|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - 7 dni na odp na zażalenie ?
ADIHC1 - 21-09-2008, 13:11
Shark napisał/a: | Dislike, przecież można chyba to jakoś posortować, ja się na tym nie znam,
ale mogłyby być nagłówki :
Kary 7-dniowe | Kary 2-tygodniowe | Kary 1 miesięczne | Dłuższe kary
I przy kliknięciu w któryś z tych nagłówków byłaby możliwość :
"Pokaż najwcześniej nadane kary" i to chyba załatwiłoby problem szukania . |
Uwierz mi, że na panelowym TODO są poważniejsze modyfikacje, które mają ułatwić nam pracę (czy odciążyć nas w przypadku pewnych czynności), ale nie ma komu ich wprowadzić i chyba tylko wykruszenie się połowy ekipy będzie odpowiednio mocnym impulsem, żeby Jacek się tym zajął. W końcu on nie zamiata, nie interesuje go to. My nie wysyłamy SMSów, więc po co miałby na nas tracić czas? Obłęd..
dislike napisał/a: | Obecnie większość z Nas jest ciągle GM'ami bo chce utrzymać kontakt z resztą GM'ów... a to najlepszy pretekst aby nie "uśmiercić" znajomości... ale są też tacy wśród Nas, którzy ciągle mają cichą nadzieje, że tym niewygodnym wolontariatem nie tylko przyczynią się do rozwoju gry... ale też znormalizują i uprzyjemnią warunki tej nie płatnej "pracy"... jednak im więcej czasu poświęcamy, tym bardziej chęci i "ideały" nikną.. nie wspominając już o czasie i ciągle obserwowalnej, wzrostowej i nie zwiastującej nic dobrego sytuacji, jaką jest tzw. "wykruszanie", czyli ubywanie osób ze stanowisk GM (wybranie świata realnego zamiast wirtualnego). GMów nie przybywa. Ale ciągle ubywa... a poziom skarg i pretensji do Nas o to, że wolimy jak każda istota, zająć się sprawami, które są wg naszych hierarchii ważniejsze.. ciągle jest tyle samo. |
Święte słowa..
ARMAGEDON_1987 - 21-09-2008, 13:14
Zażalenia....7 dni. Nie ma w tym problemu. Pomyłki gm zdarzają się raczej żadko. U mnie też raz sie zdarzyło ale co to jest odczekac 7 dni (chociaz ja odp dostałem w ciągu jednego dni i kara została anulowana ) jak gra się już z dwa lata. Może i gm jest potrzeba więcej ale cóż jak sie tego nie robi. System ich wybierania...tajemnica...choc to raczej po znajomości grze i na forum...mysle. Ja tam jestem cichym graczem choć żadnej kary nie miałem ale moje szanse na gm są zerowe a zreszta i dobrze .
Apropo [GM] Shotti [Napisz wiadomość] Game Master 04.07.2008, 19:27:00 - jego to mozna by zmienić :P
Shark - 21-09-2008, 13:29
ARMAGEDON_1987 napisał/a: | ażalenia....7 dni. Nie ma w tym problemu. |
Widzę, że nie przeczytałeś całego tematu
Jeśli karę dostanie się na 7 dni, a czas na odp na zażalenie również tyle wynosi,
to po co jest w takim wypadku możliwość zażalenie.
Więc albo przy karach 7 dniowych usunąć zażalenia,
albo skrócić termin do 3 dni .
Nie chodzi mi oto co wymieniła Dislike .
Chodzi mi o kary ze złotem, ja dostałem bana na 7 dni
za to, że kupiłem Krótki Miecz za 70k . Średnia cena wynosiła 80k .
A dostałem to dlatego, że kupiłem go od 2 lvl .
Ban był niesłuszny, zostałem odbanowany, jednak straciłem trochę
dni gry . Chyba z 5 . Nie twierdzę, że to dużo, ba, nawet mało,
ale jednak to 5 dni .
Nie założyłem tego tematu, ponieważ zostałem,
jakby to nazwać ... "skrzywdzony"
Mi to lata, ale widzę, że to nie tylko mnie spotkało .
Przykładem jest tutaj Woj Mroku .
Ale powtarzam, chodzi tylko o karę dotyczącą złota,
nie chodzi o spamowanie, przeklinanie itp.itd .
Jak to napisała Dislike:
dislike napisał/a: | możliwość składania zażaleń w tego typu sprawach powinna być wykasowana już parę miesięcy temu. |
Pitazboras - 21-09-2008, 13:53
Nie rozumiem w czym w ogóle jest problem... Myślicie, że GM specjalnie czeka na odpowiedź tydzień, "bo ma czas"? Raczej odpowiada najszybciej jak może, czasami to jest tydzień, ale czasami następny dzień. Żeby odpowiadać szybciej, musiałby mieć więcej czasu na GM-owanie. A skrócenie "regulaminowego" okresu na odpowiedź z 7 na 3 dni na pewno mu tego czasu nie doda... Więc jeśli chcecie zmiany, to liczcie się z tym, że zmiana będzie wyłącznie formalna, a w praktyce wszystko zostanie po staremu.
mnietuniema - 21-09-2008, 16:13
ARMAGEDON_1987 napisał/a: | System ich wybierania...tajemnica...choc to raczej po znajomości grze i na forum...mysle. |
być może choć niekoniecznie - ja o popularność nie zabiegam - ani wśród graczy, ani w szeroko pojmowanej administracji gry, czasem pogadam z kimś z teamu, częściej "popyszczę" na forum - tak ogólnie to mnie tu nie ma - a jakąś propozycję dostałem....
ale
wyłączenie możliwości składania zazaleń na np. ban na czat (+ być może zmiana kary na 5 czy 10 dni - tak dla odróżnienia od tych konkretniejszych przewinień) to jedno, a DODATKOWA KARA ZA NIEWĄTPLIWIE BEZPODSTAWNE ODWOŁANIA - to drugie
i
Singami napisał/a: | A wiecie czemu macie tyle roboty? Bo ta gra jest dziurawa jak ser, do tego nie pozwala na to, co jest dozwolone w każdej innej grze... |
na liście todo jest (było?!) sporo pomysłów które by uszczelniły grę - ale poza takim "łataniem" bieżącym gry trzeba przemyśleć pare mechanizmów gry - np. ranking - bo przez takie a nie inne zasady, co bardziej "ambitni" zawsze będą próbowali naciągnąć zasady na bardziej "mojsiejsze'....
real madryt xD - 21-09-2008, 17:08
Z całym szacunkiem Gm Zahirze jesli sobie nie radzisz i Cie to przerasta lub Ci sie nie chce to zrezygnuj
mnietuniema - 21-09-2008, 17:43
real madryt napisał/a: | Z całym szacunkiem Gm Zahirze jesli sobie nie radzisz i Cie to przerasta lub Ci sie nie chce to zrezygnuj |
Zahir może sobie radzi z "giemowaniem", może nie.... ale bardziej zasadne byłoby pytanie do Jacka czy skoro przez rok nie zrobił upka to "jesli sobie nie radzisz i Cie to przerasta lub Ci sie nie chce to zrezygnuj"
a to - to czysta formalność: w regulaminie jest info że mfo to beta więc błędy są...
real madryt xD - 21-09-2008, 17:46
Wiesz Jacek pewnie ma nieżły dochód z tej gry wiec mu sie nie chce jak i tak pieniądze płyna
Wiesz jak Jacek zrezygnował by z projektu to bysmy wszyscy to zauwazyli i odczuli natomias w przypadku zahhira nikt by tego nie zauwazył a niektórzy by odczuli wielka ulge
mnietuniema - 21-09-2008, 17:52
nikt? oj założę się o duuużo że pare nowych osób w top10 by się pojawiło
real madryt xD - 21-09-2008, 17:54
mnietuniema napisał/a: | nikt? oj założę się o duuużo że pare nowych osób w top10 by się pojawiło |
ehh moze ta rozmowe przeprowadzmy miedzy nami a nie wszytko bedziemy wyciagac na publiczne forum
Pitazboras - 21-09-2008, 17:56
real madryt napisał/a: | niektórzy by odczuli wielka ulge |
Mhm, zwłaszcza osoby pragnące naruszyć regulamin
Wydaje mi się, że nieco odbiegacie od tematu Dyskusja nie jest o Zahirze, który bez wątpienia jest jednym z najaktywniejszych GM-ów.
real madryt xD - 21-09-2008, 18:00
hehe nie koniecznie łamiacy regulamin
A co do jego aktywnosci nie ma watpliwosci tylko nie koniecznie tej pozytywnej, przytoczyłem bym tutaj pare rzeczy ale jak juz powiedziałes rozmowa nie jest o nim wiec kończe na tym poście
Shark - 21-09-2008, 18:20
Proszę któregoś z moderatorów aby usunął zbędny spam w tym temacie .
Zahir - 21-09-2008, 18:54
Pitazboras napisał/a: | Nie rozumiem w czym w ogóle jest problem... Myślicie, że GM specjalnie czeka na odpowiedź tydzień, "bo ma czas"? Raczej odpowiada najszybciej jak może, czasami to jest tydzień, ale czasami następny dzień. Żeby odpowiadać szybciej, musiałby mieć więcej czasu na GM-owanie. A skrócenie "regulaminowego" okresu na odpowiedź z 7 na 3 dni na pewno mu tego czasu nie doda... Więc jeśli chcecie zmiany, to liczcie się z tym, że zmiana będzie wyłącznie formalna, a w praktyce wszystko zostanie po staremu. |
Zgadzam sie z ta wypowiedzia calkowicie.
mnietuniema napisał/a: | real madryt napisał/a: | Z całym szacunkiem Gm Zahirze jesli sobie nie radzisz i Cie to przerasta lub Ci sie nie chce to zrezygnuj |
Zahir może sobie radzi z "giemowaniem", może nie.... ale bardziej zasadne byłoby pytanie do Jacka czy skoro przez rok nie zrobił upka to "jesli sobie nie radzisz i Cie to przerasta lub Ci sie nie chce to zrezygnuj" |
Tej przyjemnosci Wam nie zrobie. A jesli czasem sie pomyle - nie myli sie ten, co nic nie robi.
Wracajac do tematu... Zmiany z listy TODO dla GMow napewno ulatwilyby wiele spraw.
Na pewno tez przyspieszenie rozpatrywanym sprawom daloby przyjecie wiekszej ilosci GM. Tylko powiedzcie mi, kto z Was zrezygnuje z gry na rzecz GMowania? Bo w wiekszosci przypadkow do tego sie to sprowadza. Kto z Was bedzie chcial brac na siebie bluzgi, oskarzenia o nieuczciwosc i kolesiostwo i inne tego typu sprawy?
Jedyna oficjalna - w sensie publiczna - rekrutacja zostala zrobiona dla zartu. Kto sie zglosil? Ilu uczciwych i obiektywnych graczy?
A gracze, ktorzy pomagaja GMom - odkad ja jestem GM takich osob wspolpracujacych ze mna bylo 3. Robily to z wlasnej woli. Nie prosilem ich o to. Pomoc kazdej z nich trwala maksymalnie 2-3 miesiace.
ADIHC1 - 21-09-2008, 19:09
real madryt napisał/a: | Wiesz jak Jacek zrezygnował by z projektu to bysmy wszyscy to zauwazyli i odczuli natomias w przypadku zahhira nikt by tego nie zauwazył a niektórzy by odczuli wielka ulge |
Zauważyłbyś to dopiero w momencie jakiejś sporej awarii. Bo gdzie indziej widzisz jego aktywność? Nie twierdzę, że nic nie robi (przynajmniej mam taką nadzieję), ale taka jest prawda..
real madryt napisał/a: | natomias w przypadku zahhira nikt by tego nie zauwazył a niektórzy by odczuli wielka ulge |
Nikt by nie zauważył? Śmiem twierdzić zupełnie co innego. Widzę to choćby po ilości zgłoszeń, których poziom wyraźnie stopniał po tym, jak Zahir wrócił. A ulgę, to faktycznie odczuliby "wszyscy" - tylko co z resztą, która będzie przez "wszystkich" oszukiwana?
Shark napisał/a: | Proszę któregoś z moderatorów aby usunął zbędny spam w tym temacie . |
Wg mnie nie pozostaje nic innego, jak zamknąć temat po poście Pitazborasa - ale póki co zostawię otwarty ; >
|
|