|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Rejestrzacja-pytanie pomocnicze
dislike - 10-05-2008, 10:36
skulio napisał/a: | W tym momencie gm'ów wszelkie kradzieże konta nie obchodzą |
A nie obchodzą. Bo jakimś dziwnym trafem "kradzieże" są dokonywane przez kumpli. Nie było ich wcale. albo zgłaszający ma jeszcze 10 innych multikont. Albo moi ulubieńcy... nonstop podają innym swoje hasło i dziennie nawet 20 komputerów potrafi by na jednym koncie. ... => Strata mojego czasu. Jak ktoś nie dba o konto... to nie widzę sensu abym ja za niego musiała potem 4h ślęczeć nad logowaniami i szukać "domniemanego" włamywacza, któremu właściciel podał hasło... bo sie "logi powtarzają"... istny bezsens. A wystarczy tylko, że podadzą prawdziwego emaila podczas rejestracji i będą grzecznie nie podawać nikomu hasła. Nic więcej.
ADIHC1 - 10-05-2008, 12:23
Pomysł dobry, ale i to nie rozwiąże problemu. Kont nie traci się ot tak sobie, trzeba się samemu ku temu przyczynić. Łatwo jest je odzyskać dzięki mailowi, jednak wiele osób nie podaje prawdziwego, a potem lament.. I tu znowu będzie problem - <treść pytania>, a odpowiedź na nie: "ahjsgfiuawhf". Jestem zdania, że szkoda zachodu na tworzenie zabezpieczeń, których zdecydowana większość nie potrzebuje. A reszta i tak nie będzie potrafiła wykorzystać tego prawidłowo.
Dess - 10-05-2008, 14:20
Jeżeli komuś zależy na koncie, którym gra stara się aby było jak najlepsze to podaje prawdziwy e-mail.
A to ich wina, że zmyślają sobie e-mail'a.
JYN - 11-05-2008, 22:15
Tak jak napisał ADIHC1
Cytat: | Pomysł dobry, ale i to nie rozwiąże problemu. Kont nie traci się ot tak sobie, trzeba się samemu ku temu przyczynić. |
Chodź by był obowiązek podawać PESEL'u, daty urodzin, numeru telefonu, imienia psa czy kota
to i tak te dane będą przechodziły z "rąk do rąk" i nic by to nie dało.
Nie ma jednej dobrej metody na zabezpieczenie komuś konta.
Jeśli On sam o nie nie zadba i będzie rodawał hasła,
to zawsze będą rzekomi "hakerzy" którzy kradną konta ^^.
Chodź wiem że to raczej nic nie da ale zaproponuję swój pomysł
Można by było zrobić tak że podczas zmiany hasał/maila automatycznie
jest wysyłany e-mail z treścią zmian (na nasz obecny e-mail) i trzeba go
potwierdzenia w ciągu 24h. Jeśli by się go nie potwierdziło hasło/mail
wraca do poprzedniej 'formy'. (tu można jeszcze dodać,
że nie można zmienić hasła/maila w ciągu kolejnych 24h, ale nie koniecznie).
-Vendel- - 14-05-2008, 06:42
Ja byłbym na Tak,Gdybym nie miał NEO ... Co Gdyby ktoś znał odpowiedź jak IP w NEO zmnienia się co noc?
skulio - 17-05-2008, 09:31
pamiętaj, że na przyznawanie ip jest pewien algorytm. I ręczę głową, że można wyliczyć jakie masz stałe ip i właśnie to ip zapamiętać w czasie rejestracji.
Dis: Co do tego czy się opłaca zabezpieczać czy też nie to w ogóle nie nawiązałaś do przytoczonej sytuacji i trochę nie rozumiem co ma piernik do wiatraka... Ja tu mówiłem o faktycznym włamie z wykorzystaniem podstępu jakim jest przeczekanie okresu zmiany maila. A pytanie służyło by temu żeby w razie gdyby ten mail nam przepadł za pomocą pytania można by odzyskać hasło podając swój prawdziwy mail.
Dudzin18 - 18-05-2008, 22:29
[GM] dislike Ale zauważ to że na 3s można mieć jak to mówią multi ale Emaila nie można mieć tego samego co na innej postaci na tym samym świecie dlatego co nie którzy wymyślają email i jak mu ukradną to potem piszą do was GM.
Tak wiec zdaje mi sie że oto chodzi założycielowi tematu
|
|