|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Bonus Setowy
Ukryty_Samuraj - 30-08-2008, 08:10
Gajos napisał/a: | Ukryty_Samuraj napisał/a: | Jemu chodzi o bonus setowy. Czyli jak masz nałożone na sobie broń, zbroja, rekawice, buty,hełm z tego samego setu naraz to masz bonus. | Ale nie za duzo będzie tych bonusów... ? Wystarczy, że są już bez tego, że się cały set zbierze... Jak dla mnie pomysł niepotrzebny |
Taak. Przyznaj się ile razy w ciągu gry miałeś nałożony cały set? No właśnie. Mało kto nosi całe sety, bo każdy woli mieć najlepsze EQ na swój level, czyli np. 2 itemy z xexex, 3 itemy z yeyey. Tak by miał wybór. Albo trzyma najlepsze EQ ale różne, albo nie najlepsze, ale z tego samego setu i z bonusem. Cżesto sety mają jakieś swoje przeznaczenie, np. jeden dodaje więcej do speeda, inny więcej do obrony fiz, a jeszcze inny do szczęścia. Bonus setowy mógłby jeszcze potęgować te wartości
Kraien - 30-08-2008, 20:22
JA jestem za to świetny pomysł najlepiej jakby taki set z którego części dają do szybkości coś to wtedy jakby się miało cały set to bonus byłby np. - 15 szybkości -10 celności itp.
No chyba taki bonusy byłby najlepsze. Wtedy speederzy musieliby zadowolić sie dwoma czy trzema itemkami z Tego setu
Corso - 30-08-2008, 20:51
Ja bym nawet 15 szybkości 10 żywotności i 5 siły dał.
I prosze nie mówić że tylko bogaci by to mieli bo naprawdę zdobycie tych 1kk+ na tym 20+ lvl nie jest problemem.
Gajos - 31-08-2008, 12:07
Kraien napisał/a: | JA jestem za to świetny pomysł najlepiej jakby taki set z którego części dają do szybkości coś to wtedy jakby się miało cały set to bonus byłby np. - 15 szybkości -10 celności itp. |
Po prostu chcecie sobie ułatwić życie...
Corso napisał/a: | I prosze nie mówić że tylko bogaci by to mieli bo naprawdę zdobycie tych 1kk+ na tym 20+ lvl nie jest problemem. |
a i owszem jest to problem bo nie wszyscy mają tyle kasy co ty i nie każdego stać, bo po prostu nie umie zarabiać jak niektórzy...
Corso - 31-08-2008, 13:04
Cytat: | bo po prostu nie umie zarabiać jak niektórzy... |
Nasza wina ? To że mnie nie stać na PS3 oznacza że nie mogą produkować nowych bo mnie na nie nie stać ?
Gajos - 31-08-2008, 13:22
Corso, nie porównuj do tego... Nie chcielibyście za dużo ? Jak już tak bardzo chcecie te bonusy to niech usuną zwykłe bonusy jakie daje EQ i zrobią bonusy setowe...
Nikkonik - 31-08-2008, 14:05
Jak zwykle mało kto zrozumiał propozycje ( a w szczególności ty Gajos )
A więc tak :
Nie było by żadnych wartości jak wy mówicie bo to było by bez sensu... (15 Speeda i 10 Lucka)
Cały Set(dopiero on cały!) podnosił by jakąś statystyke o jakiś nikomy %. Gdzieś 5.
Czyli jeżeli mielibyśmy 500 witalności to dodało by nam to 25 witalności. Mało?
Dokładamy gemy wytrzymki 5***** i otrzymujemy 2x tyle Witalności.
Bonusy ogólne(15 Speeda, 10 Lucka) były by samo ZUO xd
a np, takie 5% do hp nie jest mało. Mamy 20k hp to dostaniemy dodatkowe 1k (zawsze się przyda)
Gajos : Złoto jest tak łatwo zdobyć że każdego stać na wszystko. Wystarczy pojeździć trochę po miastach i masz. (sam uzbierałem 10kk na 37 lvlu)
Tyle ^^"
Corso - 31-08-2008, 14:16
Cytat: | Corso, nie porównuj do tego... |
Czemu ? Na to samo wychodzi.
Cytat: | Cały Set(dopiero on cały!) podnosił by jakąś statystyke o jakiś nikomy %. Gdzieś 5.
Dokładamy gemy wytrzymki 5***** i otrzymujemy 2x tyle Witalności. |
Noo fajno Wolę takie rozwiązanie.
Gajos - 31-08-2008, 14:37
Corso napisał/a: | Cytat:
Corso, nie porównuj do tego...
Czemu ? Na to samo wychodzi. |
Mów sobie jak chcesz...
Corso napisał/a: | Cytat:
Cały Set(dopiero on cały!) podnosił by jakąś statystyke o jakiś nikomy %. Gdzieś 5.
Dokładamy gemy wytrzymki 5***** i otrzymujemy 2x tyle Witalności.
Noo fajno Wolę takie rozwiązanie. |
I tak cały czas wole żeby było tak jak jest...
Nikkonik napisał/a: | Gajos : Złoto jest tak łatwo zdobyć że każdego stać na wszystko. Wystarczy pojeździć trochę po miastach i masz. (sam uzbierałem 10kk na 37 lvlu)
Tyle ^^" |
Ok nie mam nic przeciwko, możesz mieć nawet miliard.. A inni nigdy tyle nie będą mieli
slash3r - 11-09-2008, 23:15
Hmm, nie wiem czy warto sie wtracac, ale jednak.. gral ktos kiedys w bloodwars? pewnie nie Oo albo malo osob...
Tam masz bonus setowy w poszczegolnej kombinacji ubran, np. spodnie, helm i kurtka jesli masz wszystko z dajmy na to krwawy, oprocz poszczegolnej wlasciwosci przemdiotu dodaje nam unikalny bonus jaki owy set posiada..
Setowych ubran jest malo, wiec podam przyklad rowniez na bizuterii czyli dwa pierscienie i amulet.. posiadajac taki kazdy ma swoj unikalny bonus.. przez co kazdy musi myslec, ktory bardziej sie przyda do czego i z ktorego musi zrezygnowac na rzecz innego..
Tylko, ze to sa dwie rozne gry.. bo mamy cala postac do ubrania czyli glowa, szyja, 2x palce, spodnie i bron 1h lub 2h
Tutaj moznaby bylo wprowadzic rowniez bonus setowy ale tylko z helmu, klaty i butów bo ring mamy tylko jeden, a tarcza i bron to hm..
pewnie i tak nie wejdzie:P i nie pomoglem, ale chcialem sie tym podzielic...
DrygI - 16-09-2008, 16:43
oja temat chyba z nudow albo dla picu, co;>. ale w sumie nie jest najgorszy. faktycznie, gdy zdobedzie sie caly set moglby sie jakos tam swiecic czy tam cos jeszcze, a jesli chodzi o bnusy setowe musialyby byc to skrajne ilosci tych bonusow. ale pozostaje jedna i NAJWAZNIEJSZA KWESTIA: KTO TO WYKONA? MYSLISZ, ZE ADMINOWI EBDZIE CHCIALO SIE BAWIC W AUREOLKI I TAKIE DUPERELKI? SZCZERZE WATPIE. nie przejdzie.
Wscieklyy - 04-11-2008, 00:39
Ja jestem za tym pomysłem. Spójrzcie na to z tej strony...
masz cały set XXX na sobie (bron,zbroja,hełm,rękawice,buty+ -pierścień,tarcza)
set jest np: na hybrydę daje do defa magicznego i fizycznego itp... a bonus od CAŁEGO setu dawał by 5 do wszystkich statystyk ... i taki secik mógłby być na około 100 lvl...
Sephyroth - 04-11-2008, 13:04
DrygI napisał/a: | NAJWAZNIEJSZA KWESTIA: KTO TO WYKONA? MYSLISZ, ZE ADMINOWI EBDZIE CHCIALO SIE BAWIC W AUREOLKI I TAKIE DUPERELKI? SZCZERZE WATPIE. | Nie żebym się teraz śmiał, ale skoro admin napisał grę to jego obowiązkiem jest ją aktualizować... Inna sprawa, jeśli pomysł mu się nie podoba, to niech to napisze - bo szczerze mówiąc też się do niego nie przekonuje. Dlaczego? Jak już wspomniano, za mało jest rodzajów ekwipunku do założenia, by w sety się bawić. No i inna sprawa, że niektóre postacie mogłyby być wtedy przepakowane - wiecie ile takie 5% od HP wynosi na 100lvl< ? Jestem na nie.
Wscieklyy napisał/a: | set jest np: na hybrydę daje do defa magicznego i fizycznego itp... a bonus od CAŁEGO setu dawał by 5 do wszystkich statystyk ... i taki secik mógłby być na około 100 lvl... | Niech jeszcze daje cukierka i zrobi obiad o_O +5 do jednej statystyki - ok, +5 do dwóch jeszcze przejdzie, ale do wszystkich to już gruba przesada... No, chyba że owe rzeczy będą dość "wątłe" - tj. będą troszkę gorsze od tych dostępnych normalnie w sklepie, wtedy to i może miałoby to sens... kwestia tylko jak można by je zdobyć - Bossowie swoje dają - wystarcza na zbalansowanie rozgrywki (wdłg. mnie), nie bardzo widzi mi się stawianie nowych skrzynek na różnych mapkach - bo i to nie tędy droga... a w sklepie Takich bajerów raczej być nie powinno... Moje zdanie brzmi: chceta coś takiego, piszta dodatkowe propozycje na questy - tych nigdy nie brak i tylko urozmaicają rozgrywkę
ADIHC1 - 04-11-2008, 15:15
Bonusy setowe? Mają spory potencjał i niewykluczone, że kiedyś pojawią się w grze.
|
|