|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Nowa broń
cochiloco - 27-06-2008, 17:16
skoro gracz musiał by pakować w magie i siły jednocześnie miał bym małe ataki więc trzeba było by wzmocnić bronie dla palladyna.
gdy wzmocnili byście bronie dla palladyna zakładali by je też magowie i wojowie gdyż mieli by dzięki nim jeszcze większy atak.
jedynym dobrym rozwiązaniem mógł by być podwójny atak np. obrażenia z magii + obrażenia fizyczne w jednej turze.
Ukryty_Samuraj - 27-06-2008, 19:10
No niby tak - ale jak mówię: Bez tego też się da zrobić wojomaga ;P
AoM - 29-06-2008, 19:44
Heh
Pomysł niby dobry ale trzeba byłoby coś dodać
Nie 2 ataki w 1 turze
Klasyfikacja broni
Wtedy magowie ani wojowie nie założą broni dla palladyna <lol2>
Będzie broń dla Woja, Maga, i Palladyna <lol>
Gdybyś dodał to c napisałem to byś miał 10/10 od każdego
A tak tylko 8/10
PS Niedopracowany pomysł
Anonymous - 29-06-2008, 21:31
Pomysł nie jest dobry...kolejna strata czasu na jakieś pierdołki...najpierw niech Administrator Gry skończy fabułę...a póxniej będzie można coś takiego zrobić...teraz to nikomu nie potrzebne
wazniak - 01-07-2008, 13:23
W sumie przydało by sie jakas nowa postac BO mag i woj to mało co chwile sa anty nawed stac pod miastem spokojnie juz nie mozna
Opcja Palladyn w sumie dobra ale by musiały byc nowe gemy dla nich
Anonymous - 01-07-2008, 14:39
niee nie zgadzam sie kazdy by wybierał paladyna i niebylo by normalnej gry
scaw napisał/a: | Paladyn - Nie przejdzie nie robmy z mfo tibii. |
to jak najbardziej popieram
Cerdin - 01-07-2008, 14:42 Temat postu: Re: Nowa broń
Shey napisał/a: | Wpadłem na pomysł żeby zrobić taką broń co dodaje +500 ataku i +500 ataku magicznego. Wtedy możliwe by były nowe profesje czyli paladyn . i Paladyni wlaili by z ataku i z magii po tyle samo ale mniej niż taki "pełny" wojownik. Ta broń zniwelowała by częściowo anty i może n00bstatów. |
Ekhm gdyby takie coś już w ostateczności wprowadzili, to połowa graczy przestałą by grać w mf.
Jest profesja tzw. Anty - jak by wszedł Paladyn to oni na bank przestali by grać ^^
A jak wiemy połowa top 500 to anty więc wieksza część graczy przestała by grać.
Po za tym... po co kombinować? Jest jak jest i tyle. Narazie czekajmy na UPA, a nie wymyślajmy nowe profesje. W mf akurat pasują: mag i woj.
Przez to gra ma swój klimat i jest jaka jest ^^
A wy staracie się ją zbliżyć do Tibii... żaled ^
xemir - 06-07-2008, 21:26
a ja nic z tego nie rozumiem
Anonymous - 09-07-2008, 07:45
xemir napisał/a: | a ja nic z tego nie rozumiem | jak nie rozumiesz to się nie udzielaj i nie spamuj.
BTW. o ile wiem jest już jedna taka broń i to jest chyba rózga (6 level) o ile pamietam. dodaje po 100 do każdego z ataków. tylko że przez te 2 lata jak grałem w MF widziałem ją na targu 2 razy... Jest jednoręczna.
Gofrus - 09-07-2008, 08:02
Shey napisał/a: | tylko że przez te 2 lata jak grałem w MF widziałem ją na targu 2 razy... |
Bo zostało wprowadzona dopiero w zimie?
Cytat: | skoro gracz musiał by pakować w magie i siły jednocześnie miał bym małe ataki więc trzeba było by wzmocnić bronie dla palladyna.
|
Po co wzmacniać? Gdyby mag miałby załóżmy 200 w magię, to załóżmy, że Paladyn miałby 100 w magie i w siłe. Jeśli mag odbierałby np. 6k/10k HP, to paladyn by odbierał 3k/10k, o ile przeciwnik nie zmienił eq. Bo wtedy zwykłym ciosem odbierałby pewnie reszte życia... Tzn. wiem, że tak nie jest, z tą połową ataku Ale tak to jako przykład podałem
Gdyby zostało wprowadzone to o wiele więcej resów by szło i napewno byłoby ciekawie Wyszło by, kto jest prawdziwą hybrydą, bo zmniejszyłaby się liczba anty
Zeke - 09-07-2008, 08:33
Hmmm.. Paladyn to dobry pomysł ,ale czemu wszyscy snuja 2 teorie
- Nie upodabniajmy mf do tibi. Jak byśmy go nazwali mieszaniec nie było by to upodobnienie. Aha czy wy naprawde myślicie ,że palladyn w średniowieczu łaził z łukiem/kuszą/włócznią
- Co do odejścia best ranków. Przyjda nowi. Tak nawiasem mało kto wybrałby tegowaszego palladyna. Bo on byłby tylko dobry na best ranki. Bo przed miastem nic nie zdziała. Ci przed miastem mają średnio 30% punktów stat więcej danych w obrony niż ranker. Palladyn zdziałałby tlyko coś z anty reszta to nic im nie zrobi. Aha tak kjeszcze jedno. O ile się orjętuje best ranki nie daja mf dużo kasy. Nawięcej dają tej grze nowi gracze. Więc po co się o rankerów tak martwicie. Anty poprostu nie będzie walczył. A np. ranker hybryda będzie miał możliwość nawiązania walki. Chodź z małym uszczerbku na szybkości.
Desertes - 09-07-2008, 09:53
Zeke - tak, paladyni chodzili czasem z łukiem kuszą i często z włócznią. Paladyni z średnowieczna to nie pancerne ciołki na koniach. Tacy to rycerze.
Kraien - 30-07-2008, 21:57
Hmm... tak sobie myślę i coś wymyśliłem za pewne zostanę skrytykowany ale cóż. Lepszym pomysłem według mnie dla takiego palladyna byłyby czary zwiększające atak na ileś tam tur i tylko w walce. Bo od kiedy gram nie spotkałem się z jakimś gemem który by ulepszał bronie lub czymś w tym stylu jednak wtedy trzeba byłoby coś dla magów zrobić.
|
|