My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Turnieje (nagrody)

Sephirani - 19-04-2008, 23:52

Ja bym inaczej jeszcze rozwiązał ten problem. A mianowicie (o ile jest to możliwe) po prostu niemożliwość używania unikatowego EQ w turniejach. W turnieju obowiązywałby EQ dostępny dla każdego. Czyli unikaty znaczyły by coś tylko w walce na mapie i z bossami/potworami.
Zeke - 20-04-2008, 05:48

Tak po krótkim zastanowieniu te itemki dąłbym tylko do walki z Boss'ami i trzeba było je założyćpodczas walki. To niebyły by stałe itemki.tylko bonusy+50 szczęścia itp...
Tomi - 20-04-2008, 14:43

Pomysł całkiem ciekawy, ale te bronie nie powinny być jakoś specjalnie "lepsze" tylko "inne" tzn z innym profilem rozłożenia bonusów. Jeśli będą dużo lepsze to gracz, który je zdobędzie może stać sie prawie niepokonany.
JYN - 20-04-2008, 15:16

ADIHC1 napisał/a:
Wystarczy proste ograniczenie - jeśli ktoś wygrał turniej (lub jakieś unikatowe EQ, np. za
dalsze miejsca), to nie może po raz kolejny zapisać się do tej samej grupy poziomowej..

Nie do końca dobry pomysł.
Bo co z kimś na wysokim lewelu? 160+ tam wbicie leweli trwa dłużej niż miesiąc (no chyba że się MF-y używa).

Sephirani napisał/a:
Ja bym inaczej jeszcze rozwiązał ten problem. A mianowicie (o ile jest to możliwe) po prostu niemożliwość używania unikatowego EQ w turniejach. W turnieju obowiązywałby EQ dostępny dla każdego. Czyli unikaty znaczyły by coś tylko w walce na mapie i z bossami/potworami.

To wydaje całkiem niezłe rozwiązanie ;)

Lub można by było zrobić coś takiego że można posiadać/używać tylko jeden unikalny przedmiot.
Podczas wygrania kolejnego turnieju dostawało by się, albo ten wygrany przedmiot,
albo zostawiało by się ten co go aktualnie posiadamy.

Bo jeśli miało by być tak jak napisał Sephirani to mógłby być problem,
bo takie osoby jak XKubiX - s2 (lub ja ;]) wygrywa wszystkie turnieje jakie są,
więc po jakimś czasie byłby niepokonany w 1vs1 :)

No albo po prostu:
Tomi napisał/a:
te bronie nie powinny być jakoś specjalnie "lepsze" tylko "inne" tzn z innym profilem rozłożenia bonusów.

i po sprawie wszyscy zadowoleni :>

@Down
Shark napisał/a:
lub jak gra będzie ukończona ^^

dowcipniś :PP

Shark - 20-04-2008, 15:22

Moim zdaniem pomysł dobry,
chociaż nie biorę udziału w turniejach ;>
Myślę,że można by było pomysł wprowadzić
w życie z tym Update,lub jak gra będzie ukończona ^^

Jelsyn - 21-04-2008, 18:26

Cytat:
Pomysł całkiem ciekawy, ale te bronie nie powinny być jakoś specjalnie "lepsze" tylko "inne" tzn z innym profilem rozłożenia bonusów. Jeśli będą dużo lepsze to gracz, który je zdobędzie może stać sie prawie niepokonany.

No mogą mieć więszke bonusy ale w przedziale 5-15% żeby to nei stanowiło aż tak wielkiej przepaści ;) . Bo tak mi siewydaje że to nei dużo i można to nadrobić dobrymi statami :)

Anonymous - 22-04-2008, 09:26

ADIHC1 napisał/a:
Wystarczy proste ograniczenie - jeśli ktoś wygrał turniej (lub jakieś unikatowe EQ, np. za
dalsze miejsca), to nie może po raz kolejny zapisać się do tej samej grupy poziomowej..

Zastanów się...jeśli ktoś ma 180lev i wygrywa turniej 171-210lev...to juz za miesiąc nie może się zapisać??? O_o
Po pierwsze trudno wbić tyle lev przez miesiąc, raczej nierealne....szczególnie na s2! xD
A poza tym jeśli już jest ktoś w najwyższej gr. to nie chce wbijać tak szybko 211lev....bo później już nie ma możliwości wzięcia udziału w turnieju!(przynajmniej narazie)
To zadziała tylko na niższe grupy do 140lev:) :!: :573:

Sosna - 23-04-2008, 20:35

Pomysł fajny, mnie się podoba, ale twierdzę, że taki przedmiot można by móc sprzedać i stracić jak każdy inny, bo z czasem taki przedmiot staje się za słaby dla noszącego i po co mu on jak może za niego niezłą kasę zdobyć :D
mklem1 - 24-04-2008, 20:59

Po 1:
Po co chcecie wprowadzać nowe przedmioty ??

Jeśli ma to być jakiś rodzaj nagrody to OK ale trzeba pamiętać że każdy przedmiot wprowadzony znikąd do gry i niedostępny dla wszystkich będzie wprowadzał coraz większą dysproporcje sił

Bardziej bym był za tym by:
Wygrany przedmiot nie mógł by być używany w żadnym turnieju

Można posiadać tylko 1 przedmiot na raz (w przypadku wygrania turnieju gdy już posiadamy "przedmiot turniejowy" możemy zdecydować czy zamienić stary na nowo wygrany czy zostawić stary, odrzucony przedmiot zostaje usunięty z gry)

Rzecz chyba jasna przedmiot taki nie podlega sprzedaży ani stracie w walce

Myślę ze takie rozwiązania nie zachwiały by znacznie sił w grze a wygrani by mogli cieszyć sie wyjątkowymi item ami

kiriki-kun - 25-04-2008, 06:11

przeciwko posiadaniu jednego takiego itema. Co do straty, to też raczej, że wygrany zabiera przedmiot. Poza tym, takie przedmiioty nie muszą być wszech potężne. Wystarczy że będą unikatowe.
Ukryty_Samuraj - 26-04-2008, 21:40

A ja wpadłem na inny pomysł. Za wygranie turnieju (1,2,3 miejsce w swojej grupie) dostajemy medal (lub puchar; oczywiście też złoty, srebrny lub brązowy) i byłby on w naszym ekwipunku w dziale itemków kluczowych... Nie będzie można ich sprzedać/kupić ;) Co wy na to?
Dragon1297 - 27-04-2008, 17:23

mklem1 napisał/a:
A ja wpadłem na inny pomysł. Za wygranie turnieju (1,2,3 miejsce w swojej grupie) dostajemy medal (lub puchar; oczywiście też złoty, srebrny lub brązowy) i byłby on w naszym ekwipunku w dziale itemków kluczowych... Nie będzie można ich sprzedać/kupić ;) Co wy na to?

Mi się podoba. Przynajmniej dzieci nie będą narzekać że nie mają"Specjalnego itemu"