|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Korekta ,,hybrydy"
EdwinOdesseiron - 20-02-2009, 23:10
Shark napisał/a: | Czy wy jesteście jacyś ograniczeni ?
Jak mag jest magiem i przed turkiem rozda trochę w siłę, a nie będzie mógł
założyć broni dla woja to Cię nie hitnie, to samo w przypadku odwrotnym |
Może sam się wczytasz zamiast innych obrażać? Chodzi o sytuację gdzie oszust rozdaje 20 pkt w magię, a pozostałe staty zostawia nierozdane. Widać go jako maga, tak też się ubierasz. Kilka minut przed walką oszust rozdaje pozostałe pkt w siłę. Wtedy już JEST wojem i normalnie zakłada miecz. A Ty może zdążysz się przebrać, może nie- nie każdy może siedzieć bezpośrednio przed walką.
Przykład też bez sensu, bo ściąganie akurat jest łamaniem regulaminu uczelni. Ale ja i tak nie mam takich dylematów
Zwróć zresztą uwagę, że jest wiele rzeczy potępianych, a niezabronionych regulaminem - np wykorzystanie czyjegoś zaufania do oszukania go na targu ( Twoja historia o 2 kumplach z rl i sprzedaży spartanki ). I choć w MFO jest wielu cwaniaków, to akurat turki były dotychczas postrzegane jako uczciwe, pozwalające spokojnie powalczyć (bez wystawek, resów specjalnie na Ciebie itd.)
Shark - 20-02-2009, 23:22
EdwinOdesseiron napisał/a: | Przykład też bez sensu, bo ściąganie akurat jest łamaniem regulaminu uczelni. Ale ja i tak nie mam takich dylematów |
Więc równie dobrze zły jest przykład z "kradziejstwem" . Zabronione jest przez prawo (i lewo) .
EdwinOdesseiron napisał/a: | Chodzi o sytuację gdzie oszust rozdaje 20 pkt w magię, a pozostałe staty zostawia nierozdane. Widać go jako maga, tak też się ubierasz. Kilka minut przed walką oszust rozdaje pozostałe pkt w siłę. Wtedy już JEST wojem i normalnie zakłada miecz. |
To trzeba takie coś obserwować . Zresztą taka sytuacja zdarza się prawdopodobnie
tylko w 1 rundzie, więc 1 runda może być loterią - w sumie czemu nie ?
Ps. Jaka moja historia ze spartanką ? I o 2 kumplach z reala ? Bo jestem chyba nie w temacie
EdwinOdesseiron - 20-02-2009, 23:57
Ok, oba przykłady bez sensu ... ale zwróć uwagę ze już jest zakaz resów w turniejach publicznych. Czyli admin chciał żeby były one uczciwe (także w sensie nielosowości, ale żeby wygrał gracz z lepszymi statami). Teraz pozostaje już tylko załatać ostatnią lukę, na którą zwrócił uwagę autor tematu.
Co do historii - opowiadałeś mi z Quicka o 2 kumplach, którzy znali się od dawna w rl, i jeden oszukał drugiego w mfo na sprzedaży spartańskiej zbroi ( wtedy najlepszej). Regulamin tego nie zabrania, nie?
llludek - 21-02-2009, 01:03
Shark napisał/a: | To trzeba takie coś obserwować . Zresztą taka sytuacja zdarza się prawdopodobnie
tylko w 1 rundzie, więc 1 runda może być loterią - w sumie czemu nie ? |
chyba ty jestes ograniczony i nie pozwalaj sobie. koles da sobie 1 w magie i bedzie niby magiem, a przed walka da 500 w siłę i będzie wtedy wojem więc sobie broń na woja nałoż...tak ciężko zrozumieć? pozatym twoje głupie posty nic nie wnosza do tematu.
dlaczego czemu nie? dlatego ze to nieuczciwa walka. i ciezko takie cos zaobserwowwac jak koles zmieni staty 30 sekund przed walką...i co uda ci sie wtedy zmienic eq z maga na woja? nie sądze...
najlepszą opcją byłby zakaz rozdawania statystyk po dołączeniu do turnieju. to by rozwiązało ten problem.
SaKe - 21-02-2009, 09:04
llludek napisał/a: | dlaczego czemu nie? dlatego ze to nieuczciwa walka. i ciezko takie cos zaobserwowwac jak koles zmieni staty 30 sekund przed walką...i co uda ci sie wtedy zmienic eq z maga na woja? nie sądze...
najlepszą opcją byłby zakaz rozdawania statystyk po dołączeniu do turnieju. to by rozwiązało ten problem |
dokladnie
chociaz sie nie zdziwie,ze i tak ktos znajdzie sposob na ominiecie i tej "proby obrony" przed oszukanstwem :[
Shark - 21-02-2009, 12:13
Jaka nieuczciwa walka ? Koleś jest sprytniejszy od Ciebie, padasz i co ?
Z płaczem na forum, żeby to zabroniono ? N/c
llludek napisał/a: | koles da sobie 1 w magie i bedzie niby magiem, a przed walka da 500 w siłę i będzie wtedy wojem więc sobie broń na woja nałoż...tak ciężko zrozumieć? pozatym twoje głupie posty nic nie wnosza do tematu. |
To, że krytykuję Twój pomysł to od razu są to głupie posty ? Haha, spadłem z krzesła
Nie rozumiesz o co mi chodziło . Jeśli jesteś magiem, to nie możesz założyć broni na woja,
a przy resie wybierałoby się czy chce się być magiem czy wojem . Rozumiesz ? Mam nadzieje I to by rozwiązało problem bo nie byłoby hybryd . I przed turkiem
ktoś zrobił resa, nie rozdał stat, ale przy zrobieniu resa musiałby wybrać profesje .
I nawet jakby dał te 500 w magie (wybierając wcześniej profę wojownik) to chyba nie padłbyś na hita, skoro on będzie czerpał
moc z samego gemu ? Bo przed walką patrzysz, że to woj, i może sobie przypakować w magię, ale nie może używać broni magicznych . I to by też ograniczyło wasze rzekome "nieuczciwe" walki poza turniejem
Wracając do moich głupich postów :
llludek napisał/a: | nie beda juz noby haxowaly. moze za 644 lat w wersji 19.03 MFo wejdzie |
No proszę, to był Twój pierwszy post w tym temacie, on raczej nic nie wniósł do tematu,
bo co wnosi "Dobre, dobre, nie będzie więcej noobów " ... Rzeczywiście,
poziom moich postów jest znacznie niższy niż Twoich, to Ci oddaję
llludek - 21-02-2009, 14:59
no i taka prawda ze te wszystkie ulepszenia do gry prędko nie wejdą więc dlaczego o tym nie mówić?
a co do twojej propozycji to wczesniej nie napisales o tym ze przy logowaniu ma sie wybierac profesje. wiec jak juz cos piszesz to pisz wszystko a nie potem sie dziwisz ze ktos cie krytykuje...
Shark napisał/a: | I nawet jakby dał te 500 w magie (wybierając wcześniej profę wojownik) to chyba nie padłbyś na hita, skoro on będzie czerpał
moc z samego gemu ? |
jesttem przeciw, poniewaz nawet robiąc resa i wybierając maga mozesz dac sobie ten 1 w magie i bedziesz niby magiem a potem dasz 500 w sile i moze nie bedziesz mial jakiegos zabójczo mocnego hita ale antymaga dałoby się rozwalić...sam wygrałem tak jedną walkę przez przypadek. lepszym pomyslem byloby po wyborze np wpjownika zablokować w statystykach statystykę magia tak zeby nie mozna bylo dodawac w nią punktow...albo jak juz wspomnialem po prostu zakaz rozdawania statystyk po dloaczeniu do turnieju
Shark napisał/a: | Jaka nieuczciwa walka ? Koleś jest sprytniejszy od Ciebie, padasz i co ?
Z płaczem na forum, żeby to zabroniono ? N/c |
to do mnie? nie ja napisalem ten temat i nie ja płaczę. po prostu podoba mi sie ten pomysl. wiesz moze i to jest jakas taktyka zeby oszukac drugiego gracza i zmienic szybko profesję zeby latwo wygrac, ale to jest juz bardziej nie fair niz sprytne. rozumiem jeszcze np zmiane gemu u maga czy cos w tym stylu ale zmiana profesji to calkowicie inna rzecz.
a ciekawe co ty bys zrobil gdybys przegral tak walke. zaloze sie ze nie byl bys szczesliwy
Shark - 21-02-2009, 17:23
llludek napisał/a: | to do mnie? nie ja napisalem ten temat i nie ja płaczę. po prostu podoba mi sie ten pomysl. wiesz moze i to jest jakas taktyka zeby oszukac drugiego gracza i zmienic szybko profesję zeby latwo wygrac, ale to jest juz bardziej nie fair niz sprytne. rozumiem jeszcze np zmiane gemu u maga czy cos w tym stylu ale zmiana profesji to calkowicie inna rzecz.
|
Chodzi mi o Sake, on od dawna na ten temat płacze .
llludek napisał/a: | a ciekawe co ty bys zrobil gdybys przegral tak walke. zaloze sie ze nie byl bys szczesliwy |
A czy ty po przegranej w jakikolwiek sposób walki jesteś szczęśliwy ?
Co to za różnica jak się przegra, ważne, że przegrałeś i koleś był od Ciebie lepszy,
nawet jeśli nie miał lepszych od Ciebie stat .
llludek napisał/a: | jesttem przeciw, poniewaz nawet robiąc resa i wybierając maga mozesz dac sobie ten 1 w magie i bedziesz niby magiem a potem dasz 500 w sile i moze nie bedziesz mial jakiegos zabójczo mocnego hita ale antymaga dałoby się rozwalić...sam wygrałem tak jedną walkę przez przypadek. |
No i mamy sposób na anty, na których tak się żalicie .
llludek napisał/a: | lepszym pomyslem byloby po wyborze np wpjownika zablokować w statystykach statystykę magia tak zeby nie mozna bylo dodawac w nią punktow... |
Zabronione jest jakiekolwiek narzucanie rozdawania stat .
llludek napisał/a: | no i taka prawda ze te wszystkie ulepszenia do gry prędko nie wejdą więc dlaczego o tym nie mówić? |
Ale co post o takiej treści wnosi do tematu ?
"Dobre, nie będą noby haxowały, to nie wejdzie" . No po prostu sensowny post ...
llludek - 21-02-2009, 18:01
Shark napisał/a: | llludek napisał/a:
lepszym pomyslem byloby po wyborze np wpjownika zablokować w statystykach statystykę magia tak zeby nie mozna bylo dodawac w nią punktow...
Zabronione jest jakiekolwiek narzucanie rozdawania stat . |
dlatego najlepszym pomyslem jest uniemozliwienie rozdawania punktow statystyk po dolaczeniu do turnieju.
Shark napisał/a: | llludek napisał/a:
a ciekawe co ty bys zrobil gdybys przegral tak walke. zaloze sie ze nie był byś szczesliwy
A czy ty po przegranej w jakikolwiek sposób walki jesteś szczęśliwy ?
Co to za różnica jak się przegra, ważne, że przegrałeś i koleś był od Ciebie lepszy,
nawet jeśli nie miał lepszych od Ciebie stat . |
tak ale chyba frustrujące jest to ze przegrales z jakims graczem nie dlatego ze on jest lepszy niz ty, ale dlatego ze on cię oszukał...
Shark - 21-02-2009, 21:06
EdwinOdesseiron napisał/a: | tak ale chyba frustrujące jest to ze przegrales z jakims graczem nie dlatego ze on jest lepszy niz ty, ale dlatego ze on cię oszukał... |
Czyli jest cwanszy tym samym lepszy w cwaniactwie
llludek napisał/a: | dlatego najlepszym pomyslem jest uniemozliwienie rozdawania punktow statystyk po dolaczeniu do turnieju. |
Ale skoro dołączasz do turnieju to licz się z ryzykiem, proste .
A wy chcecie wszystko ułatwiać
4Funs - 25-02-2009, 20:23
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=27788381 kolejny przykład ^^
EdwinOdesseiron - 26-02-2009, 16:13
Czervik, takie coś można zrobić z 10 magii w bazie, wystarczy wziąć pierścień many ...
Więc to nawet nie miało znaczenia że on dał te parę pkt w magię ...
Shark - 26-02-2009, 17:23
Aha, lludek, jeszcze jedno :
llludek napisał/a: | lepszym pomyslem byloby po wyborze np wpjownika zablokować w statystykach statystykę magia tak zeby nie mozna bylo dodawac w nią punktow |
llludek napisał/a: | dlatego najlepszym pomyslem jest uniemozliwienie rozdawania punktow statystyk po dolaczeniu do turnieju.
|
To ja już nie wiem, który jest najlepszy
Jak dla mnie nie powinno się nic zmieniać - w końcu trzeba mieć troszkę ryzyka,
szans macie 50%, a w drugiej rundzie 100%, więc loterią tego nie nazywajcie ...
llludek - 27-02-2009, 16:39
z tego co wiem to w podstawowce ucza stopniowania
dobry - lepszy - najlepszy...
Szymon XI - 04-04-2009, 17:25
zgadzam się . to nie jest fair tak przed walką
|
|