnym problemem już od dosyć dawna. Karczma kojarzy nam się z gwarą, czymś żywym, pełno ludzi, śmiechy, piwko etc. Z tego wszystkiego mamy tylko piwko które wstrząsa mi obrazem. Taki sam efekt mam jak się sam napiję piwka i zacznę chybotać monitorem xP
Ale powracając do meritum sprawy. Jeśli chciałbyś aby pojawili sie karczmarze, spełniający jak zrozumiałem funkcję barda, to musisz wziąć pod uwagę... hmm... poziom intelektualny dużej część użytkowników MFO. Już widzę wczuwającego się w grę pana karczmarza oraz kilku panów w wieku <10 którzy zaspamowaliby całą opowieść oraz zepsuliby cały powstały klimat. Od zawsze problemem byli, są i będą gracze a nie brak inicjatywy "góry".
5. Książki powiadasz.. W sumie czemu nie... Ale o czym te książki? Związane z questami? Zwykłe książki o np. florze i faunie Salamandrii? Sprecyzuj. A jeśli już, to kto by to miał napisać?
|
|