My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Male ugodnienie co do pw

TrOjAnEk_BiKe - 30-07-2008, 05:33

Ja myślałem żeby tak zrobić (chociaz to nie przejdzie chyba) zeby jak sie dostanie wiadomosc i wyszło z zakładki Mapa na jakąś inną i jest ta kuleczka to żeby pisało: Otrzymałeś Wiadomość od gracza: (tu nick gracza). Czy chcesz teraz odczytac te wiadomosc??

Jak o tym myslicie??

ADIHC1 - 30-07-2008, 09:46

O spamerów bym się nie martwił. Zignorowanie gracza zajmuje mniej czasu niż zaspamowanie komuś skrzynki.
SaKe - 30-07-2008, 10:58

Hmm jeszcze 2 propozycje:
1. Filtrowanie pw z przeklenstwami-cenzura. Przykladowo gracz dostaje wiadomosc z slowem na "k" i zamiast tego slowa jest [Cenzura]
2.Ignorowanie wiadomosci z przeklenstwami...ktos nie chce dostawac obrazliwych wiadomosci,to nie dostanie.

Gajos - 30-07-2008, 11:47

1. SaKe, ale oni różnie robią gwiazdkami***, ze spacją, przez "c". Więc to chyba nic by nie dało.

2. Prawie to samo napiszą przez "c" albo z "*" i koniec...

Tommy The Thunderer - 31-07-2008, 12:27

według mnie nie powinno być w ogóle limitu długości pw, bo jeżeli komuś faktycznie jest potrzebne więcej niż 255, to niech ma miejsce, żeby się rozpisać. z drugiej strony przy aktualnie dostępnych funkcjach nie ma opcji żeby kogoś zaspamować, bo nawet, jeżeli napisze długą wiadomość to jest to tylko JEDNA i łatwo ją skasować, a jakby się powtarzała to ignor i do widzenia. jednakże wiem, że opcja z nielimitowanymi pw pewnie nie przejdzie, więc byłbym za 1000 znaków, wydaje mi się, że 500 to trochę za mały przyrost. zresztą lepiej byłoby 512 albo 1024 ;]
CraZy_CrY - 08-08-2008, 21:31

Na tak. Chociaż ja nie pisze tak długich PW, to myślę, że 300-350 znaków wystraczyło by. Chociaż upierdliwi powiedzą nie chcesz zgubić wątku to pisz go na kartce. Rozumiem graczy którzy piszą długie PW.Proszę Skończyć Ten Spam 500 Tak500 wystarczy nom 500 będzie w sam raz:p komentujcie swoje pomysły, a nie odgapiajcie posty od innych ;) .Chcesz coś wnieść do tematu to napisz o tym, a nie ciągle spamuj;) tyle z mojej strony zdecydowanie na TaK
Howard Webb - 08-08-2008, 23:29

500 znaków...idealnie ;)
CraZy_CrY - 09-08-2008, 07:10

Howard pisałem skończcie tego spama, bo to już jest bez sens.Mówiłem już chcesz coś wprowadzić do tematu napisz o tym, opisz to. :509:
Ukryty_Samuraj - 11-08-2008, 00:44

Jak najbardziej na TAK.

"Pole dla SPAMERÓW" - tak niektórzy piszą. Teraz powiedzcie (ale szczerze ! ;>) Ile ostatnio dostaliście wiadomości, która ma całe 255 znaków i to jest niepotrzebny SPAM? Gram w tą grę dwa lata, i ani razu nie dostałem wiadomości, w której SPAMerzy jako atut wykorzystywali długość wiadomości, i myślę że to się nie zmieni :)