My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - KUP TERAZ

ChOzeN - 17-06-2009, 21:33

Ale wtedy będą przekazy miedzy kolegami ?!?
ADIHC1 - 17-06-2009, 21:57

Ta zmiana nie ma wpływu na przelewanie złota.

Obecnie jest tak: gracz A wystawia aukcję, gracz B licytuje aukcję za maksymalną cenę, gracz C przebija maksymalną cenę narażając się na wiezienie.

Po zmianie byłoby: gracz A wystawia aukcję, gracz B licytuje aukcję za maksymalną cenę, gracz C nie może przebić aukcji, bo osiągnęła już maksymalną cenę.

Zalicytowanie aukcji za maksymalną cenę nie zakończa jej, tylko uniemożliwia dalsze licytowanie!

ChOzeN - 17-06-2009, 22:11

Gracz A-moj kolega niższy lvl wystawiam ileś tam elków 30 w Eterni on licytuje max cenę i zarabia i to jest przekaz wystawi dalej w mieście i ma kasę ?

Musi wejść w życie handel do 3 miast wstecz ?

Coni - 17-06-2009, 22:24

ADIHC1 napisał/a:

Ta zmiana nie ma wpływu na przelewanie złota.

Obecnie jest tak: gracz A wystawia aukcję, gracz B licytuje aukcję za maksymalną cenę, gracz C przebija maksymalną cenę narażając się na wiezienie.

Po zmianie byłoby: gracz A wystawia aukcję, gracz B licytuje aukcję za maksymalną cenę, gracz C nie może przebić aukcji, bo osiągnęła już maksymalną cenę.

Zalicytowanie aukcji za maksymalną cenę nie zakończa jej, tylko uniemożliwia dalsze licytowanie!

To jest zupelnie bezsensu.
Np. Limit maxymalny w eterni za gem szybkosci 5* jest 2.6kk .
Ja bardzo akurat potrzebuje i jestem w stanie obstawiac az do 7kk.
I za to mam dostac bana?

ADIHC1 - 17-06-2009, 22:32

ChOzeN napisał/a:
Gracz A-moj kolega niższy lvl wystawiam ileś tam elków 30 w Eterni on licytuje max cenę i zarabia i to jest przekaz wystawi dalej w mieście i ma kasę ?

Trafne spostrzeżenie..
Vist0 napisał/a:
Limit maxymalny w eterni za gem szybkosci 5* jest 2.6kk .
Ja bardzo akurat potrzebuje i jestem w stanie obstawiac az do 7kk.
I za to mam dostac bana?

Napisałem wyraźnie "narażając się na więzienie" - nie jest to równoznaczne z tym, że licytując ponad limit ZAWSZE trafia się do więzienia. Bierzemy pod uwagę kto od kogo kupuje i w przypadku, o którym wspominasz nie byłoby interwencji (zakładając, że wcześniej tego samego gemu nie sprzedałeś osobie, od której go następnie drożej odkupiłeś).

RaVe - 17-06-2009, 23:00

nie rozumiem po co wy piszecie propozycje skoro i tak zadna nigdy nie będzie wprowadzona ;)
Coni - 17-06-2009, 23:02

RaVe napisał/a:
nie rozumiem po co wy piszecie propozycje skoro i tak zadna nigdy nie będzie wprowadzona ;)

Ja nie rozumiem po co spamujesz...
Ten dzial sluzy zeby wypisywac propozycje. Nie chodzi kiedy wejdzie propozycja lecz czy wogole wejdzie, ten dzial od tego sluzy by oceniac propozycje innych, podawac argumenty i kontargumenty.

RaVe - 17-06-2009, 23:15

no właśnie to jest moja sugestia na temat propozycji ;)
Coni - 17-06-2009, 23:21

To masz zalosne sugestie .
Bez powodow i argumentow piszesz bezsensowne zdania jak dla mnie zupelnie nie na temat.
Kod:
 Zabronione są wypowiedzi będące najzwyklejszym spamem. Będą kasowane, a ich autorzy karani. Mam na myśli wypowiedzi typu: 'Tak/Nie', 'Jestem na tak/nie', 'Może być', 'Fajny pomysł' i inne nic nie wnoszące do dyskusji.

Lag - 18-06-2009, 00:05

Bądź co bądź, RaVe ma po części rację - ile. w przeliczeniu na procenty. propozycji dawanych na forum trafiło do gry ? No właśnie, na palcach można policzyć, i jeszcze zostanie trochę miejsca.
ADIHC1 - 18-06-2009, 01:51

Lag napisał/a:
Bądź co bądź, RaVe ma po części rację - ile. w przeliczeniu na procenty. propozycji dawanych na forum trafiło do gry ?

A co to ma do rzeczy?

To nie jest wątek o tym. Chcecie sobie ponarzekać, to idźcie do Rozmowy - jest tam podwieszony odpowiedni temat.

ChOzeN - 18-06-2009, 14:12

Wprowadzenie :

* Blokady na ceny maksymalnej [ Aukcja trwa tyle na ile wystawił ja sprzedawca ale przy osiągnięciu ceny maksymalnej blokada dalszego licytowania ]

+

* Handel do max 3 miast wstecz [ Ceny rzeczy , przedmiotów nie różniły byś aż ponadto - niemożliwy przekaz dużych ilości złota ]

Gdy dojdziemy do Balias mamy 3 miasta wstecz [Balias, Folhord ,Oasis] cena np. Eliksirów nie różni się więcej niż 200 k za szt.

Adi co ty na to ?

XGumisX - 18-06-2009, 16:20

ADIHC1 napisał/a:
Aukcje, które osiągnęły maksymalną cenę zostałyby "zamrażane" do końca trwania aukcji i nie można byłoby w nich licytować.

To jest lepszy pomysł ;)

Coni - 18-06-2009, 16:28

XGumisX napisał/a:
ADIHC1 napisał/a:
Aukcje, które osiągnęły maksymalną cenę zostałyby "zamrażane" do końca trwania aukcji i nie można byłoby w nich licytować.

To jest lepszy pomysł ;)

Jak dla mnie to nie pomysl, chyba ze zmienia sie te limity.
To bedzie latwy sposob przekazywanie rzeczy.
W eterni gem szybkosci 5* obstawiasz za 2.6kk i nie moga cie przebic?
Tak samo inne przedmioty banalnie by skupywali.
Np. Gracz A prosi gracza B o wystawienie potrzebnych itemow w eterni.
Gracz B wystawia a gracz A licytuje za cene maxymalna (co jest nie duzo), aukcja zostaje zamrozona a gracz A zaoszczedza przynajmniej 2x za kupiony item.

ChOzeN - 18-06-2009, 20:18

Adi co ty na to ? Połączenie tych 2 propozycji