My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - online-offline

EdwinOdesseiron - 09-08-2009, 17:34

Ehm, czy osoby które są "za", przemyślały w ogóle jak całość działa? "Wyloguj" działa poprawnie, ale jeśli ktoś po prostu wyłącza przeglądarkę, to fizycznie NIE DA SIĘ tego wykryć. Chyba że chcecie wywalać każdego kto przez 10 sek się nie ruszy. Ale wtedy z kolei będą niechciane wylogowania ;)
Mellord - 09-08-2009, 21:16

pozostaje jeszcze kwestia online ofline w przyjacielach, bo to już całkowicie jest rozstrojone ;)
Jokerek - 10-08-2009, 18:57

Mimo wszystko żadne argumenty mnie do tego nie przekonają. Żeby to wypaliło trzeba by chyba banować graczy za wychodzenie z gry bez użycia "Wyloguj". :twisted:
Pitazboras - 10-08-2009, 20:25

EdwinOdesseiron napisał/a:
jeśli ktoś po prostu wyłącza przeglądarkę, to fizycznie NIE DA SIĘ tego wykryć.

Jestem prawie pewien, że dałoby się to zrobić jakimś "ejdżaksem", ale narobiłoby masę niepotrzebnego ruchu w sieci. Według mnie nie warto.

EdwinOdesseiron - 10-08-2009, 21:58

Pitazboras napisał/a:
EdwinOdesseiron napisał/a:
jeśli ktoś po prostu wyłącza przeglądarkę, to fizycznie NIE DA SIĘ tego wykryć.

Jestem prawie pewien, że dałoby się to zrobić jakimś "ejdżaksem", ale narobiłoby masę niepotrzebnego ruchu w sieci. Według mnie nie warto.

Miałem na myśli rozwiązanie meldujące zamknięcie karty/przeglądarki (wtedy informacja nie może być wysłana - przynajmniej przy co bardziej brutalnych sposobach zamykania ;) ). Obejście tego wymagałoby ciągłego "próbkowania" (nie wiem czy o to Ci chodziło).
Czyli, w skrócie, masz rację ;)