|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - naliczanie AP
Zeke - 17-05-2008, 07:02
kiriki-kun napisał/a: | I to jest rozwiązanie. Woj cały czas kupować musi broń |
O ile mi wiadomo to mag tez
Po co to. Magazynowanie AP Może zrobimy magazynowanie rank. Ze dajesz do depozytu rank na przechowanie i walczysz z mniejsza ilościa . Takie coś nie jest wg. mnie potrzebne. Wkońcu żeby coś ulepszyc trzeba to nosić. Wykorzystujesz coś to tym coraz lepiej się posługujesz nie wykorzystujesz słabo się posługujesz
kiriki-kun - 17-05-2008, 07:17
Zeke napisał/a: | O ile mi wiadomo to mag tez |
Mag i tak przede wszystkim bije z gemów. Zaraz wyjedziecie, że musi kupować miksturki many, ale woj musi kupować życia. Nie może się gemem leczyć.
Zeke napisał/a: | Wykorzystujesz coś to tym coraz lepiej się posługujesz |
No to niech AP też broń rozwijają.
Pitazboras - 17-05-2008, 09:17
kiriki-kun napisał/a: | No dobra tu jest minus, ale tylko wtedy kiedy ktoś slotów nie ma. |
Czyli praktycznie każdy gracz od ~70 poziomu wzwyż.
cochiloco napisał/a: | bronie dla woja powinny też zbierać punkty ap żeby mogli się nauczyć nimi coraz bardziej władać (było by to na takiej samej zasadzie jak gemy ataku dla maga) |
Im bardziej upodobnimy woja do maga, tym bardziej ta gra stanie się monotonna.
kiriki-kun napisał/a: | Zaraz wyjedziecie, że musi kupować miksturki many, ale woj musi kupować życia. Nie może się gemem leczyć. |
Ależ może...
ADIHC1 - 17-05-2008, 11:12
kiriki-kun napisał/a: | ADIHC1 napisał/a: | Więc powiedz mi, w jaki sposób "tracisz" te punkty |
A co się dzieje kiedy się nie ma gemów?? Traci się te punkty. I woj ma w plecy. Bo mag od razu ma gem |
Ale mag ma gem, który służy mu do ataku, dlatego musi go nabijać. Wój nie potrzebuje nic poza broniom żeby walczyć..
Także dalej nie rozumiem, w jaki sposób tracisz punkty AP - kto Ci broni nabijać gemy offensywne i je sprzedawać? To tylko i wyłącznie Twój wybór, że nie chcesz nosić tych gemów..
kiriki-kun napisał/a: | I to jest rozwiązanie. Woj cały czas kupować musi broń. |
A mag nie musi co jakiś czas kupować różdżki/laski?
kiriki-kun napisał/a: | Mag i tak przede wszystkim bije z gemów. |
Gem bez różdżki/laski jest nic nie wart - widziałeś kiedyś maga bez broni?
Corso - 17-05-2008, 11:16
Cytat: | bo zamiast nabitych gemów wspomagających trzeba założyć nienabite, które często w razie gdy ktoś nas napadnie są do niczego nie potrzebne. Gdyby ta propozycja weszła w życie, wystarczyłoby nosić cały czas ten sam set gemów (pomijam ustawienia na woja/maga) i zakładać nabijane gemy tylko na chwilę, by "przelać" uzbierane AP. Trochę to się mija z urokiem nabijania gemów.
|
No to masz - AP magazynują sie TYLKO gdy nie mamy ŻADNEGO gemu. Jeśli mamy to punkty AP na niego idą i żadne sie nie magazynują.
ADIHC1 - 17-05-2008, 11:20
Corso napisał/a: | AP magazynują sie TYLKO gdy nie mamy ŻADNEGO gemu. |
A dlaczego miałbyś nie mieć żadnego gemu?
ADIHC1 napisał/a: | kto Ci broni nabijać gemy offensywne i je sprzedawać? To tylko i wyłącznie Twój wybór, że nie chcesz nosić tych gemów.. |
Arconas - 18-05-2008, 19:16
Wedlug mnie nie ma to zadnego sensu -.- moglbym sobie bic potwory potem zalozyc gem i by mi na 5lvl awansowal? Bo nie rozumiem oto ci chodzi ze sobie mozesz potem wykorzystac to AP?
kiriki-kun - 18-05-2008, 19:21
Cytat: | Bo nie rozumiem oto ci chodzi ze sobie mozesz potem wykorzystac to AP?
|
Tak. Co do tego, że można nie nosić gemu, potem go nałożyć i "przelać" AP. Dlaczego nie można nosić gemu ze sobą??
Arconas - 18-05-2008, 19:27
Czyli masz na mysli, ze zakladam najlepsze gemy do expienia, a na innych znajdujacych sie w plecaku moge sobie wtedy tez AP nabijac? Takie cos nie ma sensu. Wlasnie to ma byc utrudnienie w grze
kiriki-kun - 18-05-2008, 19:32
Nie. Mówie, że jeżeli nie ma się żadnego gemu, to AP się kumuluje.
Arconas - 18-05-2008, 19:53
A zdaza ci sie nie nosic zadnego gemu? Bo mi osobiscie nie poniewaz, gdbybym nie mial gemow bym padal
kiriki-kun - 18-05-2008, 19:57
Zresztą, musisz nosić te gemy?? Niektórzy mogą nie nosić.
Arconas - 18-05-2008, 20:01
No ja jak nie bede nosil to padne ;/
kiriki-kun - 18-05-2008, 20:03
Arconas napisał/a: | No ja jak nie bede nosil to padne |
I co z tego!! Nie każdy musin nosić. Mi 8% szybkości i życia skóry nie ratuje. Po prostu na początku gry woj traci, bo nie ma gemu. A też potrzebuje AP i to sporo.
Arconas - 18-05-2008, 20:04
Ehhh no nie wiem to najwyzej moze cos niskim lvlom zmienic chyba bo 60+ juz bez gemow pada. Teraz trzeba bedzie sie zastanowic czy nie jest to za duza pomoc
|
|