|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Rankerzy
SaKe - 06-01-2009, 20:38
ee tam,moze nie 2 walki na lvl
ale mysle,ze 1 walka na kilka lvli to ok...
co do kaktusa to w sumie dobry pomysl...hmm "dobry gracz" to zle okreslenie,ja bym predzej dal "aktywny pod wzgledem PvP /waleczny gracz"-z takimi osobami (ktore odbywaja np 3 walki w ciagu tygodnia?-na high lvl nawet o tyle jest trudno) mozna by walczyc
Kactuzz - 06-01-2009, 21:03
Ja tylko rzuciłem hasło, a jak się spodoba to se sami sprecyzujcie - ja już nie gra od dawna
Ps
Wiesz, że nie lubie określenia kaktus
mnietuniema - 06-01-2009, 22:43
Właściwie to wszystkie drogi prowadzą do Rzymu... - czyli do Jacka.
Choć może jakaś mała korekta w turniejach, żeby były bardziej atrakcyjne... Mi np. brakuje walk o dalsze miejsca (nie tylko o 1 i 3) - tak przy okazji małego upka dla HL...
A w sprawie dodatkowych walk - tu chyba można pomyśleć nad trochę bardziej ambitnym zastosowaniem turniejów prywatnych.... - jakby paru rankerów (oczywiście z podobnym lvlem) się zgrało to mieliby atrakcji i emocji na kilka dni
Fanatyko napisał/a: | Jeśli coś ma zachęcić ludzi do walki to inny system naliczania ranku. |
A może jakieś sugestie? Mam wrażenie że "ktoś" chętnie się im przysłucha (nie mówię że zastosuje...)
SaKe - 06-01-2009, 23:16
kactuzz napisał/a: | Ps
Wiesz, że nie lubie określenia kaktus |
moze byc Sin?
mnietuniema napisał/a: | Właściwie to wszystkie drogi prowadzą do Rzymu... - czyli do Jacka. |
szkoda,ze wiekszosc "naszych" drog jest tak dziurawa...
mnietuniema napisał/a: | A może jakieś sugestie? |
tez jestem ciekaw twojej propozycja Fana
Kactuzz - 07-01-2009, 11:21
SaKe napisał/a: | moze byc Sin? |
Nie.
Hehe, możemy sobie wymyślać przeróżne systemy naliczania ranku ale i tak spodziewać się tego możemy dopiero przy legendarnym mfo3
Aldarion - 07-01-2009, 11:32
kactuzz napisał/a: | Hehe, możemy sobie wymyślać przeróżne systemy naliczania ranku ale i tak spodziewać się tego możemy dopiero przy legendarnym mfo3 |
No, przynajmniej zabawę jako stare dziadki będziemy mieli ^^
Chociaż, to może być niebezpieczne... Jak cała emerytura pójdzie na mf, to co będziemy jedli?
mnietuniema - 07-01-2009, 11:45
Aldarion napisał/a: | kactuzz napisał/a: | Hehe, możemy sobie wymyślać przeróżne systemy naliczania ranku ale i tak spodziewać się tego możemy dopiero przy legendarnym mfo3 |
No, przynajmniej zabawę jako stare dziadki będziemy mieli ^^
Chociaż, to może być niebezpieczne... Jak cała emerytura pójdzie na mf, to co będziemy jedli? |
Teraz wnuczki przejadają emerytury dziadków, to potem dziadkowie będą (prze)jadali wnuki
Ale nie siejcie tu defetyzmu
Chociaż gdyby obecni dziadkowie już zaczęli to robić to zrobiliby już kilkakrotnie zapowiadany bojkot mfowy
A wracając do tematu - modyfikacja turniejów to chyba najprostsza droga do poprawienia grywalności... więcej walk dla (prawie) wszystkich uczestników to jedna możliwość... grupy w turniejach prywatnych - druga... może są inne?
SaKe - 07-01-2009, 16:27
hmm cos ktos jeszcze pisal,o turniejach,ze trwaja nieraz 10 dni...
wiem,ze i tak powinna byc jedna walka,ale mozna zrobic oddzielne turnieje dla low i high lvl-przeciez na +160lvl a moze i nizej jest nieraz gora 10-15 zawodnikow i trwa krocej taki turniej niz u low lvl
[Ex-GM] Shell - 08-01-2009, 13:59
Aldarion napisał/a: | Chociaż, to może być niebezpieczne... Jak cała emerytura pójdzie na mf, to co będziemy jedli? |
Jacka za to, że przez tyle lat nas olewał
Wariat - 25-03-2009, 14:07
Heh powiem tylko jedno. Areny do manualnej walki pvp Oczywiście z dalszą możliwością walki automatycznej pod miastem. No i wiadomo, że wszystkie ograniczenia z walki aut. przeskoczyły by na manualną.
BloodStream - 07-04-2009, 10:58
mnietuniema napisał/a: | Fanatyko napisał/a:
Jeśli coś ma zachęcić ludzi do walki to inny system naliczania ranku.
A może jakieś sugestie? Mam wrażenie że "ktoś" chętnie się im przysłucha (nie mówię że zastosuje...) |
Przyszedł mi do głowy pewien pomysł naliczania rankingu, który mógłby ułatwić życie rankerom, uatrakcyjnić grę i sprawić, że będzie "sprawiedliwiej".
Ilość ranku, który się traci/zyskuje powinna być naliczana od wartości ranku tego gracza, który ma go mniej. Jeżeli przegrał gracz słabszy - traci 10% swojego ranku, jeżeli przegrał gracz silniejszy, to traci równowartość 10% ranku przeciwnika (ew. druga opcja - 2x tyle co miał do stracenia słabszy, ale nie więcej niż 10% swojego).
Zapobiegnie to sytuacji, w której walczy dwóch graczy, jeden ma 200 ranku, a drugi 2000 i pierwszy stawia na szali tylko 20 pkt, a drugi aż 200.
Taka opcja umożliwiałaby sprawniejsze budowanie wysokiego ranku, aktywizowałaby rankerów z TOP 50 w turniejach i w rezultacie powinna zwiększyć ilość walk PvP.
ADIHC1 - 07-04-2009, 15:31
BloodStream napisał/a: | Ilość ranku, który się traci/zyskuje powinna być naliczana od wartości ranku tego gracza, który ma go mniej. Jeżeli przegrał gracz słabszy - traci 10% swojego ranku, jeżeli przegrał gracz silniejszy, to traci równowartość 10% ranku przeciwnika (ew. druga opcja - 2x tyle co miał do stracenia słabszy, ale nie więcej niż 10% swojego). |
Taki pomysł pojawił się już dawno temu. Rozważane było nawet jego wprowadzenie..
BloodStream napisał/a: | Zapobiegnie to sytuacji, w której walczy dwóch graczy, jeden ma 200 ranku, a drugi 2000 i pierwszy stawia na szali tylko 20 pkt, a drugi aż 200. |
To jest problem, ale z drugiej strony - jeśli rankerzy będą walczyć między sobą (czyt. walki będą się odbywać między dobrymi graczami), to problem nie będzie miał miejsca. W każdym bądź razie powstał nowy system rankingowy, częściowo uwzględniający to, o czym wspominasz i obecnie jest on testowany.
BloodStream napisał/a: | Taka opcja umożliwiałaby sprawniejsze budowanie wysokiego ranku, aktywizowałaby rankerów z TOP 50 w turniejach i w rezultacie powinna zwiększyć ilość walk PvP. |
Aktywność rankerów można wymusić. Główny ranking mógłby składać się z sumy ostatnich dwunastu rankingów miesięcznych, przez co postacie niewalczące, nie zdobywające miesiąc w miesiąc odpowiedniej ilości punktów będą z TOP wypadać. Wegetacja i chomikowanie rankingu nie będzie miało racji bytu.
BloodStream - 07-04-2009, 17:13
ADIHC1 napisał/a: | Aktywność rankerów można wymusić. Główny ranking mógłby składać się z sumy ostatnich dwunastu rankingów miesięcznych, przez co postacie niewalczące, nie zdobywające miesiąc w miesiąc odpowiedniej ilości punktów będą z TOP wypadać. Wegetacja i chomikowanie rankingu nie będzie miało racji bytu. |
Nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem - punty rankingowe mają mieć roczny okres ważności?
ADIHC1 napisał/a: | W każdym bądź razie powstał nowy system rankingowy, częściowo uwzględniający to, o czym wspominasz i obecnie jest on testowany. |
Wprowadzenie takiego systemu może się odbyć niezależnie od upka, tak jak to było z ostanimi zmianami w rankingach? Skoro system jest w fazie testów, to pewnie nie ma jeszcze ostatecznego kształtu i nie ma sensu podawać szczegółów Wszystkiego dowiemy się w swoim czasie, zgadłem?
ADIHC1 - 07-04-2009, 17:23
BloodStream napisał/a: | Nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem - punty rankingowe mają mieć roczny okres ważności? |
Mniej więcej tak to ma działać.
BloodStream napisał/a: | Wprowadzenie takiego systemu może się odbyć niezależnie od upka, tak jak to było z ostanimi zmianami w rankingach? Skoro system jest w fazie testów, to pewnie nie ma jeszcze ostatecznego kształtu i nie ma sensu podawać szczegółów Wszystkiego dowiemy się w swoim czasie, zgadłem? |
Nowy ranking został wprowadzony do gry parę miesięcy temu, ale nie jest nigdzie wyświetlany.
EdwinOdesseiron - 07-04-2009, 17:35
Dobrze jakbyś to doprecyzował Adi, możnaby podyskutować, bo w tym rozwiązaniu (o ile dobrze je rozumiem) - widzę lukę: łatwiej wbić kolejne xxx ranq startując od zera, niż od wysokiego poziomu - gdy wiele się ryzykuje. Druga rzecz - żeby wejść na jakąś sensowną pozycję w rankingu, trzeba cały rok grać na ranq ... to trochę nudne, i odstraszy nowych chętnych.
|
|